kam na izlet v dežju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice



Sporočilo


Maja0505 -> kam na izlet v dežju (29.4.2006 8:16:03)

živjo
Med pevomajskimi prazniki nameravamo iti na izlet v živalski vrt v Zagreb[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], sam ko je napovedan dež, verjetno ne bomo šli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Ima kdo kakšno idejo za izlet, ki bi bil izveden kljub dežju. Imamo namreč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in v dežju jo ne bi rada kje sprehajala.
Hvala in LP




Marogica -> RE: kam na izlet v dežju (29.4.2006 8:51:03)

Odvisno, koliko je star tvoj otroček. Mi se gremo po navadi kopat v kakšno kopališče, obisk kašnega "tehničnega" muzeja (stari avti, gasilski avti...), obisk Hiše eksperimentov... Kaj dosti izbire ravno ni, glede na to, da se pri določeni starosti otroka ne more za vsako stvar vzbuditi zanimanja ali pa vsaj ne dolgo.
Mi pa smo pa šli dostikrat tudi hodit po lužah in dežju. Smo ta večjega oblekli v dežni plašček, dežne hlače in škornje-pa gremo. Veš kakšno veselje je imel naš otrok, ko mu nismo stalno govorili "ne po lužah".




Primoza -> RE: kam na izlet v dežju/Bohinj (2.5.2006 15:09:28)

V Bohinju so v dežju z otroškim vozičkom izvedljivi številni izleti, pogoj so pelerine in/ali dežniki udeležencev ter dežno pregrinjalo za voziček.

1) Pride se na Uskovnico po makadamu iz Srednje vasi, avto se lahko parkira poljubno blizu koče na Uskovnici, tako da je prevožena razdalja do 10 km. Prednost izleta v dežju je, da ni veliko prometa, pa še prah se ne dviguje.

2) Lep izlet je tudi v Voje, do planinskega doma v Vojah.

3) Obkrožite lahko tudi Bohinjsko jezero, s tem da potrebujete za breg nasproten tistemu kjer poteka cesta, dokaj trpežen voziček in nekaj moči.

4) Lahko pa se podate Iz Ribčevega laza v Ukanc po običajni sprehajalni poti, ki poteka ob jezeru vzporedno z asfaltno cesto in se peljete iz Ukanca nazaj z ladjico.

5) Za manj stabilno vreme je priporočljiv tudi ogled korit Mostnice, kjer se pa z vozičkom težje prebijete in je potrebno imeti nahrbtnik za nošnjo.

Zgornje izlete smo zadnjič opravili prav v letošnjih majskih praznikih, ko nam je vreme onemogočilo priti kam višje.




Stran: [1]