Terme 3000 vs. Terme Lendava (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice



Sporočilo


Jančika_ -> Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 13:59:16)

Z možem se nama je zluštalo malo panonske ravnine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ker poleti ne gremo na morje, saj bom takrat rodila, bi šli nekje v začetku maja za nekaj dni v apartma v Moravcih ali Lendavi (drugje zgleda nimajo apartmajev, samo bungalove, ki pa ne pridejo v poštev, ker rabimo ločen prostor za malega, da lahko gre spat pred nama).

Lendava je ugodnejša in mi ne zgleda tako "množična", Moravci pa imajo glede na slike in opise na netu bistveno večji bazenski kompleks. Niti nisem prepričana, da imajo v Lendavi sploh notranji otroški bazen (v opisu ga ni).

Prosim za vaše izkušnje in komentarje. Hvala!




Barbs -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 14:08:14)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Lendava :
NOTRANJI OTROŠKI BAZEN LIPA
Temperatura vode: 28-32°C
Velikost vodne površine: 34 m2
Globina bazena: 0,10 – 0,45 m

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [sm=wink.gif]

aja, pa še to : mi smo bili na obeh krajih - če bi rada res uživala, v manj gužve, potem definitivno Lendava. Apartmajsko naselje je tik zraven hotela, lepo urejene hiške, vendar mislim, da moraš obvezno vzet pol penzion, tudi če si v apartmajih. V Moravskih pa imaš možnost samo najema in potem hrano ali kuhaš ali pa malo guštiraš okrog - saj veš , gibanice, bograč, divjačinske pečenke, ajdovi štrukli...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A Banovci ti pa niso všeč? Poglej na netu... se zelo trudijo, sploh za otroke je vedno super poskrbljeno...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa sprehodi, mlin na Muri, splavarjenja...








Jančika_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 14:10:35)

Madoniš, pa eno uro sem gor visela in tega nisem videla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Kaka smotka sem. Hvala, Barbs, grem še enkrat gledat, kje mi je to ušlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No, torej še en plus za Lendavo.




viv_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 14:16:42)

Pa en namig: če greste v apartmajsko naselje Prekmurska vas v Moravcih, ne se zafrknit in vzet najmanjšega apartmaja, ker spalni prostor ni ločen. Narejena je samo neka galerija s posteljo. Mi smo se tako zafrknili...




Jančika_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 14:23:37)

OK, onega otroškega bazen še vedno ne najdem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Kar se tiče namestitve, pa piše tole:

Za vse, ki iščete miren in udoben kotiček za vso družino, ponujajo Panonske terme možnost nastanitve v bungalovih in apartmajih. Na voljo so vam s slamo kriti bungalovi v Turističnem naselju*** Term 3000, bungalovi v Hotelskem naselju Zeleni gaj*** v Termah Banovci ter bungalovi*** Term Ptuj, ki poleg nastanitve v sodobno opremljenih sobah, vključujejo tudi hrano v restavracijah in kopanje v bazenih.

Če pa prisegate na lastno kuhinjo, se lahko udobno namestite v apartmajih Apartmajskega naselja Prekmurska Vas**** v Termah 3000, Apartmajskem naselju Lipov gaj*** v Termah Lendava in apartmajih*** Term Ptuj. Za osvežitev pa poskrbite s skokom v bazene, ki so vključeni v ceno najema.

Iz cenika je potem videti, da so v Moravcih in Banovcih v bungalovih samo sobe, ješ pa v hotelu; v Lenavi pa kuhaš sam (ali pa se, kot praviš, greš malo okoli guštirat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) . Sem pa Banovce tudi gledala, ja, ampak odpadejo ravno iz tega razloga. Saj ne, da si ne vem kako strašno želim kuhati na dopustu, ampak zaradi otroka mi je to vendarle bolj praktično.





Jančika_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 14:26:36)

Ja, viv, iz velikosti in razporeditve apartmajev sem že lani poteli diplomirala[sm=smiley29.gif]. Ful je treba pazit, kaj ponujajo, ker zelo radi izpustijo podatek, da spalni prostor ni ločen, pol si pa v (_!_)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].




