kaj pa zdaj? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Udb -> kaj pa zdaj? (19.5.2006 13:19:01)

Danes sem šla po lokacijsko informacijo za stanovanjsko hišo. In sem izvedela, da je parcela sicer stanovanjsko zazidljiva, ampak je trenutno (že 20 let!) rezervirana za obvoznico. Pa čeprav bo šla baje ta obvoznica po drugi lokaciji (ker je ta pacela sredi naselja). In vprašam, če se bo to kmalu sprostilo. In mi je gospa "strokovno" pojasnila, da bo po novem letu jasno, kje bo obvoznica šla in da se bo ta parcela sprostila najkasnej do 2009!!! GROZA! Midva sva pša že računala, da bi drugo leto spravila hišo pod streho.

Ima kdo kakšne izkušnje? A se da zadevo kako pospešiti, če je pa vsem jasno, da bo šla obvoznica sigurno drugje???




Anonimen -> RE: kaj pa zdaj? (19.5.2006 13:35:26)

Ko bo sprejet program priprave novega OLN-ja za obvoznico, bodo v njem opredeljene tudi variante. Žal bo prostorski akt, ki rezervira parcele za obvoznico nehal veljati šele ob sprejemu novega.

Žal pravnoformalno prej ti ne morejo dat dovoljenja za gradnjo. Kar je po svoje tudi logično.

Upam da se bo uredilo boljše, kot je slišat. Aja pa fajn je če začnete sitnarit za sprejem novega OLN-ja. S sprejetjem le tega se bo šele vaša parcela sprostila.

BTW - občina mora tudi odkupiti parcelo na kateri je predvidena gradnja javne infrastrukture. Poskusta prodat občini parcelo in kupit kako drugo. Pred nakupom pa obvezno pridobit Lokacijsko informacijo za promet z nepremičninami. Noter bo pisalo kaj lahko delaš na njej - tako ne bo presenečenj.




Stran: [1]