Kdaj ste ugotovile (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


Anonimen -> Kdaj ste ugotovile (1.3.2006 9:30:24)

Pozdravljene!

Mene pa zanima, kdaj ste opazile, da je vaš otrok drugačen od drugih?
Ali so vam povedali to že v porodnišnici ali je to postopoma postajalo vidno?
Sprašujem vas, ker o tem res nimam pojma!

Hvala za odgovore




nordcap222 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (1.3.2006 12:10:31)

Odvisno od bolezni. Za nekatere se že ob rojstvu ve, da je z njimi nekaj narobe. Za druge se ugotovi kasneje ob odraščanju.

Odvisno za kakšno bolezen sprašuješ oz. kaj ugotavljaš na tvojem otroku, da ni tako kot bi moralo biti?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




viv_ -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 9:29:36)

Meni je čudno, da ne ugotovijo tega, pri vseh teh pregledih in UZ-jih, ki jih daš skozi v nosečnosti.




al1* -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 13:30:52)

viv, marsikatera poškodba nastane ob porodu, nekatere bolezni v začetku nimajo nobenih vidnih spremeb, določene stvari G opazi, če res išče določeno napako. Kromosomske napake ugotovijo samo, če delajo kromosomsko analizo, kar pa pripada le redkim.






ANDREJA 75 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 13:35:23)

NAM SO POVEDALI TAKOJ OB ROJSTVU ODVISNO KAJ JE NAROBE MI IMAMO SPINO BIFIDO [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




lory05 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 13:36:48)

Kaj pa je to spina bifida? Oprosti da sprašujem take stvari, ampak žal o tem nimam pojma.




ANDREJA 75 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 13:56:46)

SPINABIFIDA-ODPRTA HRBTENICA POŠKODBA ŽIVČEVJA POSLEDICA PARAPLEGIJA
NEČUTIŠ BLATA VODE NE ČUTIŠ BOLEČIN V PREDELU OD PASA NAVZDOL
GINEKOLOGI PRAVIJO DA JE TO POSLEDICA NEJEMANJA FOLNE KISLINE

IZVIRNO SPOROČILO: lory05

Kaj pa je to spina bifida? Oprosti da sprašujem take stvari, ampak žal o tem nimam pojma.S/quote]




nordcap222 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 15:04:51)

KAR JAZ VEM, JE RES, DA TO NASTANE ZARADI POMANJKANJA FOLNE KISLINE. ALI SI JO ANONIMNA JEMALA PRED ZANOSITVIJO IN VSAJ ŠE 3 MESECE PO SPOČETJU?




Anonimen -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 15:31:37)

Dokler ne bodo bogovi v belem tudi v Sloveniji počepnili (zaradi kake dobljene tožbe), se bo to dogajalo kljub pregledom.
Kako pa naj, za boga, s tako hitrostjo, s katero opravijo morfologijo, in z aparati, ki so sto let za kačami, kaj vidijo?

**

"To" ne nastane zaradi pomanjkanja folne kisline, folna kislina je le dejavnik, ki vpliva na znižanje možnosti za nastanek spine bifide. Kar vsekakor ni eno in isto.
Mene je tale izjava, po pravici povedano, pogrela, in to konkretno. Kako lahko eni mami, ki ji je že dovolj hudo, naprtiš še tole breme, čeprav za lase privlečeno, da je sama kriva, ker ni jemala folne kisline?!




Anonimen -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 23:20:52)

Mene pa zanima, Andreja75, ali niso tega ugotovili na nuhalni svetlini? Ker tam bi se to moralo videti.

Ubogi otroček, upam, da boste uspešno prebrodili težave in se privadili drugačnemu življenju. In boste zmogli, o tem ni dvoma.[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]




Seven* -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (2.3.2006 23:28:31)

Ema je 4 ure po porodu nehala dihati. Naslednji dan je imela mozgansko operacijo. Takrat so vedeli, da bo otrok s posebnimi potrebami, ampak niso niti priblizno vedeli kako hudo bo tocno.. Zaenkrat nam gre dobro. Tezave odpravljamo s fizioterapijo.




nordcap222 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (3.3.2006 8:04:57)

Poznam eno mamico, ki zavestno ni jemala folne kisline, ker se ji po pravici ni dalo. Kar je čisto neodgovorno. RAZULTAT: otrok ima spino bifido.

SIGURNO PA JE, DA SE NE MORE VSE MAMICE, KATERIH IMAJO OTROCI TAKŠEN PROBLEM, STLAČITI V EN IN ISTI KOŠ!

Nikakor ni bilo mišljeno vprašanje tako kot si ga ti razumela, Selena. Hotela sem samo vedeti ali je kljub jemanju folne kisline prišlo do takih težav.

Malo vprašaj ali pomisli, prej ko te tako pogreje!




