šivalni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika



Sporočilo


buškica -> šivalni stroj (28.6.2006 11:40:07)

Punce rabim pomoč.

odločam se za nakup novega šivalnega stroja. Ampak ker ni dnevno v uporabi ne bi rada kupila najdražjega. Predlagajte mi neko srednje dobro mašinco. Trentno šivam na Ružo step in včeraj je dokončno odpovedala poslušnost. Zdaj sem pa pred dilemo kaj kupiti. Ker ne spremljam kateri so dobri, bi prosila da mi malo svetujete (Firma, cena, kakovost, ...)

Za vsak nasvet bom hvaležna.

Lep sončen dan vam želim,
buškica




Anonimen -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 11:42:53)

Jaz sem danes zasledila enega v reklami od Interspara, za 5.000 SIT,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] smotano je edino to, ker piše, da šiva samo naprej in nazaj (to najbrž pomeni, da cik-cak sploh ne šiva ali kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Ampak cena je pa res smešna, pa za tisto, kar ga jaz rabim, bi bil čisto dober. Edino ko bi vsaj še cik cak šival.




smrček -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 11:46:43)

Ne kupuj si kakšne "plastike" preko katalogov ipd. Če si že kupuješ kaj dobrega ti priporočam Elno, cene pa so od 45 jurjev naprej. Lahko pa počakaš na celjski obrtni sejem in na sejemski popust.




dudika -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 11:51:11)

Najbrž želiš novega...Tudi rabljenega bi se mogoče kaj našlo na Bolhi:

http://www.bolha.com/





MarijaPo -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 11:53:59)

jaz sem pozimi kupila elno 2110 in je ful v redu, je bila 45 jurijev, pa se 10 ur tecaja zraven si dobil zastonj www.elna.com, distributer www.lango.si


tisti iz spara tud po moje ni vredu, ker so sivi ful svoh, ne drzijo, tist je bl za otroke




manetka -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 12:27:11)

Jaz kar precej šivam, sprobala sem že precej strojev in ti predlagam, elno.
Pri elni dobiš za normalno ceno precej več kot pri drugih znamkah( npr pfaff je dober vendar predrag, husqvarne enako).

Ne bi pa kupovala strojev ala Neckerman oz, no name znamk.

Pri elni je ok ker imaš zagotovljen tudi servis in rezervne dele, pa še garancijo dajo mislim da 5 let, drugje komaj leto.

Pri elni je tudi precej različnih razredov strojev, odvisno kako dobro šivaš in za kaj potrebuješ.

LP Manca





buškica -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 13:18:30)

Najprej hvala za pomoč.
Sicer kar dobro šivam, le velikokrat mi časa zmanjkuje. Ala nekerman sedaj dela moja stara mašina(ne dela, heheh..)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pa ravno sedaj ko imam malo več casa.
Sem  tudi sama gledala Elno, tko da se bom verjetno odločila kar zanjo. Pa še tisti cenovni razred je, ki si ga trenutno lahko privoščim. Ko bom imela  več časa in volje, si bom omislila pa dražje in bolj razkošnejše mašince.
Šivam vse od kavboljk do lahkih poletnih cunjic.
Kateri model priporočate?
lp




ona -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 13:31:49)

saj ne da se vtikam,a imam z šivanjem ful dosti izkušenj za sabo ,torej če dosti delaš in če imaš prostor dej si raje nabavi en rabljen industrijski stroj za ravno šivanje,npr pafff in zraven še overlock za entlanje oz. robljenje.Z overlokom npr. jaz naredim ful bodijev in majčk otrokom.Jaz če bi imela za izbirat bi res kupila industrijskega,ker ga lahko dobiš za majhen denar.Je pa na Primorskem ena firma RIGO,ki se ukvarja s temi stroji-prodaja rabljenih in so ful uredu-firma in stroji.Če te več zanima pa mi javi...
LP




SaaS -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 16:11:17)

Jaz sem kupila stroj dve leti nazaj. Sem tudi gledala Elne. Nazadnje sem se pa odločila za Toyoto in sem zelo zadovoljna z njim in kar dosti šivam. Kupila sem ga v Merkurju.
Mene je med drugim pri cel kup modelih motilo to, da dolžino šivov lalhko določiš, širine pa ne. No, pri tem mojem jo lahko.




buškica -> RE: šivalni stroj (28.6.2006 22:56:36)

Hvala za nasvete. Danes sem si malo ogledala modele od elne in toyote v Merkurju. Ne eni ne drugi me niso prepričali. Tako da sem še vedno v dilemi. Če bi se med njima odločala , bi se odločila za toyoto.

Tako pa sem za prvo silo potegnila iz naftalina dedkovo singerco. Vam povem to je pa mašinca. Po treh letih neuporabe dela kot namazana. Tako da bom z nakupom malo počakala in si v miru nabrala informacije o vseh mašinah.

Hvala za vaše nasvete in sporočim ko kupim.
Lp




sezam -> RE: šivalni stroj (2.7.2006 23:20:46)

Če dosti šivaš, se ti splača malo počakat in si kupit bolj kvalitetno. Jaz imam Singerco in sem zadovoljna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Sam časa je vse manj za šivanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stran: [1]