Koliko odločb še? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


ZalaTM -> Koliko odločb še? (30.5.2006 8:59:38)

Pozdravljene,

včeraj sem dobila sklep o dodelitvi enkratnega denarnega zneska za pomoč ob rojstvu -ker ne bom vzela paket. Danes zopet nov sklep za porodniško nadomestilo, ampak le za obdobje 3 mesecev. Oprostite, ampak se ne spoznam ravno na zakonodajo s tega področja (ne še :)) ), pa me zanima, če mi katera pojasni, če je to OK da je sklep samo za 3 mesece? A potem dobim novega? In ali bo znesek izplačila ostal enak v bodoče?

lep (dezeven) dan, M.




Tasika -> RE: Koliko odločb še? (30.5.2006 9:06:14)

Prvih 105 dni (porodniški dopust) lahko koristi le mama, to je odločba ki si jo prejela.
Naslednjih 260 dni starševskega dopusta pa lahko koristita mama ali oče. Bodi pozorna ali si vlogo za starševski dopust že oddala, pri nas je niso hoteli vzeti pred porodom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ampak sem jo morala dostaviti 30 dni pred nastopom starševskega dopusta, se pravi ko je bil dojenček star pribl. 2 meseca.
Nadomestilo ostane enako, če ga boš v celoti koristila ti.
Pa ne pozabi na otroški dodatek, ki ga moraš oddati najkasneje 90 dni po rojstvu, da se ti prizna od rojstva naprej.
Vse skupaj torej 5 odločb - pomoč ob rojstvu, višina nadomestila, porodniški dopust, starševski dopust, otroški dodatek. Vsaka v nevemkoliko kopijah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BLAŽIKA -> RE: Koliko odločb še? (30.5.2006 9:32:35)

točno tako kot je napisala tasika samo letanje ( kot da imaš preveč časa zraven dojenčka) in same odločbe in če nisi previden ostaneš mimigrede brez česa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




ZalaTM -> RE: Koliko odločb še? (30.5.2006 14:29:43)

Hm, punci hvala - sem medtem že sama tudi malo pobrskala in ugotovila, ja da je vse skupaj v več delih - ampak vseeno vama hvala - se pravi da še ne bo konec teh odločb :))) -- ne vem zakaj pošiljajo z enodnevnim zamikom, vse bi poslali en dan pa mir.
Ja ne,...niso mi se vzeli vseh vlog, ker še nimam podatkov o otročku - nekje zahtevajo matično številko, to pa dobiš verjetno komaj po rojstvu, tako, da ja ostalo bom urejala po rojstvu - upam, da mi kaj ne uide.

lep dan, M.




Stran: [1]