LONA13 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (3.3.2006 10:35:16)

pri Nejcu pa je bila par ur po rojstvu postavljena diagnoza transpozicija velikih srčnih žil, opazili pa so ker je bil že čisto siv oz. cianotičen in šum se je slišal na srcu... življenje so mu rešili z operacijo...




ameli -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (3.3.2006 11:33:35)

Andreja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] mi je hudo zate in tvojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Kaj pa se folne kisline tiče, bi se jaz strinjala s Seleno. Če je tako pomembna, ZAKAJ jo moramo plačevati????!!!! Zakaj je ne dobiš na recept??!!! Larifari!
Mogoče res zmanjša možnost obolenja, preprečo pa prav gotovo ne.




natalina -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (3.3.2006 22:50:52)

ma sej ne morem verjet, kako ste sitne s to folno, pred devetimi leti ko sem bila noseča s prvo hčerko še vedeli niso za kake tabletke pa ni bilo čisto nič več spine bifide kot zdaj, sama sem jo v zdajšnji nosečnosti jedla, je pa to spet ena komercialna poteza, zakaj pa potem moja generacija ni vsa prizadeta??

drugače pa spina bifida ni samo ena jih je več vrst.npr jaz imam na srečo notranjo in brez posledic, opazi pa jo vsak ki se na to spozna, ker na tistem delu rastejo dlake in je videti prav grdo, zato sem v zdajšni nosečnosti opravila vse potrebne preiskave!!!

Pa nehite že s tem"zakaj pa nisi jedla, pa oh in oh..sej vidte, da so bile punce na npr.nuhalni pa je bila ok, rodile so pa downovčka?




mika -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (4.3.2006 13:11:29)

jaz folne kisline nisem jemala zato, ker si zdravniki vsakih par let omislijo neke tablete, čez nekaj let pa jih prepovejo. sem pa zato jedla temnozeleno zelenjavo, ki jo vsebuje. Hvalabogu je z mojo pupo vse v redu.
sem tudi jaz mnenja, da je to samo ena marketinška poteza.




Lusa -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (4.3.2006 13:39:33)

Nisem mogla ,da še jaz ne bi kaj povedala za to folno kislino.Jaz je pri obeh nisem jemala in se čist strinjam s seleno.Ma res je tečno ,da se zdaj o tem menimo.Raje se poglobimo vprašanju ,ki ga je postavila anonimna.

Eno zgodbico pa še vam moram povedat.Je pred 3,5 meseci rodila ena punca (medicinska sestra po poklicu,ki sem jo spoznala v kliničnem)otroka s črevesjem izven telesa.Po uz niso ničesar videli in ko je prispela v lj ,so ji povedali ,da je to prirojena napaka in da ni sama čisto ničesar kriva.In zdaj po 3mesecih njej doktarji povedo ,da je to od stresa(prepiri s partnerjem).Hočem vam samo povedati to kar je dejala selena ,kako dr. obsodijo mamice in če ta mamica ne bi vprašala ali je to lahko vzrok(prepiri) se zdaj ne bi tako sekirala.

Meni so za DS povedali kakšnih 10ur po rojstvu.




Bučika -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (4.3.2006 14:49:01)

Brez veze se res o tem pregovarjate! Nič ne bo bolje.

meni so povedali za DS 12 ur po porodu. Diskretno, ker sem bila še z dvema v sobi, me je zdravnica povabila v drugo sobo.
In res je:nuhalna je bila nizka verjetnost za takega otročka.... zdaj ga pa vseeno imam. In ZELOOOOOOOOOOOOOO jo obožujem!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][sm=smiley27.gif]




Anonimen -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (5.3.2006 11:18:50)

Če bi ti napisala tako kot se spodobi potem mene zagotovo ne bi pregrevalo!
Pa preden kaj napišeš ali ko napišeš preberi kaj si napisala preden zadevo pošlješ naprej!

Glede spine bifide in ostalih napak, s katerimi se rojevajo otroci, pa bi se jaz raje vprašala o kvaliteti naprav, ki jih uporabljajo zdravniki, in o strokovnosti morfologij in podobnih preiskav, ki so namenjene ravno odkrivanju le tega. In ne o folni kislini, ki je le pika na i.
Kajti vse to se z lahkoto vidi, če je le naprava ustrezna in če se zdravniku da!





nordcap222 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (5.3.2006 14:41:36)

PRAV SI NAPISALA, KAVALITETA NAPRAV! SAJ SO VSE STAREJŠE IN VPRAŠANJE KAJ SE NA NJIH SPLOH VIDI. ČE SO PA NOVE SE PA TUDI JAZ SPRAŠUJEM, KAJ SPLOH GLEDAJO ZDRAVNIKI? ALI SAMO GLEDAJO, DA GLEDAJO, ALI DA KAJ VIDIJO!!!!!!!?????????????





nordcap222 -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (5.3.2006 19:14:22)

Hvala anonimna, ker si povlekla z menoj. Kljub vsemu bi jaz lahko kaj Selene bolj konkretnega odgovorila, vendar nisem tip, da bi se kregal oz. hujskal proti komu. Če ljudje ne razumejo, pač ne razumejo.  Ni jim pomoči.

