zavarovanje v sloveniji (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


loparka -> zavarovanje v sloveniji (5.5.2006 14:00:18)

Rada bi rodila v Sloveniji, pa nimam vec zavarovanja in ga baje ne morem dobit, ker sem prijavljena na Hrvaskem in ne morem imeti obeh, ce pa bi hotela placati mi je pa predrago. a ima katera iskusnje s tem? Prvic sem rodila v Ljubljani in sem bila kar zadovolna, tukaj na Hrvaskem pa ne vem kako je.




Anonimen -> RE: zavarovanje v sloveniji (5.5.2006 14:02:10)

Če imaš hrvaško državljanstvo, se obvezno zavaruj na Hrvaškem. Če ga nimaš, si pa tudi uradno Slovenka in mislim, da bi ti moralo pripadati slovensko obvezno zavarovanje. Za vsak primer, če ti ne, ima pa tudi Hrvaška verjetno zavarovanje za tuje državljane. Tolk zlo drago pa spet ne more bit.
Drugače pa je porod v Sloveniji zastonj, kolikor jaz vem. Vsaj za obvezno zavarovane je.
Zavaruj se po enem od družinskih članov, če gre.




debeluška -> RE: zavarovanje v sloveniji (5.5.2006 14:10:00)

Porod v Sloveniji stane 353.754.00sit če nimaš obveznega zdravstvenega
zavarovanja,dodatnega ne rabiš.Probaj si zrihtat zavarovanje,pokliči na
miklošičevo in vprašaj kaj rabiš.Vem pa da nemoreš imeti dva zavarovanja.
Če se boš tukaj zavarovala moraš prinesti papir da na Hrvaškem
nimaš zavarovanja(potrdilo) da nisi zavarovana.



lp




skuštrana -> RE: zavarovanje v sloveniji (5.5.2006 20:23:38)

Vse je odvisno od tega kje imaš prijavljeno stalno bivališče. Če ga imaš tudi v Slo potem si lahko urediš zavarovanje drugače bo pa malo težje. Če pa si prijavljena samo na Hrvaškem in imaš tam stalno prebivališče potem si zavarovana tam in se v Slo ne moreš zavarovat.
Sicer ne vem kakšno državljanstvo imaš, ampak če imaš slovenskega bi se ti morda splačalo prijavit stalno bivališče v Sloveniji in si potem urediti zavarovanje. Osnovno in dodatno. Po moje bi te prišlo cenejo kot pa da plačaš cel porod, če je cena res tako velika. Ne vem kako bi bilo to izvedljivo pri tebi, ampak moja tamala ima dvojno državljanstvo in ima stalno prebivališče v obeh državah(že od rojstva). Posledično ima tudi zdravstveno zavarovanje v obeh državah.

Sploh pa, saj ni tak bav bav rodit dol...Če so vse Hrvatice boš pa še ti. Boljše to kot pa izkeširat kar velike denarce.





loparka -> RE: zavarovanje v sloveniji (5.5.2006 21:32:27)

stalno bivalisce imam v ljubljani, zaposlena pa sem na hrvaškem in si tukaj ne morem prekinit zavarovanja, v ljubljani pa so mi rekli, kot pravi debeluška, da obeh zavarovanj ne morem imeti.

pa saj mi ni problem roditi na hrvaškem, večji problem mi je, ker živim na otoku in ni porodnišnice, najbližja je 3 ure stran, ginekolog pa baje že 14 dni prej pošlje na kopno pa se mi ne da tok časa čakat v porodnišnici, bolj udobno bi mi bilo doma pri mami




skuštrana -> RE: zavarovanje v sloveniji (7.5.2006 0:47:09)

Kaj pa če probaš tako, da se napraviš "noro" in zamolčiš, da imaš zavarovanje na Hrvaškem? Se pač zavaruješ kot občan?




Anonimen -> RE: zavarovanje v sloveniji (7.5.2006 0:49:20)

Če si kot slovenska državljanka zaposlena na Hrvaškem, potem ti zdravstveno zavarovanje krije hrvaški delodajalec, kajne? Mislim, da imata Hrvaška in Slovenija medsebojni sporazum o obveznem zavarovanju, kako pa velja slovensko dodatno na Hrvaškem ali obratno, pa žal ne vem.
O predčasnem odhodu z otoka na kopno pa res razmisli, ja. Da ne bo slučajno na otrokovem rojstnem listu v rubriki "kraj rojstva" pisalo "most med Krkom in kopnim" ali kaj podobnega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




skuštrana -> RE: zavarovanje v sloveniji (7.5.2006 19:29:38)

Kerensa, vse kar si napisala drži, amapk poroda v drugi državi ti pa ne krije nobeno zavarovanje...




Stran: [1]