senčnik in drugi pripomočki za na morje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice



Sporočilo


živa -> senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 12:13:17)

Pozdravljene!

Podobna tema kot Teryjina, samo da imamo mi trenutno 4-mesečnika, na morju bomo pa malo junija, malo avgusta in septembra, torej ko bo mali star 4 in pol do skoraj 8 mesecev.  

Kaj naj vzamem na morje?

1. Rada bi kupila senčnik, ampak tak, da bi imel okenca, skozi katera bi malo pihljalo. Kaj mi priporočate?
2. Fredov obroč in/ali obroč s hlačkami - kaj se splača?
3. Ali rabim plavalne pleničke?
4. Kakšne igračke naj vzamem s sabo? Bazenček, ribice ... ?

Menda se tako malih ne sme mazati s kremami za sončenje. Kaj naredite takrat, ko ga ne morete imeti v senci (recimo ko čofota po morju)? Saj vem, da gre samo za 5 minutk na soncu - ampak a je takrat lahko brez zaščite?

Prosim za nasvete!

Lp,

živa




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.6.2006 12:24:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pravljica -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 12:58:09)

jaz bi vzela zraven napihljiv bazenček, ki bi ga postavila nekam v senco seveda (nam je bil lani pri njegovih slabih 2 mesecih dovolj čebriček)...senca bi bila po možnosti od drevja, če tega ni pa od senčnika - marele (ta ne potrebuje okenc, da bi pihljalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])
obroča za v morje po moje ne boš rabila...naš se v tako mrzli vodi sigurno ne bi kopal pri 4-6. mesecih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...razen, če se boste kopali v bazenu, potem ti za tako majhnega otročka priporočam freda, v navadnem s paski spodaj še ne bi znal sedet
mazala bi ga že tudi takrat s sončno kremo z visokim faktorjem, zdaj ga s tisto niveino otroško v spreju, ki je modre barve, ker se hitro razmaže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
plavalnih pleničk za v morje ne rabiš, za na bazen pa kupi tiste dmove...za 1000 sit (ne vem ali jih je 8 ali 10 v paketku)
za igračke sama veš, katere so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zanimive...našemu so in so bile vse mogoče žoge




babylove -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 13:25:56)

Obvezno ga moraš namazati s kremo za sončenje z viiisoookim faktorjem, kljub temu da je v senci. Fino je tudi, če ima oblečeno kakšno tanko majčko in klobuk na glavi.




bskrle -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 14:07:06)

Tako majhnega otroka jaz soncu sploh ne bi izpostavljala. Oblečenega bi imela v belo majico in kapico. Morje je absolutno prehladno do šestih mesecev, saj ga sama doma kopaš v vodi, ki ima 37 stopinj, morje pa ima ponavadi deset manj. 




lelaval -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 19:51:38)

Jaz sem lani bila z 1,5 mesečno na morju. Zraven - v sosednji prikolici je bila izšolana babica (super ženska, ki mi je ogromno pomagala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) . Ko me je videla, da jo mažem s kremo za sončenje  me je  pohvalila. Je rekla, da se čudi tistim, ki otrok ne mažejo. Če uporabljaš otroško kremo za sončenje, je za otroka vsekakor bolje, kot pa, da je izpostavljen nevarnim sončnim žarkom. Čeprav si v senci na plaži, se sončni žarki odbijajo od vode, dojenčkova koža pa je dosti bolj tanka in občutljiva.
Jaz sem jo imela na plaži v senci - pod drevesom in večinoma v plenički. Zraven sem vzela bazenček za napihnit, ga napolnila z morsko vodo in dala na sonce. V eni uri je bila voda ful topla. S sladko vodo pa sem napolnila 1,5 litersko plastenko od vode in jo prav tako pustila gret na soncu - s to vodo sem jo po kopanju splahnila, da ni bila od soli (ker na plaži so mrzli tuši). V bazenčku pa ne potrebuješ pleničke ali kopalk.
Moja je ful uživala v vodi.




karin412 -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 21:39:07)

Ne vem, kdo vam je svetoval kremo za mazanje - meni je pediater sam rekel, naj ne kupujem in ne mažem otroka, sploh ne pred pol leta starosti. Ker pa so razne možne alergične reakcije, je zato najboljša senca. Z otrokom je treba biti v senci, se je pač treba prilagodit. V vodo pa naj gre zjutraj, če ni premrzla oz. popoldne.

Sicer je pa najbolj naravna krema, ki jih trenutno poznam od dr. Hauschka.




