| 
	   
	    | 
		    
			  | mamči ->  RE: KAKO PRIPRAVITI ŠTEFANI PEČENKO  (13.3.2006 20:22:59) |  
			  | Jaz vzamem 1 kg mešanega mletega mesa (svinjina+ govedina), 1 žemljico, malo mleka, 2 manjši čebuli, 5 jajc, sol, poper, peteršilj, česen.
 Trdo skuhaš 3 jajca. V mleko namočiš žemljico. V skledi zmešaš meso, soliš,popraš, dodaš začimbe (vegeto), peteršilj.
 Na olju prepražiš čebulo, dodaš masi, dodaš 2 stroka sesekljanega česna, jajca, žemljico (ožameš) - zmešaš.
 Če je masa preredka dodaš malo drobtin.
 Pekač namastiš z malo olja, posuješ z drobtinami, daš eno plast mesa po dolgem (cca. 4 cm debelo ), v vrsti zložiš eno za drugo jajca, nato ostalo meso gor oblikuješ v štruco, posuješ z drobtinami in daš v pečico.
 Zravem paše pečen krompirček+zelena solata.
 |   
	          | 
 |  |  |