pomoč pliz - količina hrane (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Anonimen -> pomoč pliz - količina hrane (7.3.2006 20:25:05)

Ja, zanima me koliko pojejo količinsko vaši malčki (od 1 leta dalje)? npr. za zajtrk:kruh in namaz - koliko, je to velik kos kruha (brez skorje sklepam) ali košček kruha? In se od tega najejo??
Koliko pa na obrok pojejo kašic?? 2 dcl, več , manj? Pa za večerjo???

Je za malico dovolj samo 1 mala skutka???

Sem malo zmedena, ker ne vem če dovolj papcava?




Marogica -> RE: pomoč pliz - količina hrane (7.3.2006 22:54:13)

Naš 14 mesečnik poje vse kar se tekočine tiče(mlečni kašic, juhice, omake..) ca 2-2,5 dcl. Juhice in omake so seveda mišljene z dodatki testenin, krompirja, riža....
Kar se kruha tiče, poje en normalen kos(ne prevelik, ne premajhen), delno tudi s skorjo. Se pa zgodi, da včasih poje tudi še pol drugega kosa
Ne vem, kako mala je ta skuta. Takšna od LJ- mlekarn, tista najmanjša? Če misliš te, potem jih naš poje 3 kom. Kot sadni obrok mu dam jaz predvsem naribano sadje npr 1 banano in pol večjega jabolka, ali hruško ali katero drugo sadje.




a_m_r -> RE: pomoč pliz - količina hrane (8.3.2006 15:26:20)

Naš običajno poje za zajtrk 1 navadni jogurt in 1 ali 1,5 kosa kruha s sirčkom ali marmelado, včasih pa 1 buhteljn. Če pa je kakšne kosmiče pa približno 2,5 dcl mleka. Za malico pa npr. 1 banano in 1 jabolko in eno majho skuto. Je pa odvisno od dneva. Kadar ne vem, če je pojedel dovolj, mu dam še kaj, kar mu je všeč, npr. jabolko ali kak navaden keks, in ko ne je več, vem, da je sit.




Stran: [1]