Anonimen -> RE: Novemberke (5.11.2006 19:34:48)
|
Živjo punce! Najprej vsem najlepša hvala za čestitke in seveda tudi jaz želim vse dobro vam, ki ste že rodile, ostalim pa čim lažji porod. Mali Jakob je čez dan zakladek, ponoči postane pa prava zverinica. [sm=smiley36.gif] V glavmem nam že vse dobro laufa, dojenje, previjanje, umivanje, da ne govorimo o crtanju. Samo še s podiranjem kupčkov imava probleme...[sm=smiley9.gif] Ampak lepo po vrsti. Prejšnjo soboto se mi je popoldne odluščil čep, kmalu za tem pa mi je odtekla še voda. Ob 7h zvečer sva šla v porodnišnico, kjer so ugotovili, da sem še povsem zaprta in nič zmehčana. Da bo porod dolg in naporen. [sm=zmeden.gif] Po običajnem sprejemu (formalnosti, britje, klistir) so me dali na CTG, nič popadkov. Je pa CTG pokazal, da malemu vsake toliko pade srčni utrip s 150 na 90 ali še manj. Dali so mi umetne popadke, da bi se začela vsaj malo mehčati in odpirati, ampak sem bila po štirih urah odprta 1 cm [sm=smiley13.gif]. Ko je malemu pulz tretjič padel na okoli 60, je v trenutku padla odločitev, da mora ven. Ob 2:52 rojen s CR, 2940 g, 48cm. Popoldne so mi ga že pripeljali na intenzivno [sm=smiley1.gif] Samo okrevanje po CR ni prav zabavno, en kup injkecij in zdravil, ampak važno je, da je z Jakobom vse v redu. Dojenje je potem steklo šele četrti dan s pomočjo tablet, ampak sedaj pa super laufa. [sm=smiley20.gif] Včeraj sva prišla domov in tale mala štručka prav sladko spi ob meni [sm=9nebesa.gif] Če vas pa še kaj zanima, pa kar vprašajte!
|
|
|
|