Made -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 22:31:38)

Tudi jaz sem slišala, da niso preveč priporočljive kreme s previsokim faktorjem za zelo majhne dojenčke- do 6 mesecev najbolje nič ali pa faktor nižji od 30. Pa najboljše, da je zaščita mehanska- torej fejst gosta in bela krema, ne pa kemična...otrok pa mora itak ves čas v senci bit, direktno izpostavljanje soncu več kot za par sekund tu in tam ni priporočljivo...




bajsek -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 22:43:48)

ČAO
Sm kar jezna na vse pediatre in ostale, ki trdijo da majhnih ne smemo mazat s kremo za sončenje - kaj pa škodljivo sevanje, a v senci te pa ne more opečt? Haloooo! A odrasle lahk tud v senci prime sonce otročka pa ne al kaj? Pa še to - povejte mi a je možno otročka metČist ves čas v senci (sprehod, v trgovino, na plažo, iz plaže, ...)!?
Krema je obvezna!!
Kakšne reakcije - a kopaš pa z oljčkom mažeš ga pa lahko! Pač moraš poštudirat katera kolekcija tvojemu malčka odgovarja (nivea, bubchen,..). Jaz uporabljam Just (rodila sem 24.avgusta in sem sina že na ta prvem sprehodu namazala - pediatrinja in babca sta me pohvalili).
lp




via_2 -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (2.6.2006 23:27:27)

glede krem za sončenje in ostalih kozmetičnih rekvizitov svetujem mamicam, zlasti tistim, ki jih babice in pediatri hvalijo, ker na veliko uporabljajo kozmetiko za dojenčke, naj si nekaj dejstev preberejo tudi na linku: http://vitamini.finechance.com/organska-kozmetika.asp.
 
jaz navijam za senco in čim manj kemije.
 
tu je nekaj skopiranega s tega linka.
...Največje presenečenje vas čaka pri izdelkih za otroke. Nekako želimo verjeti, da je tam vse v najboljšem redu in da telo svojega dojenčka ne bomo že od samega začetka polnili s kemijo. In vendar ni tako. Ko si boste ogledali sestavine vseh ponujenih blagovnih znamk kozmetike za dojenčke, boste osupli, koliko kemije je v njih.



Dve filozofiji

Pozabimo na trenutek na razlike v sestavinah in si oglejmo, kako v celoti delujejo kozmetični preparati na našo kožo.


Konvencionalna kozmetika deluje tako, da v kožo dodaja sestavine, ki naj bi bile za kožo pomembne. Tako namesto, da bi naša koža sama tvorila kolagen, tega dobiva s kremami. Konvencionalna kozmetika uporablja učinkovine, ki kožo zategujejo, sušijo ali vlažijo (po potrebi), polnijo tkivo in tako ustvarjajo vtis, da gladijo gubice.


Posledica takšnega pristopa je, da koža preneha proizvajati lastne sestavine in uravnavati ta proces, saj to zdaj počne nekaj "od zunaj".
Zato se pogosto zgodi, da koža potem, ko prenehamo uporabljati posamezno kremo, hitro atrofira, se zateguje, suši ali odzove s preobčutljivostjo. Številne ženske opažajo, da po določenem obdobju krema "ne deluje več" in iščejo novo.


Podobno se dogaja, če uživamo sintetizirane vitamine. Telo se razvadi in jih preneha vsrkavati iz zaužite hrane. V tem se ne razlikujemo od rastlin, ki prenehajo iskati hranila v zemlji, takoj ko jih začnejo gnojiti z NPK-gnojili. Enako kot rastline iz dneva v dan potrebujemo več zunanjih učinkovin, da dosežemo enak rezultat. Zato so tudi kreme vse močnejše, kajti tisto, kar je bilo uporabno še pred nekaj leti, na našo kožo nima več učinka.


Naravna kozmetika deluje tako, da kožo dobro hrani in jo spodbuja, da sama proizvede svoje učinkovine. Kreme ne delajo namesto kože, marveč v sodelovanju z njo. Naravni princip zlasti ponoči odsvetuje težke nočne kreme. Koža se ponoči obnavlja, čisti in uravnava. Koža mora delati, naravna kozmetika pa jo pri tem le podpira z modrostjo rastlin, ki jih vsebuje.


Tako so strokovnjaki opazovali rastline in ugotavljali, kaj obvladajo. Kutina je dejansko mojstrica zadrževanje vlage. Ognjič in šentjanževka uspešno celite rane, aloja vera obnavlja najgloblje plasti kože. Nenasičena olja so naravni antioksidanti, ki varujejo celice pred prostimi radikali. 


