Pmaxi -> RE: Katera pasma? (6.6.2006 21:39:13)
|
Možnosti imaš več. Če vam ni všeč, da psu odpada dlaka potem iščite psa, katerega je potrebno trimat ali strič. Pse, ki se trima so: pritljikavi šnavcer - zelo dobre črno srebrne pritljikave šnavcerje ima ga. Kazakovič Jelena iz Srbije. Kljub temu da je iz Srbije ni problema psa dobiti sem. Potem so višavski terierji - za vzrediteje bi bilo ptrebno klicati na KZS. Psi, katere se striže je recimo pudli, shit tzu, lassa apso, tibetanski terier. Jaz imam trenutno dolgodlakega psa, kateremu tudi ne odpada dosti dlaka in sicer kitajski goli pes - imaš golo (hair less) in dolgodlako (powder puff) različico. Vzreditejica je POlona Blatnik iz Ankarana. Meni ljubi psi, kateri pa žal puščajo dlako, so tudi mopsi. Mopsi so izredni družinski psi in noro učljivi. Ravno včeraj je ga. Metoda v pasji šoli Švrk rekla, da imajo od pritljikavčkov mopsi najboljše provprečje na izpitih. Sicer pa moraš najprej razčitstiti sama pri sebi točno kakšnega psa si želiš, česa si ne želiš, potem pa vprašaj na KZS po vzrediteljih. Ti pa predlagam, da če že kupuješ psa, si ga kupi z rodovnikom in od preverjenih vzrediteljev. Mogoče ne bi bilo napak se obrniti se tudi na www.mojpes.com in www.mojpes.net
|
|
|
|