mineva leto dni, pa nič (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


TeaTime -> mineva leto dni, pa nič (22.2.2006 11:37:07)

Lep pozdrav,

stara sem 28 let, v začetku aprila bo minilo eno leto odkar se s fantom trudiva, pa brez uspeha. Ali mislite, da je že čas, da se obrnem na osebnega G? Kakšne so vaše izkušnje? Kaj lahko pričakujem od obiska pri G? Ali naj gre istočasno k zdravniku tudi fant?

LP, Tea




April -> RE: mineva leto dni, pa nič (22.2.2006 11:47:33)

Le pojdi k ginekologu. Škodit ne more nič, če ne drugega te bo pomiril. Fanta pa za zdaj pusti doma.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Karmen* -> RE: mineva leto dni, pa nič (22.2.2006 11:55:40)

TeaTime!
Po letu dni neuspešnih poskusov, je prav vsak par upravičen do tega, da gre na preiskave za neplodnost. Začeti pa moraš pri svojem osebnem G. Poveš, da bi rada zanosila in da že leto dni poskušata, rezultatov pa ni. G te bo pregledal in naredil bojni plan. Če bo našel kakšno mehansko odstopanje (cisto, endometriozo itd) te bo poslal na rutinski poseg - laparoskopijo. Če pa mehanskih odstopanj ne bo opazil bo posumil, da nekaj ni v redu s tvojimi ovulacijami. Verjetno boš najprej dobila kakšne tabletke, ki pospešujejo ovulacijo (npr Klomifen). S temi tabletki se boš ukvarjala od 3 do 6 mesecev. Tvoj dragi bo verjetno moral narediti tudi spermiogram, ti pa hormonske preiskave krvi. In potem je še sto če, če, če. In če še vedno ne bo, bosta šla na OBMP. Oploditev z biomedicinsko pomočjo. To bo predvsem v primeru, če tvoj dragi ne bo imel kvalitetnih plavalcev ali pa bodo pri tebi našli kakšne zvite jajcevode ali kaj podobnega, česar se z laparoskopijo ne da popravit.

Ti pa svetujem, da ČIMPREJ greš k svojemu G in zadevo začneš, kajti vrste so dolge, preiskav in posegov je pa toliko, da kar glava boli. Če ti ne bo uspelo po tabletkah bo prav gotovo minilo leto, če ne več, preden se bo vse skupaj premaknilo proti pravi smeri za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Tako, da... ČIMPREJ ZAČNI!!!

LP in lep dan ti želim!!!!




Stran: [1]