Naloga priče (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


zverca -> Naloga priče (7.3.2006 8:37:04)

Živjo!
Ok, mene samo zanima kakšna je naloga priče? Poleg tega seveda, da je treba zakonca "skupaj" obdržati, jima pomagati,....to vem. Ampak....  Ali moram biti pri obleki skladna z nevestinino obleko? Sedaj sem zvedela, da priča kupi podvezico, je še kaj takega, kar bi morala vedeti....?
Prosim za kakšen nasvet.
Lp




Anonimen -> RE: Naloga priče (7.3.2006 9:36:46)

to se od kraja do kraja razlikuje

pri nas recimo bi naj nevestina priča kupila šopke za goste, podvezico pri nas kupi najboljša prijateljica, glede oblek ni omejitev, priči morata skrbeti za zabavo, da ne gre kaj narobe...

jaz ti samo rečem, ne glej na vse to, ampak si priredi poroko in navade kot tebi ustreza, pa bo najbolje




Dejča -> RE: Naloga priče (7.3.2006 10:07:41)

Mislim, da obstaja neka brošura, nekatere stvari pa so tudi v revijah Najina poroka, Nevesta ipd. o tem, kaj vse je naloga ženina, neveste, prič, staršev - malo poglej tudi na stran mojaporoka.com.
Mislim, da moraš kot nevestina priča organizirati dekliščino, če jo bo nevesta želela, kupiti podvezico, kot si že napisala, na poroki pa paziti, da ti ne ukradejo šopka (nevestinega), če ne bo sledila kazen - na moji jim je to uspelo in je morala moja sestra (skupaj z mano, ker sem se prostovoljno javila) prijeti za mikrofon, pomagati ženinovi priči, da vama ne ukradejo še neveste, lahko pripraviš tudi govor, pomagaš pri organizaciji poroke ...
Lahko pa preprosto vprašaš nevesto, če vse to sploh želi, da ji pomagaš, morda je sama bolj organizatorski tip in ji je to v veselje.




Jančika_ -> RE: Naloga priče (7.3.2006 13:53:52)

Najbolje bo, da vprašaš nevesto, kaj pričakuje od tebe kot priče. Moja priča je bil moj brat in sama sem od njega pričakovala samo to, da je bil tam z mano in se je podpisal - to sem mu tudi povedala in tako je bilo.




biba77 -> RE: Naloga priče (10.3.2006 12:57:02)

Pri naju dveh je bila naloga pric organiziranje dekliscine oz. fantovscine (loceno).
Moja prica je bila meni zelo v pomoc: skupaj sva sli izbirat obleko, kupit cevlje, podvezico, organizirali sva sopke, pripravljali vabila,...
Na sami poroki pa je bila naloga pric "skrbeti za vzdusje", kar ni bilo tezko in paziti na zenina oz. nevesto. Tukaj je bila moja prica bolj zanesljiva, saj sem jaz ostala na svatbi, medtem, ko so zenina njegovi prici ukradli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Za branje berila, napihovanje balonov in okrasevanje avtov z njimi, "okrasevanje" svatov z nageljni, cuvanje sopka in litrce (janzevca) pa sva midva imela druge "zadolzene".




Lunca1 -> RE: Naloga priče (10.3.2006 19:06:43)

Jaz bom od moje priče pričakovala samo da bo sedela zraven mene, pa da me bo mogoče pomagala oblečt, pa da bo pazila, da me ne bodo ukradli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Neumno pa se mi zdi, da se ponekod zahteva velike stroške od prič.




MarijaPo -> RE: Naloga priče (10.3.2006 19:34:34)

Tudi pri nama je bilo bolj tako - kar bo pa bo in se nismo sekirali glede nalog pric. Sva pa z mozem na poroki za vsako stvar zatezila pricama - npr. pejta se zmenit kdaj naj pridemo v uno sprejemno predverje na gradu, kdaj nas pobere vlakec - na poroko smo se vsi skupaj namrec pripeljali in odpeljali s turisticnim vlakcem.




tehnofil -> RE: Naloga priče (13.3.2006 18:01:22)

IZVIRNO SPOROČILO: zverca
Poleg tega seveda, da je treba zakonca "skupaj" obdržati, jima pomagati,....to vem.

A ja? Kako pa boš to izvedla? Zadala si si hudo nalogo, če bi jo bilo potrebno izvesti. Tvoje je da si PRIČA (v dobesednem pomenu) če govorimo o civilni poroki. Vse ostalo je folklora.




LARIKA -> RE: Naloga priče (16.3.2006 7:59:08)

Moja priča je bila zraven ko sem se urejala, potem da se je podpisala, in namesto da bi pazila da me ne ukradejo  je ona sama zorganizirala da so me ukradli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] za crknit je blo smešno,..potem pa seveda še za to da je zabava tekla tako kot sva si zamislila,...to je vse




koala -> RE: Naloga priče (16.3.2006 17:17:47)

Najbolje bo če vprašaš nevesto in ženina kaj oz.kakšno pomoč si želita. Moja priča mi je pomagala pri oblačenju, se 2x pridno podpisala, poskrbela da nama je ob poroki igrala najina priljubljena pesem, potem pa skupaj z svakinjo skrbela za vzdušje na ohceti.

Bila pa je bolj nervozna kot jaz.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Hvala pričica, če slučajno zajadraš sem pa enega velikega[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] zate




Ceca -> RE: Naloga priče (16.4.2006 16:29:28)

Moja priča je bila moja najboljša prijateljica, moževa priča pa je bil njegov najboljši prijatelj. Obleki sta imela barvno usklajeni in do obreda sta čuvala prstane. Moja priča je bila organizatorka dekliščine, moževa priča pa je organiziral fantovščino. Obe priči sta imeli na zabavi tudi govor. Organizirala sta tudi "ugrabitev neveste".




Stran: [1]