izkusnja z indukcijo poroda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


ssprdamj -> izkusnja z indukcijo poroda (19.5.2006 11:14:40)

Moja prva nosecnost je potekala povsem brez kakrsnihkoli zapletov. 8 dni po PDP sem sla na pregled v porodnisnico. Po opravljenem ctg-ju, ki je bil prepatološki in pregledu z UZ, so me napotili v porodno sobo. Tako sem v sredo ob 12h prispela v porodno sobo. Vstavili so mi gel, ki pa je povzrocil le blage krce. Vse popoldne se ni zgodilo nic, zato so mi prinesli vecerjo in rekli, da bom premescena na oddelek. Vendar je ob 20 zdravnik odlocil, da bodo se enkrat vstavili gel. Krci so bili mocnejsi, popadkov pa se vedno ni bilo. Zjutraj mi je zdravnik predrl mehur. Pritekla je cista plodovnica. Odpirala pa se se kar nisem. Nastavili so mi infuzijo za umetne popadke in zdaj so se popadki res pojavili. Vendar se se vedno nisem odpirala. Zdravnik je zato odredil se klistiranje, ki sicer v tej porodnisnici ni vec obicaj. Ob pribl. 14 je ctg pokazal, da je otrok v stiski. Plodovnica - mekonijska. Ob 15h so preverili stanje otroka z odvzemom krvi - ph v mejah normale. potem so mi izmerili vrocino 39,1 in mi dali antibiotik in se odlocili za carski rez.
Naj se omenim, da sem rodila v mb porodnisnici in da nisem bila najbolj zadovoljna z odnosom vseh babic, ceprav pa so nekatere res krasne. Priporocaka pa bi, da se odlocite za EA,saj je tudi po cloveski plati moja anesteziologinja in anestezijska sestra poleg mojega dragega najbolj pozitivno vplivala name v teh tezkih trenutkih, ki so se k sreci srecno iztekli.
Ob 18 se je rodil zdrav fantek velik 54 cm in tezak 3870 g, najin zlati Lev.




sazi -> RE: izkusnja z indukcijo poroda (19.5.2006 14:09:40)

Tudi meni so sprožili porod, le da sem na vaginalete očitno bolje reagirala in se hitro začela odpirat. Prav tako sem rodila sinka Leva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tasika -> RE: izkusnja z indukcijo poroda (8.6.2006 13:43:44)

Tudi meni so inducirali porod, 6 dni čez rok, popadki za umret, odprta pa 2-3 cm. Hvala bogu se je anestezistka odločila, da mi bo namestila EA kljub temu, da nisem bila dovolj odprta. Približno pol ure po EA sem se začela odpirati, in v treh urah brez težav rodila mojega sončka.

Če bi se odločala še enkrat, bi še čakala, ne bi sprožala poroda. EA je pa itak zakon, to si pa ne dovolim vzeti.




Anonimen -> RE: izkusnja z indukcijo poroda (13.6.2006 19:31:17)

Malo me čudi, da so te dali takoj v porodno sobo.
Meni so sprožili porod 14 dni pred PDP v LJ in so me dali najprej na oddelek. 2 vaginaleti nista dovolj prijeli, tako da so naslednje jutro ukrepali naprej. V porodni sobi sem bila tako samo nekaj ur.




Stran: [1]