Operacija žrelnice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


Anonimen -> Operacija žrelnice (5.6.2006 20:59:12)

Sodelavka ima fantka z DS.Drugače je zdrav fantek,nima nobenih problemov.Le ko spi se sliši kot da smrči,oziroma kot bi se matral dihati.No ugotovili so,da mora na operacijo žrelnice.Seveda mamico skrbi da je joj.Ali ima katera podobne izkušnje in kakšno spodbudno besedo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lelaval -> RE: Operacija žrelnice (5.6.2006 21:10:05)

Moj sin je bil na operaciji žrelnice. (a po operaciji še vedno smrči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Dali so ga, ker je imel neprestana vnetja ušes in se je že na sluhu poznalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Po operaciji pa je njegovo zdravje 'sto pa ena' - ko so mi že drugi govorili - kot bi odrezal - ni več bolan. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Naj je ne skrbi - operacija poteka v splošni narkozi, sama operacija pa sodi med lažje.
Držim pesti, da bo vse vredu.




petra2 -> RE: Operacija žrelnice (5.6.2006 22:32:42)

mišolinka,
zakaj so ti svetovali operacijo? Sano zaradi smrčanja? Običajno jo priporočajo takrat ko ima otrok pogostejša vnetja ušes ali pogoste angine.
lp, petra
res pa je, da sama operacija pogosto ne odstrani smrčanja.




Sonrisa -> RE: Operacija žrelnice (5.6.2006 23:04:43)

Jaz sem bila operirana na žrelnici, ko sem bila stara 5 let. Pred tem se me je slišalo skozi dvojna zaprta vrata, ko sem smrčala, od operacije dalje pa ne smrčim več. Včasih še kaj potegnem, ni pa sile.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače pa nisem mogla dihati skozi nos, pa mislim, da so me tudi zaradi tega poslali na operacijo. Nisem pa nikoli bila bolna (3x potrkam, da me slučajno zdaj kaj ne zagrabi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), razen kak prehlad, tako da lahko sodelavko kar pomiriš, da to ni nikakršen bavbav.




firbcna -> RE: Operacija žrelnice (6.6.2006 13:36:22)

Tudi našemu Boru z DS bodo najbrž odstranili žrelnico. Eh, kolikor sem brala, je to čisto rutinska operacija. Žrelnico samo postrgajo in potem lahko je sladoled. 1 teden mora bit doma. Nič kaj takega.






stančka -> RE: Operacija žrelnice (6.6.2006 15:56:28)

Ojla. Moj 13 mesečni sin z DS ima v četrtek opreracijo žrelnice. dRŽITE PESTI.[sm=smiley21.gif]
Ali kdo ve, če sem kot mamica lahko ves čas prisotna v bolnišnici, se pravi, če lahko tam tudi nočujem? Je to moja pravica? Proti plačilu seveda,..




Anonimen -> RE: Operacija žrelnice (6.6.2006 21:17:40)

Stančka ona vem da bo zraven.Mislim da imaš to pravico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




simoncalimonca -> RE: Operacija žrelnice (12.7.2006 10:56:26)

Torej, zrelnico običajno operirajo če ima otrok veliko infekcij, če slabo sliši... Moj sin ima DS in smo operacijo ze dvakrat zavrnili. Pa ne zato, ker nas bi bilo strah, sploh ne. Pac pa zato, ker ze sama splosna anestezija predstavlja tveganje in tudi mozne posledice na mozganih. Poleg tega pa ga na operacijo vedno poslje ista zdravnica, druga pa nikoli se ni tega omenila. Pri nas je problem sluh. Ampak ker se govor dobro razvija in ker otrok sploh ni pogosto bolan, smo operacijo enostavno zavrnili.




Stran: [1]