Kdaj in kako berete? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Knjiga, film in glasba



Sporočilo


Anonimen -> Kdaj in kako berete? (30.4.2006 22:26:06)

Evo to me zanima.

Kdaj berete?
Imate kake obrede?
Poseben čas za branje?
Ritual?




Anonimen -> RE: Kdaj in kako berete? (30.4.2006 22:28:36)

no to je pa ena izmed stvari zarad katerih komi čakam da bo naša nova hiša stala in da se preselimo. ker jaz najraje in izključno edinole sproščeno in z užitkom lahko berem zvečer v postelji predno grem spat. grem raje eno uro prej v krevet da lahko v miru berem in zdej, ko smo trije in bomo štirje v eni spalnici tega enostavno ne morem...grrrrr!!!




Anonimen -> RE: Kdaj in kako berete? (30.4.2006 22:30:48)

Če me knjiga res zanima (tako, kot so me npr. knjige od Dana Browna), potem berem povsod. Na WC-ju, med obroki, na avtobusu - povsod.
Obredi in rituali? Ja, po možnosti (če berem doma), prej porihtam otroke, da imam mir vsaj nekaj poglavij, potem se pa zleknem na kavč, na doseg roke si dam Coca-Colo, kadilske pripomočke, kaj za grickat (čips, čokolado, karkoli) - in me ni. Ne hodim odpirat vrat, če kdo zvoni, ne javljam se na telefon (razen Kamikazi, če ga ni takrat doma). Skratka - padem v knjigo.




Marogica -> RE: Kdaj in kako berete? (30.4.2006 22:37:13)

Včasih sem brala knjige, kadar sem imela čas. To je bilo obdobje pred otroci. Sedaj pa berem še samo zvečer, preden grem spat. in že sama misel, da bom brala, preden zaspim, je zame obred, višek dneva, ki ga zključim s knjigo.
Da bom bolj natančna, tudi čez dan tu pa tam kaj prelistam, kakšno revijo, kjer so članki kratki in ni potrebna ne vem kakšna koncentracija. Za knjigo pa si jaz želim in moram vzeti čas in mir. In to je (na mojo žalost) samo zvečer.




Gina -> RE: Kdaj in kako berete? (30.4.2006 22:38:20)

Najraje zvečer v banji. Ni lepšega. To mi najpogosteje uspe, ker sem tam skrita, mi ne težijo zraven.

Ali v postelji pred spanjem ali pa tudi popoldne (samo mi ne dajo dihat ponavadi). Ali na morju v viseči mreži - to zdaj tudi odpade, ker imam otroke premajhne.




Anonimen -> RE: Kdaj in kako berete? (30.4.2006 22:47:23)

Zvecer u postli, predn zaspim. Domaca branja oz. obvezna branja tut cez dan (u postli in zraven zaspim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), ce je pa knjiga res super in me full zanima, pa tudi cez dan. Seveda v postli :)





SaaS -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 7:06:56)

Od kar smo trije, veliko težje najdem čas za branje. Trenutno imava z malim tak ritem, da zvečer ni variante, da bi brala. Največkrat berem zjutraj. Vstanem, pojem zajtrk, časopisa takrat ponavadi še ni, in grem za kakšno uro brat knjigo. Imam zjutraj malo več časa zase, saj sin vstane kakšni dve uri za mano. Takrat imam v dbevni res mir in tišino. Se mi zdi, da za knjigo to potrebujem.




Anonimen -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 9:26:08)

Najraje berem zleknjena na kavču, poleti pa na ležalniku na terasi [sm=9nebesa.gif]




fusia -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 9:35:23)

Jaz lahko berem povsod. Največkrat za pisalno mizo, na kavču ali na terasi. Včasih tudi v postelji pred spanjem. Posebnega rituala pred branjem nimam, samo prijetno pričakovanje ker vem, da me čaka dobra knjiga.




