inox ograja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


kepa* -> inox ograja (1.6.2006 20:38:29)

Razmišljam, da bi zamenjali našo home made leseno notranjo ograjo z inox ograjo. Sem malo brskala po netu, pa so cene ponudnikov zelo različne. (bi rekla, da hudo zasoljene).
Ali ima kdo tako ograjo? Kakšne so kaj cene po tm? Rada bi imela kombinacijo z lesom, a bolj minimalistično, nič kompliciranega.
Lahko kdo priporoči kakšnega izvajalca?




Magi* -> RE: inox ograja (1.6.2006 21:44:10)

glede cen in proizvajalcev ti ne morem pomagati, ti pa lahko dam en nasvet. pazi, da bodo "cevi" od ograje vertikalno postavljene in ne horizontalno. horizontalno je sicer bolj modno in lepše, ampak otroci potem lahko plezajo gor. soseda ima tako narejeno (nima še otrok) in katerikoli otrok pride na obisk, takoj odšiba plezat po ograji.




kepa* -> RE: inox ograja (1.6.2006 22:13:36)

Sem tudi o tem razmišljala, ja. Sicer imamo tudi leseno ograjo narejeno horizontalno, pa Gašperja zaenkrat še ne mika, da bi plezal. Poleg tega je ograje zelo malo, tako da upam, da ne bo problema.




rija -> RE: inox ograja (1.6.2006 22:53:56)

Kepa, mi smo tudi razmišljali o inox ograji, glede na to, da je oprema moderna, samo se mi je zdela kot prvo absolutno predraga (se niti nočem več spomniti koliko bi bilo) kot drugo pa absolutno prehladna za notri in doma.
Potem pa sva na internetu kupila dele umetno kovane obrti, pa nama je en vse skup zašfasal, tako, da je ta barok ena protiutež ultra modernim linijam. Je pa res, da moraš biti previdna, saj lahko kaj takega izpade kot kič. Sem ti dala sliko v album. Geslo neinox [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: inox ograja (3.6.2006 13:04:11)

mi jo bomo pa naredl sami. v merkurju kupiš profile, jih narežeš pa skup sešraufaš pa je :)




Anonimen -> RE: inox ograja (3.6.2006 16:43:56)

A se kupit tudi posamezne dele in lahk sam kaj skombiniraš.
Recimo lesene nosilce na ktere napneš inox žice. Froci ne bodo gor plezali, če bodo bolj loose. Preverjeno.

Še link: Dobi se tud v sloveniji. Linka pa žal nimam (slovenskega).

http://www.inoxline.dk/ 

[image]http://www.inoxline.dk/news/pics/cbs/DSCN3852.jpg[/image]




snorlax -> RE: inox ograja (3.6.2006 23:24:34)

Ja, tudi moj jo je hotel imet v bajti, čeprav sem bila proti. Meni deluje prehladno za v hišo, bolj se mi zdi primerna za kakšne poslovne zgradbe.

Cene so astronomske, zato se je odločil, da jo bo naredil sam. Pozanimal se je v trgovini in bi prišel material okoli 70.000,00 SIT. Če pa bi nam jo delal kakšen mojster, pa bi bila ta cena vsaj 8x večja.

Končno je zmagala moja, delno tudi zaradi tega, ker sva obliko stopnic spreminjala in bo treba zelo paziti pri izvedbi ograje, da bo pasalo skupaj in se moj tega ni lotil. Sedaj pa navijam za kovano ograjo, na vrhu pa les. Od mojega bratranc dela kovane ograje in bo prišla malo več kot material za inox.




Stran: [1]