"cucanje" rokic (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Reza -> "cucanje" rokic (23.2.2006 10:26:11)

Pozdravljene.

Upam, da ima še katera podobno izkušnjo.
Moja 2 mesečna punčka že par dni ves čas tišči rokice v usta in jih neznansko vleče, cuca. Drugače je aktivna uporabnica dude, vendar me res zanima kaj zdaj to pomeni. Je mogoče lačna? To pomeni, da bodo zobki? Tako raziskuje svet okoli sebe? Najbolj me zanima, ali naj ji preprečujem, ali pustim?

Upam, da boste radodarne z odgovori in že vnaprej hvala za pomoč.
Lep dan, Reza




Anonimen -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 10:41:39)

Na tvojem mestu bi vprašala pediatrinja,če je kaj takšnega kaj bi ji lahko na prstke namazala,da ni dobrega okusa.
Ni priporočljivo da cuza prstke,ker ko bodo zobki poganjali ne bodo pravilno rasli in ima lahko potem težave z njimi.
Žal ti kaj drugega ne vem svetovat ker naš ni nikoli tega delal.
probaj ji dati tisto igračo,ki je napolnjena z gelom,pa naj tisto cuza.
Poskusi tudi z drugačno dudo,mogoče ji ta več ne odgovarja




Dejča -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 10:55:02)

Jaz pa mislim, da je to normalen pojav, ko pri pbl. 2 M odkrije svoje rokice in je to prvi neposredni stik z okolico. Tudi pri naši je bilo tako, pa smo se tudi spraševali, kako bo, ko je začela cuzati še palec (pa še dude ni imela), toda jo je minilo. Zdaj pa so v ustih vse igrače, papir, skratka vse, kar najde ali doseže.




miševi -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 11:19:34)




Meni je pediatrinja rekla, da če cuzajo celo rokico oz. pest, da ni nič narobe, ker so odkrili nekaj novega in to "okušajo - spoznavajo". Stvar se spremeni ob intenzivnem cuzanju samo palčka, ki ne preneha. Takrat je pa lahko nevarno za nepravilno izrast zobkov (po besedah zobozdravnice).






Taja Nagaja -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 11:27:15)

Reza- če sem prav dojela imaš tudi ti decembčico. Malo pobrskaj pod decembrke 2005 pa boš videla, da skoraj vsi naši decembrčki pridno cuzajo rokice.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jih bo že minilo, če ne prej pa, ko bodo začeli v usta tlačiti druge stvari.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




NRMM -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 11:33:48)

Mislim, da se ne rabiš bati zaradi tega, to ni nič narobe. Moja babika je tudi stara 2 meseca in je začela to delati, ko je lačna. To pomeni, da je odkrila rokice, je pa prav zanimiva, ko tako hiti cuzat in zraven cmoka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Je pa res, da če je le možno tega ne pustim in ji dam namesto rokic dudo dokler ni flaška pripravljena.
Me je opozorila cimra v porodnišnici, da tega ni pametno dovoliti ozr.da ni pametno da cuza palček. Njena hči se je odvadla cuzati prstek šele pri 6 letih, prej pa nonstop v ustih.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.2.2006 11:50:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




amy26 -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 12:28:43)

tudi moj 3 mesečnik cuza prstke in rokico že kar nekaj časa tudi če ni lačen pa mu takrat dam dudico ali kakšno igračko




Anonimen -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 12:46:18)

Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara en mesec, pa že cuza rokico.




Reza -> RE: "cucanje" rokic (23.2.2006 14:52:03)

Hvala vam.




Nyah* -> RE: "cucanje" rokic (24.2.2006 12:33:07)

Tudi moja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ze cuza rokico, pa je to storila tudi pred pediatrom v posvetovalnici, pa je rekel, da je to za otroka velik napredek, ker je ze zacel spoznavati sebe in se zavedati svojih rokic. Torej- nic bat! Ce pa je seveda cas za hranjenje je pa ocitno, kaj rokice v ustih pomenijo, pri nas pospremljene z veliko cmokanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Prav srckana je takrat.




Stran: [1]