Z žlico ali z roko? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Anonimen -> Z žlico ali z roko? (10.3.2006 17:18:35)

Me zanima ali vztrajate, da vaši dvoletniki jedo kosilo z žlico (npr. krompir, makarone,meso...) ali jim dovolite, da se hrane lotijo kar z roko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

JAz sicer ne kompliciram ravno za te reči in mu dovolim, da če z žlico ne gre, si pomaga z roko. Včasih se kar celega kosila loti z roko. KAkor je pri volji. Z žlico nekaj časa vztraja in če mu hrana pada dol ter ne pride do ust, žlico odloži in nadaljuje z roko.
Pa me zanima, koliko ste ve vztrajne pri žlici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Z žlico ali z roko? (10.3.2006 19:38:20)

Naš je sicer mlajši (19 mesecev). Tudi jaz ne vztrajam pri žlici, če mu ni do tega. Recimo trenutno je bolan in itak ne je skoraj ničesar, pa ga kar sama hranim (tisti bogi dve žlički, pa drugo ponavadi že itak izpljune...).

Drugače pa najraje je z vilico, če je le agregatno stanje hrane pravo. Ponavadi se na začetku lepo loti sam, nekje na pol poti se mu ustavi in začne jesti z roko, konča pa kdo od nas še s kako dodatno žlico.




Maxica -> RE: Z žlico ali z roko? (10.3.2006 19:43:57)

Jaz tudi ne kompliciram. Pri vsakem obroku si sicer sam pripravi celo vrsto pribora (ene tri žličke, pa še dve vilici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), potem pa en čas lepo je z žličko, pol se pa vmes spozabi, pa seveda uporabi tudi roko. Vmes ga pa še jaz dohranim, pa je.




KODA -> RE: Z žlico ali z roko? (11.3.2006 12:42:21)

Pri nas tamali hoče meso jesti z roko.Vsak zrezek prime v roko,ali vsako piščančje bedro hoče obirat.Koščke mesa išče po omaki.Ne pusti,da bi mu pomagala,ali narezala.
Ostalo hrano pa lepo je z vilico,ali žlico.




dory -> RE: Z žlico ali z roko? (13.3.2006 12:11:07)

Maj ima mal tezav z drzanjem vilice a se trudi pri recimo makaronih. A ko se navelica,si pomaga z roko, kar mu ne omejujem...sem vesela,da vsaj kej poje :)




karmy -> RE: Z žlico ali z roko? (13.3.2006 13:31:32)

moj nima problemov z držanjem žlice al pa vilce in tud je dokler se hrana ujame gor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pol pa ene dvakrat proba ujet pa mu ne rata, pol pa postane jezen,  pa kar z roko da v usta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]