Vrtnica pomirja, razkužuje in neguje . Za eterična olja je dokazano, da delujejo tudi na druge ravni telesa, ki jih kemične snovi in umetne vonjave nikoli ne dosežejo. Tako nas naravna eterična olja citrusov poživljajo, olje iz vrtnic pa odpravlja tesnobo in žalost.  


Na kaj smo dejansko alergični?

Vse več alergij na sonce, kreme in druge vplive je med drugim tudi posledica tega, da koža že dolgo ne opravlja več svoje funkcije in je prepojena s sintetičnimi polnili.

Ko takšno kožo, ki ste jo 350 dni v letu mazali z losjoni za telo, jo obdelovali z agresivnimi kremami proti celulitu in barvali s sredstvi za samoporjavitev, na koncu za štirinajst dni pokažete soncu, je nanj seveda popolnoma nepripravljena.


Pričakovati, da bo znala proizvesti zadostne količine zaščitnega pigmenta, da bo pospešila presnovo ter se odzvala na povečano osmozo, ki jo sprožajo slana voda, ozračje, veter in sonce, je nemalokrat pretirano optimistično.  


Kje začeti?

Če se odločite pospraviti kemijo v svoji kopalnici, se boste srečali z vprašanjem, kje začeti. Vse hkrati boste težko zamenjali. Uporabljati malo kemije, ki kožo "mumificira", in malo naravne kozmetike, ki jo spodbuja k delovanju, včasih pripelje do burnih reakcij.


Prvo merilo, ki vam ga priporočam, je, da si ogledate, česa "zaužijete" največ.  Kreme za obraz in telo ter ličila pa so na vaši koži ure in ure.Mila morda lahko počakajo. Na vaši koži so le nekaj minut, potem jih sperete.


Če se odločite začeti z naravno nego, morate vedeti še nekaj. Ko koža oživi in začne delati, najprej začne pospravljati z nakopičenimi toksini. Lahko se zgodi, da boste po nekaj dneh uporabe naravne kozmetike začeli dobivati mozolje, izpuščaje, rdečico. Mnogi se prestrašijo in pomislijo, da so alergični na nove preparate. V večini primerov gre za naravni proces čiščenja kože.


Podoben proces so doživeli mnogi, ki so se odločili za očiščevalni post. Po nekaj dneh pavze, med katero v telo ne vnašate novih strupov, telo zbere moči in začne pospravljati nakopičene strupe iz telesa. To zaznate po vonju znoja, urina, oblog v ustih, izpuščajih.


Pri čiščenju telesa lahko proces traja nekaj dni ali celo nekaj tednov, odvisno od tega, koliko sintetičnih polnil se je nabralo v telesu. Proces lahko pospešite, če si privoščite kopel v slani vodi (še bolje v slanici iz himalajske soli), savno ali če uživate veliko vode ter očiščevalnih sokov in čajev.


Če še vedno menite, da ste alergični na novo kremo, to preprosto preverite. Kremo nanesite na notranjo stran roke ali kak drug del kože, ki ni obremenjen s kozmetiko, ki ste jo ponavadi uporabljali. Če se na tem delu telesa pokaže reakcija, gre za alergijo na katero od sestavin v kremi. Če reakcije ni, čutite pa jo na obrazu, gre za naraven proces razstrupljanja kože. Potrpite in vztrajajte. Izplačalo se bo.  



Kako preverimo, kaj imamo?

Če je v izdelkih, ki jih uporabljate, katera od naslednjih sestavin, ste lahko prepričani, da izdelek ni 100-odstotno naraven, ne glede na to, kaj piše na embalaži (po abecednem vrstnem redu):

-Acrylates/c10-30,
-Alkyl Acrylate crosspolymer,
-Aluminium starch octenysuccinate,
-Butul methoxydibenzoylmethane,
-Carbomer,
-Ceresin,
-Cetil alcohol,
-Cetearil Alcohol,
-Cetearil octanotate,
-Cyclopentasiloxane,
-Demethicone,
-Disodium edta,
-Disodium phosphate,
-Glyceril polymercrylate,
-Glyceril stearate,
-Glyceril oleate,
-Hexyladecanon,
-Hexyldecyl Laurate,
-Isohexadecane,
-Isoparaffine,
-Methaxycinnamate,
-Methylparaben,
-Paraffinum sodium,
-Paraffinum liquidum,
-PEG-100 sterate,
-Phenoxyethanol,
-Polyacrilamide,
-Polysobutene,
-Potasium cetyl phosphate,
-Propylene glycol,
-Propyl paraben,
-Sodium hydroxide,
-Sodium benzonate,
-Sorbitan,
-Stearly alcohol,
-Triethylene glycol