Barbs -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 14:40:15)

Oj, Jančika,
zdaj je pa še mene firbc čist "zmatral" ... bazen vidiš na 
http://www.terme-lendava.si/home.php ( klikni bazeni zgoraj levo) ..so še slikce zraven...En je zunanji ŠRC, drugi pa notranji ...  In ja, imaš prav, po novem se da Lipov gaj koristiti kot depandanso hotela  ( z obroki)  , pa tudi kot  samo najem. Tako da
[sm=smiley20.gif] [sm=smiley16.gif]

P.s.
Če se ti kak dan vseeno ne bo dalo kuhat, priporočam gostišče Lovski dom v Lendavi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




*tasika* -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 15:01:27)

Terme 3000 so boljša izbira!
(Bazenski kompels je res super; tudi okolica - lahko igrate golf [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. )

Pa pravijo, da v Lendavi voda vsebuje parafin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  in zato ni dobro, da se v njej kopajo otročki. Sicer pa mislim, da niso vsi bazeni napolnjeni s to vodo.





Jančika_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 20:45:17)

Baaaaarbs....meni pa tega linka ne odpre[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Zgleda, da mi ni usojeno videti tega notranjega bazena na sliki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. No, glavno, da vem, da obstaja[sm=smiley20.gif].

Tehtnica se vedno bolj preveša v korist Lendave, ker mi je mož ravno povedal, da je v Moravcih že bil in bi šel pogledat še kaj drugega.

Tasika, ja, v bistvu se ful hvalijo s tem parafinom, se bom še malo pozanimala, kako je s tem v otroškem bazenu.




Joe -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 21:40:29)

GIBANIIIIIICAAAAA!!!!!!!!!!!!

Za en kos dam parkrat za škljocnit na fotoaparatu!!!  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




rija -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 22:01:27)

Banovci rulajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Krasno, majhno, domače, z dušo.

Terme 3000 so "prekmurska mallorca" - industrija brez duše.




dix -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 22:05:32)




Terme Lendava

EDINSTEVENA PARAFINSKA TERMALNA VODA
 
TERME LENDAVA ležijo ob vznožju Lendavskih goric, na tromeji Madžarske, Hrvaške in slovenije, kjer v sožitju živijo tri narodnosti. Slikovite Lendavske gorice z več kot 4000 vinogradi so turistična točka tako rekoč na dvorišču Term Lendava.

Začetki zdravilišča v Lendavi so nenavadni, kakor je tudi posebna in edinstvena naša fosilna, zdravilna termomineralna voda. Vodo so odkrili po naključju, ko so leta 1965 v sosednji vasi Petišovci pri izkopavanju naftne vrtine naleteli na rozočaranje. Namesto težko pričakovane nafte ja na dan bruhnila vroča voda. Čez čas so domačini ugotovili, da kopanje v tej vodi lajša tegobe, za katere pravimo, da jih prinesejo leta. Rezultati fizikalno-kemične analize so pokazali, da ta voda sodi med fosilne naftne vode, ter da je to natrijeva hidrogenkarbonatna hiperterma z 62°C.

Osnovo za zdravljenje, preventivo, rehabilitacijo, rekreacijo in sprostitev v Termah Lendava nudi njena zdravilna voda, katere posebnost je visoka vsebovanost parafina. V Termah Lendava poleg balneoterapije izvajamo tudi razne oblike sodobne fizikalne in rehabilitacijske medicine, ki jih izvaja zdravstveni tim z zdravnikom specialistom fiziatrom na čelu.

Gosti pa ne prihajajo v Terme Lendava le po zdravje, ampak tudi zato, da bi se odpočili in si nabrali novih moči. Gostom  je na voljo 1849 m2 vodnih površin  (zimsko letni bazen, notranji bazen, termalni bazen "grozd", olimpijski bazen s toboganom in drčo ter otroški bazen. Konec leta 2004 so bili zgrajeni novi notranji bazeni, ki obsegajo rekreativni bazen z vodnimi efekti, hitro reko, masažne šobe, gejzir, vodni slap ter otroški bazen.Vsem aktivnim gostom ponujamo bogato paleto športnih možnosti - tenis, odbojka na mivki, organizirani kolesarski izleti z možnostjo izposoje koles. V samem hotelu je gostom na voljo tudi fitness studio, organizirana rekreativna vadba ter savna center s štirimi različnimi savnami.