Kljub vsemu hvala.




Anonimen -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (5.3.2006 19:17:05)

Prav imaš. Ti pišem na mail.




Anonimen -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (5.3.2006 19:37:10)

Jaz sem rodila v 34 tednu in je bilo vse v redu.Še gledat sem ga šla ker je pač bil v topli postelji.Čez štiri ure mi pa pride zdravnica povedat,da moram podpisat papirje,ker pridejo čez eno uro po njega ker je baje plavi in je nastopila dihalna stiska.Ono pa nimajo respiratorja.In prišli so po njega čez štiri ure.Zdaj pa si zamislite kaj se je dogajalo štiri ure z njim brez respiratorja.Možgani niso dobili kisika in so odpovedali.En del seveda.Nato  je bil na intenzivni kjer so mu dali malo preveč kisika in je dobil kolaps (sesedenje)pljučk.Pa so rekli neke spremembe so ne vejo pa kaj bo.In kaj je zdaj?Cerebralna paraliza,epilepsija,hilscprungova bolezen.Čez štiri leta mi je zdravnica rekla nekaj je prišlo pri nas nekaj pa v Mariboru.Da bi imela takrat radio,da bi jo snemala.Nevem kaj bi bilo.Ampak tudi,če jih greš tožit ne dobiš nazaj zdravega otroka.Vendar kaj se dogaja zadnje čase ni res.




mlaka -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (5.3.2006 22:29:22)

Zakaj  se  pa  zdaj  sploh  prepirate?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   A  zaradi   Tifola , ko  sem  jaz  bila  pred 11  leti  noseča   mi  ni   nihče  od  zdravnikov   ponujal niti  ni  bilo  govora  o  tem   in  ko  sem  imela   27  tednih  uz , je  tudi  bilo  vse  o.k  naslednega  nisem  dočakala  ker sem  prej  rodila  v 31  tednu  . Otrok  je  imel   volčje  žrelo. napako  na srčku  odpoved  vseh  organov   ,oživljali  so  ga  neštetokrat   na  koncu  mi  niso  niti  več  povedali   le  sama  z  možem  sva  v  dokumentaciji  brala  reanimacija. povišan  bilurubin    da  nam  ni  lučka  nič  pomagala  ker smo  bili  čist  zeleni  vsa  zdravila  kar  jih  je  dobil  so pri  njem  delovala  nasprotno   dokler  ni  starejša  zdravnica  ki  je  bila  tisti dan  dežurna  ukinila  kar  sem  ji  še danes  hvaležna (le  kje  je  bila  prej)Skratka   preživeli  smo  pet  mesecev  v  intezivni  enoti  v porodnišnici   Lj.  obvladali  smo     vso  medicino   nedonošenčkov  a  bi  se to  dalo  ugotoviti  na  uz.  ne vem     mogoče  le  za  srček   za  drugo  pa  ne.  Tudi  kardijotip  ki  smo  ga  takrat  naredili   je  pokazal nek i  odstop pri  20  kromosonu   katerega  pa  je  genetičarka  letos  ovrgla   ker  Kevin  odstopa  od  tistega  kar  piše  v  knjigi. In  kaj  sem  hotela  povedati  na  ti  nobena  naprava  v  trenutnem  času   ne  zagotavlja  zdravega  otroka  ,ko  sem  bila  tretjič  noseča    mi   je  zdravnik  lepo  rekel   kar  vidim  je vse  b.p  so  pa  stvari  ki  se  jih  ne da  videti    in  tistih  me  je  bilo  strah  .
Danes  je  Kevin   otrok  na  stopnji  2do  6  let   nekje  več  nekje  man    preživel  je  kar  nekaj  operaci    in  je  pravi  borec   .       




Anonimen -> RE: KDAJ STE UGOTOVILE? (6.3.2006 7:40:50)

Res se sprašujem, kaj moramo mamice in naši otročički še pretrpet. Hudo je vse to prestajanje najprej za nujih, ko se sploh borijo za življenje, potem pa še z nas, ki vse to gledamo in doživljamo.

Zdravstvo in tehnika gre naprej, ampak, če so zdravniki površni pri pregledu oz. zastarela naprave iz katerih se ne vidi nič je žalostno. Še bolj pa je, da ti po ugotovitvi kakšne otrokove bolezni, ko je že rojen, izjavijo, da bi se vse to dalo videti prej oz. mogoče celo kaj preprečiti. ŽŽŽŽAAALLLOOOSSSTTT![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>