Sanja Lončar




bajsek -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (3.6.2006 21:05:32)

Čao!
Niti slučajno ne navijam za uporabo kemije (pri svojem devetmesečniku uporabljam le kopel in mandljevo mleko in sicer ga namažem le dvakrat tedensko, šamponček pa enkrat tedensko - vse od justa). Ampak nihče me ne bo prepričal da je bolje da dojenčka ne namažemo kot obratno (sončenje).
Kar se pa tiče kozmetičnih preparatov - obstajajo firme, ki so izdelane iz rastlinskih koncetratov (olja, esence,..) npr. Just!
Odloča itak vsaka mamica zase in nočem nobene prepričvat, to je le moje mnenje!
lp




cmokec -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (3.6.2006 21:18:27)

svetoval kremo za mazanje - meni je pediater sam rekel, naj ne kupujem in ne mažem otroka, sploh ne pred pol leta starosti. Ker


Potem je bolje, da dojenčka v senci opeče? Ker ta pediater že ve? In kaj bo potem? Bo pediater dal kako kremo za kožo al se boste samo gladal, dojenček bo pa vedno bolj opečen?

HALO. Pa dejte mal s svojo glavo mislit. Sonce je že za nas vsako leto bolj nevarno in nas opeče, pa smo bili že nakajkrat rjavi. Uboga dojenčkova kožica cela sonca še vidla ni, ve je pa nebi zaščitile. Prosim vas, dajte vaše sončke namazat in jih imejte v senci. Jaz sem delala tako, da sem pol ure pred odhodom ven namazala, ko je bil čas počitka opoldan, sem jo prej s pleničko umila (se koža tudi osveži od vročine). Potem je notri spala, ker je bolj hladno. Ko sva šli spet ven, sem jo spet namazala, zvečer smo se pa tako kopali in se krema spere.




tinkamiška -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (3.6.2006 22:01:03)

Hoj!

Mi smo ravno z morja. Iza je bila stara točno 5 mesecev, ko smo šli in ravno tako nam je pediatrinja svetovala, da naj je ne mažem. Sem pa vseeno kupila kremo od Eucerina30+ in jo lepo namazala. Je pa ta kema res gosta in otroček je po njej bel in meni se tudi zdi boj prav, da je namazana, kot pa da obstaja možnost, da jo opeče. Poleg tega se mi zdi najbolj nevarno takrat, ko jo vozim z vozičkom...

Smo imeli s sabo bazenček za napihnit in Iza je res uživala. Voda je bila ogreta. Tudi igračke sem kupila take z v vodo(račke, žabe,..., kanglco s katero sem jo polivala po rokicah in hrbtu). Če ne boste hodili v kak hotelski bazen, ne rabi imet kopalnih pleničk. Je pa meni prišelprav tudi armaflex, da se je lahko plazila in če je slučajno kej ušlo pri riti, se da lepo počistit. Namreč pred apartmajem sem jo večkrat malo pustila nagico(v senci), da se ji je rita fino prezračla in to je res užitek za[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Imeli smo tudi senčnik, tak navaden, kupljen v Mercatorju za 1.500 sit in se je fino obnesel. Tako in tako pihlja, ne rabi met zračnikov.

Zaenkrat še nismo imeli fredovega obroča ali kaj podobnega, ker se tako še ne sem kopat v morju(je voda premrzla) v bazen pa nismo imeli možnosti it.

lp
Tinka




tina104 -> RE: senčnik in drugi pripomočki za na morje (4.6.2006 11:24:56)

Jaz sem v lekarni vprašala glede kreme za sončenje - meni je farmacevtka rekla, ja kje pa ste slišali, da otoka naj ne bi mazali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Rekla je, da mi priporoča faktor okoli 25, Eucerin. Da pa je vsekakor priporočljivo mazat.

Noramalno, da paziš, da je čim bolj v senci, ampak tako kot so že nekatere napisale - povsod ne more bit ves čas v senci, zato ga namažeš.
Drugače imam jaz namen na morje vzet tudi napihljiv čoln - ga bomo najverjetneje imeli kar namesto bazenčka, pa kake plavajoče živali, pa vedro, lopatko, grablje in nasploh igrače, ki jih ima rad.




Stran: [1]