Nova pridobitev lendavskih term je vsekakor obnovljen hotel Lipa***, kjer vam je pod isto streho na voljo sodobno termalno kopališče, lokali z izbrano gostinsko ponudbo, 120 moderno urejenih hotelskih sob (enoposteljne, dvoposteljne, hotelski apartmaji), opremljenih s tušem, WC, balkonom, SAT TV, radiom, telefonom, klimo in sušilcem za lase. Klimatizirana restavracija in zimski vrt, prijetna taverna in urejene terase nudijo gostom in popotnikom raznoliko ponudbo domače kulinarike in pijač.Gostje pa lahko uživajo tudi v apartmajskem naselju Lipov gaj*** z apartmaji različnih velikosti, vsi so opremljeni s kuhinjsko nišo, dnevno sobo in spalnico.

Vse tiste, ki ste vajeni hotelov višje kategorije, vabimo v hotel Elizabeta v središču Lendave. To je sodoben hotel kategorije štirih zvezdic, s 23 klimatiziranimi sobami in je predvsem namenjen poslovnim gostom, kakor tudi tistim, ki si ga izberejo za izhodiščno točko pri spoznavanju okoliških krajev s kolesi ali avtomobili. Gosti hotela lahko brezplačno uporabljajo kopališke storitve v hotelu Lipa.

V neposredni bližini hotela Lipa in bazenov je lepo urejeni avtokamp Lipa*** Kamp obratuje skozi celo leto. 

Lendava je odlična izhodiščna točka za izlete, oglede in sprehode. Mestece je znamenitost že samo po sebi. V goste vabijo grad iz 12.stoletja, cerkev sv.Katarine, židovska sinagoga, grajska klet iz leta 1717, slikovita lendavska vinsko-turistična cesta s številnimi vinotoči in še mnogo drugih znamenitosti. Povabili vas bomo tudi v okolico, kjer si boste ogledali čudovite cerkve, edinstvene rokodelce pri njihovem delu, vinske ceste, kolesarske poti, svet ob Muri in še mnogo več. Če pa boste želeli spoznati sosednje dežele, organiziramo za vas poleg spoznavanja lepot Pomurja tudi izlete na Madžarsko, Hrvaško ali kam drugam.

Ob edinstevni parafinski termomineralni  vodi, prečudoviti okolici, bogatih programih bivanja in počitnic, ob celotni ponubi na enem mestu, odlični kulinariki in prijaznih ljudeh je odgovor na vprašanje kam na dopust preprost - V TERME LENDAVA.

KRAJ KJER NARAVA NE SKOPARI!

[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/panorama%20(Terme%20Lendava).JPG[/image]




dix -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 22:10:32)




Bazeni
NARAVNI BAZEN GROZD
Temperatura vode: 36-38°C
Velikost vodne površine: 130 m2
Globina bazena: 1,20 m
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/BAZEN%20GROZD.JPG[/image]



NOTRANJI BAZEN
Temperatura vode: 32-34°C
Velikost vodne površine: 150 m2
Globina bazena: 1,40 m
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/notranji%20bazen%208.JPG[/image]



REKREACIJSKI BAZEN
Temperatura vode: 28-32°C
Velikost vodne površine: 167 m2 
Globina bazena: 1,35 m
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/NOVI%20BAZEN_1.JPG[/image]



OTROŠKI BAZEN ŠRC
Temperatura vode: 26-29°C
Velikost vodne površine: 80 m2
Globina bazena: 0,15 - 0,60 m
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/bazen-otroski%20is%20p.JPG[/image]



OLIMPIJSKI BAZEN ŠRC
Temperatura vode: 26-29°C
Velikost vodne površine: 1050 m2
Globina bazena: 1,00 – 1,80 m
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/olimpijski%20bazen%20is.JPG[/image]



ZIMSKO LETNI BAZEN
Temperatura vode: 34-36°C
Velikost vodne površine skupno 220m2 
                                 Globina bazena: 1,35 m                                   
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/panorama(hotel+bazen).JPG[/image]



OTROŠKI BAZEN LIPA
Temperatura vode: 28-32°C
Velikost vodne površine: 34 m2
Globina bazena: 0,10 – 0,45 m
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/otrpski%20lipa%20is.JPG[/image]



NARAVNI BAZEN GEJZIR
Temperatura vode: 36-38°C
Velikost vodne površine: 18 m2
Globina bazena: 1,10 m
[image]http://design1.amis.net/destinacije_terme/www.terme-lendava.si/media/GEJZIR.JPG[/image]




Joe -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 22:25:09)

Dix!!!! Kje naj kliknem, da dobiš provizijo?!? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ali pa si lokalka...


