MENJAVA SEMEN,SADIK.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


india -> MENJAVA SEMEN,SADIK.... (20.2.2006 18:06:42)

Imam en predlog, če bo morda katera za. Semena in sadike so zelo drage in če bi si želele kupiti vse, kar kje vidimo, smo lahko zelo "oskubljene". Zato predlagam, saj marsikatera sama vzgoji kakšne sadike, seme,...da si morda med seboj menjamo.
Če je kater zainteresirana, bom imela letos veliko sadik tagetesa, mačeh in turških nageljnov, pa verjetno ne bo problem za paradižnik in papriko.
Seveda za sadike teh občuutljivih sort pride v poštev menjava v bližini, tiste "močnejše" pa pošljem tudi po pošti!




NINA1 -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (20.2.2006 18:16:42)

ja jaz sem zaaaa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], če bo še katera za bo super, samo ne vem iz kje si ti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], da nisi predeleč.
jaz bi mela tvoje nageljčke[sm=smiley9.gif].
ne upam si obljubljat sadike, sicer mi vsako leto uspejo cvetača(ne da se bi hvalila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ampak res velike in lepe glave), letos pa bom vzgojila še brokoli.
ti imaš full vseega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], a imaš tok prostora, da lahko vse to vzgajaš-super,
jaz ga nimam veliko, tako da vse kar mi uspe sem full vesela.

lp




india -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (20.2.2006 18:45:08)

Nna, sicer sem iz MB, vendar mnogokrat zaidem na pot proti CE, pa tudi ti nisi daleč, lahko ti pa dam nageljne na hitro pošto!

Cvetačo sem sicer letos sejala, vendar ne vem,kako bodo močne, se priporočam!

Ja, vrt imamo zelo velik, še celo eno parcelo iamo,kjer je moj ati gojil vse živo, pa ne vem,če bom letos imela tam kaj drugega kot sadje in kropmir,fižol,grah,...čeprav m i je kar hudo, a časovno in fizično ne bom zmogla ( tam je cca. 100m2 obdelovalne zemlje), pa pri hiši približno toliko.




Sulfinija -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (20.2.2006 20:09:24)

Ojla!

Jaz pa bi imela tagetase doma sem iz MB bom pa veliko v MB hodim v neplopdnostno a mi lahko kaj prišparaš?
Mi pa imamo dobre feferone in pa rožice za dan mrtvih lepe bele planinke če katero zanima?

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




india -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (20.2.2006 20:35:47)

Mojca, ni problema, ko bo njihov čas, me spomni nanje in se lahko enkrat dobiva. Seveda se pa priporočam tako za feferončke kot za rožice!




CUKRČEK -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (21.2.2006 6:42:36)

IZVIRNO SPOROČILO: NINA1


sicer mi vsako leto uspejo cvetača(ne da se bi hvalila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , ampak res velike in lepe glave), letos pa bom vzgojila še brokoli.





Ola, Nina, daj povej, kako ti cvetača uspe. Pri nas zrastejo take male glavice, da ni ničemur podobno. Pa še te nikoli niso take lepe bele ampak čist pikaste in rumene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Pri nas za prostor ni problema, ker imamo res veliko zemlje. In zato se njiva vsako leto širi in daljša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image](prav tako mi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])




NINA1 -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (21.2.2006 7:58:41)

ojla,

MISKA01,jaz sem pa iz Ljubljane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image],deleč od tebe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. A misliš dabi nagelčki zdržali hitro pošto?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. A hodiš kaj v Ljubljano ali pa kakšno okolico?bi pa še kaksmo sadiko paprike in pradajzeka,pa tagetes,čeprav nisem čist sigurna kakšne so, mislim da vem(a se jim reče tudi smrdljivke?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])
Za cvetačo pa tudi ne bo noben problem(dobiš če mi rata), jaz sem posejala eno od semenarne LJ in na vrečkici je napisano NOVO(tašča pa je predlani sejala eno tudi lepo-na vrečkici, pa je bila full grda, taka rjava pa je šla kr takoj v cvet). tako imam že 3 leta(odkar imam vrt-prej ga nisem imela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])in je vedno fenomenalna, taka da sprašujejo kje jo kupim (tržnica ali kaj podobnega) in potem dam naprej-res je lepa. Velike bele mesnate glave, jo je pa potrebno skoz pokrivat, če ne rata rjava in pikčasta (tudi to se ježe zgodilo).

mojca9000 se priporočam za feferone in kakšno rožico, si pa tudi daleč doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

CUKRČEK  gor sem  že napisala kako mi ratajo lepe cvetač in sadik upam da bo dovolj(mislim če bo uspelo), da ti kakšno dam lahko pa tudi brokoli, sem ga letos prvič posejala.
A imaš ti tudi kaj za menjat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]?

Cvetačo-brokoli sem posejala konec januarja in tam nekje aprila jo bom preflancala, ko bodo sadikice že lepe, itak pa bomo skoz na zvezi tako da bomo točn vedele kdaj kaj poslati, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

lp.




india -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (21.2.2006 8:13:50)

Nina1, ja, malo sem falila, ko sem pogledala, od kod si[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], sori.

No, glih jutri grem v LJ i n če bo tako kot pričakujem, bom mesečno vsaj enkrat v LJ, če pa ne drugače, pa ko se poeljem na Bled na dopust, se ustavim in menjava pridelke sadik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Tagetes so žametnice, tiste majhne rožice,ki jih nekateri sadijo tudi na grob, mi jih imamo kot obrobo na vrtu.

Povej, a sadiš sadike v šotne lončke, ali v plastične,ali kako?? Jaz bom letos prvič v šotne lončke,ker mi je svetovala tako prijateljica, ki dela v Kaliji. Pravi,d a se tudi potem v zlmlji bolje obdržijo.




CUKRČEK -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (21.2.2006 8:25:31)

IZVIRNO SPOROČILO: NINA1


Velike bele mesnate glave, jo je pa potrebno skoz pokrivat, če ne rata rjava in pikčasta (tudi to se ježe zgodilo).




A imaš ti tudi kaj za menjat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ?




Kako misliš pokrivat??? S čim??



No ja, kakšna rožca se bi pa že našla zate. Najbolje da poletui prišprintaš do nas, pa s ogledaš stanje in  boš videla kaj "godnega" imamo zate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




india -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (21.2.2006 8:29:18)

Cukrček, mislim, da Nina pokriva cvetačo s folijo za zelenjavo.




NINA1 -> RE: MENJAVA SEMEN,SADIK.... (21.2.2006 8:32:12)

ja letos bom tudi jaz prvič sadila v šotne lončke, drugače pa do sedaj nisem, sem v plastične lončke, letos pa bomo videli kako bo.

cvetačo in brokoli pokrivaš z listi, da sonce in voda ne pridejo direkt na glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

MISKA01, kje pa boš v ljubljani(sori ker sem firbčna), sej pol bo pa vredi če boš tudi aprila in maj, se lahko zmenimo in zamenjamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Pomoje če bi pošiljali po hitri pošti, bi prišlo ravno tako drago kot če bi kupile, a ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




Stran: [1]