Gnojilo za rožice-katero? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


Anonimen -> Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 10:39:19)

No ženskice,tiste,ki se spoznate na rožce,kera mi zna svetovati najboljše gnojilo za bršljanke.Lepo prosim z idejami na dan,pa hvala.




darjatimci -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 10:51:13)

Jaz sem lani imela Asef za bršljanke.Bila sem zadovoljna cvetelo je do novembra.




Anonimen -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 11:05:43)

U hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jaz sem uporabljala eno gnojilo lani,našla sem ga v kleti,izgleda da že staro,sploh ne vem od kod se je znašlo tam,pa ni učinkovalo so bile prav revne.Bom pa letos kar s tem poskusila.

Pa še nekaj,kaj pa tiste ki so na gredici,naprimer trajnice,pa grmovnice.
Moja sosedaj jih gnoji z konjskim gnojem,res so čudovite,samo,da moraš pravi odmerek znajti,drugače ti požge korenine.Jaz si ne upam,da kaj ne uničim.




soncece24 -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 11:21:36)

Neva,najboljši je konjski drekec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




darjatimci -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 11:21:45)

Meni tudi vedno ostane, ampak je res najbolje vsako leto novega kupit, saj ga toliko ne porabiš. Imajo pa tudi več pakiranj, tako da si kupiš kolikor pač rabiš.




Anonimen -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 11:26:33)

IZVIRNO SPOROČILO: darjatimci

Meni tudi vedno ostane, ampak je res najbolje vsako leto novega kupit, saj ga toliko ne porabiš. Imajo pa tudi več pakiranj, tako da si kupiš kolikor pač rabiš.


V tekočini za zalivanje ali v palčakh,ki vtakneš v zemljo?Meni jih je hči včeraj kupila sicer nisem še pogledala navodil,če se pa ne motim so palčke samo za sobne rastline.

Ja sončece vem,da je drekec učinkovit zna pa bit tudi agresivno gnojilo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




darjatimci -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 12:12:23)

Palčke jaz poznam res samo za sobne rožce, meni so se lepo obnesle pri vijolicah. Drugače pa jaz Asef kupim kar tekočino,ker imam sedem korit in porabim kar nekaj gnojila. Gnojim enkrat tedensko.




Anonimen -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 12:15:54)

Tenks!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Z zalivanjem torej bom dodajalo hranilo rožcam v upanju,da bodo letos bogate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




vidja -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 13:10:54)

Jaz pa vseeno navijam za Biosol, ki je organsko gnojilo in ni preveč agresivno. So pa to taki mali briketki, ki jih potrosiš po zemlji - gredi in se z zalivanjem počasi spira. Je pa res, da včasih malce smrdi.




india -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (13.4.2006 14:11:52)

Jaz uporabljam ali Asef ali Cvetal, za one na vrtu pa bi ti priporočala Valntinovo gnojilo,ki zemljo obogati z železom in v bistvu tudi vzpostavi tudi ravnovesje med ostalimi sestavinami v zemlji.
S konjskim gnojem pa moraš zelo pazljivo ravnat, da rastlinja ne zažgeš!





Anonimen -> RE: Gnojilo za rožice-katero? (14.4.2006 9:52:37)

Še enkrat hvala vsem za nasvete..jaz pa upam,da bo letos kaj bolj bogat vrtiček z cvetjem in balkon tudi pisan in cvetoč.




Stran: [1]