Anonimen -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 11:01:22)

Najraje kje na poti, na vlaku, v avionu, pa v čakalnicah, ko čakam nanje.




Geja -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 11:34:28)

Jaz pa berem zvečer, ko gre naš Nejc spat. Potem pa berem toliko časa, dokler mi oči zdržijo pokonci. No pa tudi koliko je zanimiva knjiga.
Berem pa v dnevni sobi, saj v spalnici ne bi šlo - bo Nejca motila svetloba. Mož pa v dnevni sobi gleda televizijo in sedaj sva kupila slušalke tako da mene ne moti.

čau,čau
Geja [sm=muca.gif]




Anonimen -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 12:11:15)

Zvečer, v postelji pod posebej za take priložnosti kupljeno lučko, pred TV-jem, ko mož gleda kaj, kar mene ne zanima (pa to ni šport, ker ga ne gleda, juhej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], eden redkih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) ali pa v banji, čeprav mi je že večkrat uspelo namočit kakšno knjigo.




vanilija -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 15:16:18)

Ponavadi zvečer v svoji najljubši sedežni vreči, zraven pa obvezno skodelica črnega čaja z mlekom.
Pa v postelji, ampak ponavadi ne dolgo, ker me prehitro zmanjka.




KODA -> RE: Kdaj in kako berete? (1.5.2006 15:20:29)

Ko sem še živela pri starših,sem najraje brala zvečer v postelji.
Zdaj pa v dnevni sobi v fotelju,če je možnost.




Dejča -> RE: Kdaj in kako berete? (5.5.2006 20:37:15)

Kadar me knjiga res potegne, jo lahko berem kjerkoli in kadarkoli. To najraje počnem doma na kavču, da se lahko udobno namestim in uživam. Še najraje, kadar sem sama doma. Zdaj, ko imam svojo malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki je vedno bolj radoživa, pa ne utegnem dosti brati - le, kadar ona spi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




smrka -> RE: Kdaj in kako berete? (5.5.2006 21:34:32)

Zvecer v pojstli, ker itak cez dan zdaj ni casa.




Laubica -> RE: Kdaj in kako berete? (6.5.2006 17:06:33)

Jaz pa berem predvsem v službi pozimi ko ni dosti dela ogromno preberem zdaj pa si moram prav iskat čas za branje.Tega pa doma ni ker nimam mira vedno me kdo rabi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Naja30 -> RE: Kdaj in kako berete? (7.5.2006 10:39:13)

Vedno in povsod. Kot je Kerensa napisala, tudi na wc jo vzamem, če se ne morem odlepit od nje. Najraje pa imam mirne dneve, ko se zleknem na kavč ali pa zvečer pred spanjem, na morju... Jah, nimam še otrok, čeprav se bo to kmalu spremenilo. Do takrat bom pa izkoristila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Zasanjana -> RE: Kdaj in kako berete? (8.5.2006 14:05:23)

Na morju, na plaži.Čeprav to bolj poredko, ker mi vsi težijo.Doma, na balkonu, največkrat ob sončnem zahodu.Pa ne vem, zakaj.Mi je všeč.
Obredi in rituali... hm... obvezno moram met zraven čokolado in sem v [sm=9nebesa.gif].




Anonimen -> RE: Kdaj in kako berete? (12.5.2006 15:01:23)

Eh men je pa vseen kje kako .... Sam da je zanimiva kniga, cajtng, .. karkoli.. pa jaz berem.
Sem res totalni frik na branje. Aja... edin v avtu pa na busu ne berem (sej bi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sam mi je potem slabo)

Včasih sem že ful ful ful utrujena pa grem kako v posteljo in spat potem pa moram še nekaj pred spanjem prebrati, pa včasih to traja do 3 al pa 4 zjutraj (če seveda naslednji dan nimam obveznosti pred opoldnevom).

Ko pridem kak na obisk, se prvo zakadim v knjižne police, al pa v kupe revij... sej zdej se tega odvajam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: [1]