Vsekakor: Hvala!




dix -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.3.2006 22:35:14)

Nič dolžni...hahah...edino obljubite, da ko pridete, če pridete, da boste uživali. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Barbs -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (28.3.2006 8:14:06)

IZVIRNO SPOROČILO: dix

Nič dolžni...hahah...edino obljubite, da ko pridete, če pridete, da boste uživali. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Smo že bili in smo zelo uživali.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zdaj pride Jančika; samo da vstane in si pogleda bazene...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




viv_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (28.3.2006 8:19:27)

Meni pa ni blo tuki všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Okrog otroškega bazena drsi za ubit se, pa hladno je bilo notr...




Jančika_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (28.3.2006 10:11:45)

U, dix, tenk ju veri mač[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][sm=smiley31.gif]!

Rija, Banovci so bili pravzaprav prva izbira (ravno iz razlogov, ki jih omenjaš), samo zaenkrat še nisva našla namestitve, ki bi nama ustrezala (apartma).

Viv, v katerem letnem času ste pa bili? Nekako si obetam, da maja na splošno ne bo preveč hladno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ne zunaj, ne znotraj.




viv_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (28.3.2006 10:14:34)

Mi smo bili mislim da oktobra, ko je bila v Lendavi pasja razstava. Tudi zunaj je bil takrat mraz za crknit!




Anonimen -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (28.3.2006 20:36:04)

Mene v Moravcih ne vidijo nikoli več! Bili pa smo v Prekmurski vasi. [sm=smiley21.gif]




rija -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (28.3.2006 21:40:15)

Jančika, če te zanima, se lahko pozanimam za kakšno varianto....imam eno fajn kolegico v Banovskih toplicah....




dix -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (28.3.2006 21:57:50)

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Mi smo bili mislim da oktobra, ko je bila v Lendavi pasja razstava. Tudi zunaj je bil takrat mraz za crknit!


Kje v SLO pa je oktobra dovolj toplo da bi lahko rekel da je toplo? Mogoče na primorskem pa še to če ne piha burja.
Za pasjo razstavo pa je lani res bilo groooozno vreme, so se mi prav smilili ljudje, če se spomnim je že deževalo.




viv_ -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (29.3.2006 8:24:22)

Ma ja, seveda, ampak tudi v bazenu notri je bilo hladni... Saj veš, vse se nabere skupaj, potem imaš pa slabe spomine in mogoče kateremu kraju delaš tudi krivico. Ampak res mi ni bilo všeč...




dix -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (29.3.2006 10:45:52)

A to si lani bila? A takrat so že bili vsi tej bazeni ki sem jih sem kopirala? Ker ne vem kdaj so prenavljali, ampak mislim da še takrat ni bilo prenovkžljeno.

Sicer ko sem jaz nazadnje bila (uh, to je bilo že davnooooo) je bil hladen edino prehod med zunanjim in notranjim bazenom, samo verjamem da so tudi to vse prenovili.

Imajo pa zdaj baje res ful novosti, najnovejša je mislim da infrardeča savna za 2 osebi. Ko shujšam jih mogoče obiščem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




azim -> RE: Terme 3000 vs. Terme Lendava (27.7.2011 21:58:17)

Terme 3000 že dolgo niso več kot so nekdaj bile. Sem doma čist blizu pa se grem letno 1x kopat, tolk da mau vidim če je kaj bolje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Animacije sploh ni---- [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Lani sem bil v Turčiji, imeli so 16 animatorjev za cca. 1000 ljud. Tu sta dve animatorki, pa še ena je "šefica" in noge v luft drži [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Terme Lendava niso nevem kaj prida, a so vseeno v nekaterih pogledih boljše od t. 3000.

Namesto da so terme 3000 bi lahko ble terme 1968. Saj je stanje takšno kot je bilo takrat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley34.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley34.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley34.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




Stran: [1]