Atrij (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


NRMM -> Atrij (4.5.2006 23:01:37)

Zraven stanovanja se nama drži 30 m2 atrija, katerega nameravama pokriti v smislu zimskega vrta. V bistvu sta 1m obroba in podn že zazidana,manjka edino še zasteklitev.
Zanima me, če katera ve, kaj vse rabiva od papirovja (dovoljenj) za postavitev le tega?

Hvala za odgovore.

l.p.




Anonimen -> RE: Atrij (5.5.2006 16:39:08)

kolikor je meni znano za zasteklitev ne rabi nobenih papirjev, le denar, da plačas steklo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Če misliš na dovoljenja ostalih lastnikov stanovanj, jih ne rabiš, ker to spada pod etažno lastnino - torej je to tvoja last.




Anonimen -> RE: Atrij (5.5.2006 16:42:00)

Rabita Lokacijsko informacijo za gradnjo enostavnega objekta (izda občina! ne Upravna enota). Notr bo napisano če sploh lahko to zgradita ali ne, in če lahko kakim pogojem morata zadostiti. Gradnja zimskega vrta je namreč enostavni objekt za lastne potrebe, ki se gradi na podlagi LI. Če prostorski akt na tem območju to dovoljuje sploh ni problema.

Po stanovanjskem zakonu, ker je to poseg na fasado - fasada je SKUPNA last, pa še soglasje lastnikov stanovanj (večine). Lahk pa tud ne. Večina tega namreč ne dela, če pa pride inšekcija pa morata imet tud ta papir. Če vam ga ne bodo hoteli podpissat pa vidva zagrozita z inšpekcijo. Stavim, da nihče nima soglasja za zasteklitev balkona[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Seveda lahko prizidek zgradita na črno in trdita da je tam že zlo dolg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  in upata, da je letalski posnetek zlo slab in se ne vidi natančno, da prizidka tam ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . (TE VARIANTE NE PRIPOROČAM, če imata seveda foušne sosede in vas lahko prijavijo - inšpektor odredi najmanj vrnitev v prvotno stanje, da o kaznih ne govorim)




Anonimen -> RE: Atrij (6.5.2006 19:09:21)

Povej ti tole umetnost še meni, Pikec.
Saj veš, kje smo in kako smo. V bloku, v pritličju. Okrog nas je malo morje enakih blokov (vsi zgrajeni v istem obdobju). In nekateri v pritličju imajo atrije, drugi pa ne.
Zanima me, kaj bi mi (oz. naš gazda) potrebovali, da bi naredili atrij. V bloku (vsaj v našem) je še cca. 30 stanovanj, ki so vsak lastniška.
Moram pa poudariti, da komplet blokov, ki so našemu identični, nima atrijev. Sploh. Ne vem, zakaj, ker je (na videz) popolnoma izvedljivo, da se jih naredi.




Stran: [1]