Klomifen 3. dan? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


Adelina -> Klomifen 3. dan? (8.3.2006 13:54:24)

Punce pozdravljene!
Prosim vas za odgovor moji sestri. Ali je katera že jemala Klomifen 3. dan menstrualnega ciklusa. Njej je Dr. Kobal v Leonišču tako predpisal, sedaj pa se ji čudno zdi, ker je že enkrat zanosila s Klomifenom, ampak je morala začeti jemati peti dan. Takrat je zanosila v prvem mesecu jemanja, stara pa je bila 30 let (prvi otrok), sedaj je stara 36 let (a ima starost kej veze s tem). Tudi v lekarni so se začudili, zakaj tretji dan, ker naj bi bilo to za tiste, ki nameravajo iti na umetno oploditev. Danes je klicala še v Leonišče, pa dr. Kobal ni delal, na svetovanju pa so ji tudi rekli naj začne jemati 5. dan, to je v petek, 3. dan pa je danes. Torej ali je možno, da je zdravnik dejansko mislil tretji dan ali gre za pomoto.
Upam, da mi (ji) boste znale pomagati, vsem vam pa želim, da čimprej postanete srečke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
Lep pozdrav, Adelina!




Adelina -> RE: Klomifen 3. dan? (8.3.2006 14:08:03)

Joj punce. Zdaj sem mal prebrala spodaj eno temo od Klomifena, pa sem vidla, da jemljete nekatere tudi 3. dan, torej je vse v redu oz. kakor je rekel dr. Kobal. Od česa pa je pol odvisno, kdaj ga začneš jemat? Se opravičujem, ker nisem prej nič prebrala, ampak sestri se je mudilo, pa sem hotla čim prej vedet.
Lp!




Tia-na -> RE: Klomifen 3. dan? (8.3.2006 14:10:20)

Živjo, jst sm tud dans začela jemat klomifen - 3. dan.




ona78 -> RE: Klomifen 3. dan? (8.3.2006 14:11:00)

Pozdravljena Adela,
tudi jaz jemljem Klomifen 3 dan cikluda - 5 dni!! Je že prav, če tako predpiše G!!!

lep pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tia-na -> RE: Klomifen 3. dan? (8.3.2006 14:14:23)

mal prehitr sm prej stisnla Potrdi ...

Večina ga res jemlje šele 5. dan pa sm jst tud mal raziskovala pa sm vidla,d nekatere začnejo tud tretji dan ciklusa. Mogoče zato, ker imamo krajše cikluse ... moj je od 25 do 27 dni.  ???

V navodilih pa tudi piše, da se jemlje od petega dneva naprej. V lekarni mi pa ni nič rekal,d a je tako narobe. Bodo zdravniki že vedli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




saša80 -> RE: Klomifen 3. dan? (8.3.2006 16:55:36)

jaz sem ga jemala prvič od 5-9 neva, vendar ni bilo učinka...in sedaj ga jem od 2-9 dneva...ginekolog pravi, da pač telo potrebuje večjo dozo tablet...

upam, da sem ti kaj pomagala





Anonimen -> RE: Klomifen 3. dan? (9.3.2006 8:43:25)

Prvič sem jemala Klomifen od 2- 6 dne, ker sem NAROBE zastopila ginekologa. Učinga seveda ni bilo. SEdaj sem ga pa 3x vprašala, kdaj naj začnem jemat. JE rekel da 4 dan M - pa do 8 dne. Ciklus imam na 25 ali 26 dni.
ZAčela pa bom ta ciklus ... enkrat drug teden




cocki -> RE: Klomifen 3. dan? (9.3.2006 9:30:31)

Punce dejte mi nekaj povedati, sem čist na dnu!
Sicer sem na Klomifenu, pijem ga od 5 - 9 dne ciklusa in sem za ta mesec končala, zdaj imam ovulacijo in me tako neznansko boli, da bom kar umrla. Tudi pri seksu me boli, mi je kar muka, če mi verjamete ali ne, ko greva z mojim [sm=sloncek.gif]. Pa je vse ostalo vredu ampak od kar sem na Klomifenu je tako, ima to veze s tem ali sem si jst spet v glavi vse naredila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Če ima še katera podobne težave naj se javi, če ne bom mogla do G, da vidim v čem je stvar!

Hvala punce




Tia-na -> RE: Klomifen 3. dan? (9.3.2006 9:36:55)

Jst ne vem, sm ga šele včeraj začela jemati in do ovulacije je še daleč. Mogoče ne bi bilo slabo, da pokličaš ginekologa, če so bolečine prehude.

Kolkr sm brala, so imele nekatere punce bolj boleče ovulacije pa tudi prsa so bila bolj boleča in napeta ... ampk preveč pa najbrž ne sme bolet. Sicer pa v navodilih piše, da če rpeveč boli pokliči G, ker lahko jajčniki preveč zrastejo ... al neki tacga.

Glede dneva začetka jemanja je pa tako, da G različno rečejo, nekatere začnemo 3 dan, nekatere 5 dan ... G že ve zakaj je tako reku. Zaenkrat mu zaupam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cocki -> RE: Klomifen 3. dan? (9.3.2006 10:09:52)

Hvala Tia-na, v bistvu ja, imaš prav, najbolje bo, da kar pokličem G, zgubiti nimam kaj!




