štedilnik na drva in tezave z dimom! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika



Sporočilo


Ula3 -> štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 7:47:26)

Glupa tema, a imamo resno tezavo s tem. V kuhinji smo si zmislili tak lep, moderen stedilnik na drva, a imamo tezave, ker ga moramo vsakih stirinajst dni cistit od znotraj...se nabere ogromno saj in smole...in ce ne scistimo vsakih par dni, potem se kadi in vali dim ven kot nor...ima katera kaksno idejo kaj je narobe. Dimnik je nov in dovolj mocno vleko ima, stedilnik je nov...???!!!
Če ima katera kaksne izkusnje mi naj prosim odpise, ostale pa se nasmejte in uzivajte naprej!

Ula




Primoza -> RE: štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 8:15:13)

Glupa tema, a imamo resno tezavo s tem. V kuhinji smo si zmislili tak lep, moderen stedilnik na drva


Kolikor so mi jasne zadeve s tovrstnimi štedilniki imajo vsi regulatro vleka, ki poskrbi da dim vleče v dimnik po principzu dvigovanja toplega zraka. Ali ste kaj poskušali spreminjati regulacijo vleka?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.3.2006 10:11:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




daddy -> RE: štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 10:27:24)

če sta nova tako štedilnik kot dimnik, je lahko edini povzročitelj težave neprimerna kurjava, se pravi neprimerna drva ( ne dovolj suha, mogoče kakšna zelo smoljena smreka ).




Dadi -> RE: štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 12:17:30)

Če ti samo občasno zakadi je to verjetno zaradi spremembe pritiska v ozračju. Ker pri nas tudi včasih zakadi, sploh kadar je kakšno čudno vreme(najprej sonce, pol dež). Je pa odvisno tudi od kurjave....Njabolje so bukova polenca...čim manj smolnata in čim bolj suha.




mika -> RE: štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 19:00:22)

Ne uporabljati drva iz sadnih dreves in iglavcev.




Udb -> RE: štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 19:10:16)

A imate sveža drva? Če niso dovolj suha, potem se hitro zapaca! Mi kurimo s suhimi drvi in ga pucamo 1x na 2 meseca. Ko smo pa enkrat mel bolj frišna drva, je bil pa v 1 tednu zapacan. Drugače se pa dobi ena taka zadeva, ki se vrže v ogenj in pobere saje (poglej v Obiju, bauhausu,...).

PS. Pa iglavci res fajn zapacajo - ne uporabljaj!!! Raje uporabi bukev, gaber (pa ne Slavkota [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]),...




Ula3 -> RE: štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 20:36:40)

oj, verjetno smo res naredili napako pri kurjavi, ker uporabljamo sveza drva in vmes tudi nekaj lesa iglavcev!
Hvala za pomoč!




Anonimen -> RE: štedilnik na drva in tezave z dimom! (4.3.2006 20:53:19)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]tudi midva,ko sva še mela štedilnik na drva sva mela probleme.ko je pihal veter se je tako kadilo da sem mogla imeti vse odprto.potem pa smo pogruntali da je premajhen dimnik in slabo vleče.pa je moj kupil tisto dimno cev in dal v dimnik nekje 60 cm ven pa je bilo dobro.




Stran: [1]