Anonimen -> RE: Klomifen 3. dan? (9.3.2006 13:43:28)

Cocki, jst mislim, da je čisto normalno, da te boli. Mene že brez Klomifena ovulacije ful bolijo. Včasih tako, da tud hodit ne morem, kaj šele, da bi kaj drugega počela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Če te vseeno tok skrbi, pokliči ginekologa, vendar mislim, da imaš tako biolečo ovulacijo




Matejci -> RE: Klomifen 3. dan? (10.3.2006 18:34:39)

Pozdravljene!

Punce prosim vas, da ne obupate, če vam prvič ne uspe. Jaz še nisem obupala. Ta mesec je že drugi mesec, ko moram jemat klomifen. Jemati ga moram 5 - 9 dneva. Če ne bo sedaj uspelo mi še je G dal še eno terapijo s klomifenom. Potem pa bom morala it na slikanje jajcevodov - seveda, če še ne bo nič [sm=duda.gif]
Velikokrat ste omenile da ste dobile mazolje po klomifenu. Jaz sem jih dobila toliko, da bi jih lahko začela prodavat.[sm=smiley1.gif] Drugače pa nimam nobenih drugih bolečin, le pogosteje moram na WC in velikokrat me pika po jajčnikih.

Včasih se moramo za kakšno stvar potrudit, je pa takrat slajše ko nam to uspe.





cocki -> RE: Klomifen 3. dan? (10.3.2006 21:12:04)

Matejci prav imas, obupati ne smemo!!!

Drzimo si pesti in pridno [sm=sloncek.gif] pa bo!


... danes presenecam samo sebe, sem kar velik optimist [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




soni -> RE: Klomifen!!! (16.3.2006 17:25:45)

Na pomoč!

Zdaj je drugi menstrualni ciklus po HSG-ju. V prvem je bila menstruacija kot ponavadi.
Danes je tretji dan, ko naj bi pričela z jemanjem klomifena, vendar je moja menstruacija zelo šibka v primerjavi s prejšnjimi, ob trenutkih pa je sploh ni. Zjutraj sem naredila tudi nosečniški test, vendar je bil negativen.
Ali menite, da je psiha naredila svoje in naj se odločim za jemanje klomifena, ali naj še malo počakam?




Marčica -> RE: Klomifen!!! (17.3.2006 7:38:59)

Soni imava iste težave, danes je moj 4. dan jutri začnem s K. V torek sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] imela samo za vzorec v sredo in do včeraj zvečer je bila močna potem pa se je kar ustavila in danes je samo roza izcedek. Po moje nama psiha nagaja, jaz bom kr vzela K, kar bo pa bo! Sporoči kako ti gre, mogoče nama pa skupaj rata!




soni -> RE: Klomifen!!! (17.3.2006 14:06:38)

Pozdravljena Marčica!
Proti večeru se mi je močno vlila, tako da sem takoj pojedla prvo tabletko klomifena. Kako pa je s tabo?
Koliko časa že delata na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Želim ti, da čim prej ugledaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. In seveda tudi ostalim.




tehnofil -> RE: Klomifen 3. dan? (17.3.2006 14:48:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Adelina
Dr. Kobal v Leonišču tako predpisal,

Naj dela točno tako kot je Kobal predpisal. Je odličen ginekolog in zraven še odličen človek. Ve kaj dela. Za vsako spremembo naj vpraša izključno njega.

(če ni v ambulanti pa ga naj poišče v kliničnem - če bi ga že morala tako nujno spraševat)




Marčica -> RE: Klomifen!!! (18.3.2006 7:58:28)

Ojla. danes je moj 5. dan in samo rjav izcedek imam včasih mi malo krvi priteče, zelo malo. Jaz bom po zajtrku kar pojedla 1 tabletko kar bo pa bo. Ciklus imam na 28 dni in običajno mi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]traja  1 teden, ne vem kaj je to.
Mi pa delamo na bebici že od julija 2004, ko je bil naš 1. sonček star 4 mesece.
Jaz tudi upam, da nama rata obema, da bova obe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Če sem prav razumela si tudi ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] dobila 14. potem imava lahko še rok na isti dan.
Držim pesti za naju in tudi vse ostale, ki se trudijo za[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
  

Pa pa




Matejci -> RE: Klomifen 3. dan? (27.3.2006 14:03:59)

Pozdravljene!

Po dolgem času se spet malo brskam po portalu. Marčica, če imaš rjav izcedek ali še [sm=hudicek1.gif] ni nič narobe, če začneš jemat klomifen. Meni je G reko da ga moram vzet 5 dan v vsakem primeru ( ali še je kaj sledu od [sm=hudicek1.gif] ali nič).
Jaz se jemljem klomifen že dva meseca. Ta mesec sem imela upanje, da ne bo [sm=hudicek1.gif]. Vendar je včeraj prišla. [sm=smiley19.gif] --Najraje bi se kar zjokala, če bi kaj pomagalo. Tako bom še en ciklus jemala klomifen, potem pa grem naprej na preiskave. Razen če nama naslednji mesec uspe naredit [sm=nosecka.gif]. Moram priznat, da sem včasih prav psihično uničena od tega razmišljanja in postavljanja vprašanj:" Kaj je narobe, da ne uspe?" Vseeno upam, da bom kdaj imela srečo!




Stran: [1]