|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maca – naravni način za zanositev s korenino ...
4.3.2020 15:37:06   
Rozica_123
Pozdravljene,

Ne vem ali je katera že poskusila perujsko korenino z nazivom »Maca«, ki naj bi vzpodbujala plodnost? Korenina mace običajno pride v prahu, so pa na voljo tudi različne barve, ki naj bi vsaka prispevala s svojo funkcijo. Rumena maca je tista, ki naj bi čarobno prispevala k izboljšanju plodnosti.

Sama imam namreč težavo zaradi endometrioze, zaradi katere imam med menstruacijo takšne krče, da zares komaj preživim. Prav tako pa to vpliva tudi na mojo plodnost – glede na to kar mi je povedal ginekolog, bo naravno zanosit kar velik izziv.

Seveda sem glede na svojo informacijo veliko raziskovala in našla razne vire in forume, ter najrazličnejše nasvete in pogovore o tem kako naj bi neplodne ženske bile zmožne zanositi naravno. Zanimivo je dejstvo, oz. definicija kaj točno pomeni biti neploden. Glede na definicijo AOCG (American College of Obstetricians and Gynecologists) biti neploden pomeni, da par ni uspel zanositi po enem letu aktivnega truda (beri seksa). V tem času seveda naj ne bi ne ženska, ne moški uporablja kakršnekoli vrste kontracepcije (tabletki, kondomi, itd.).

Torej, uradna diagnostika neplodnosti, s strani ginekologa naj ne bi pomenila, da dejansko ne moreš imeti otroka. Temveč, da ti eno leto ni uspelo zanosit. No s partnerjem sva v tej situaciji, on je že šel na teste, in njegovi plavalci so baje zelo aktivni. Torej problem izgleda, da je v meni oz. v endometriozi, ki mi očitno preprečuje, da bi zanosila.

Full, res fuuullll si želim dojenčka. In to kar berem o korenini mace je zame zelo vzpodbudno. Samo zanima me ali zares deluje, ali je katera od vas že jemala maco in uspešno zanosila tako kot pravi vir, ki sem ga jaz brala. Rumena maca je omenjena tudi na tem forumu (sicer je forum v angleškem jeziku), ampak punce pravijo da jim je z jemanjem mace uspelo.

Poleg učinkov na plodnost, naj bi imela korenina mace tudi ostale pozitivne efekte. Maca je med drugim dobra tudi za:
1 povečanje libida (črna maca),
2 izboljšanje imunskega sistema,
3 budnost (več energije čez dan),
4 zdravilo za nespečnost (ponoči se baje lepše spi),
5 zdravljenje impotentnosti pri moških (črna maca),
6 pozitivni vpliv na počutje človeka (psihično počutje),
ter ostale koristi...

Lisa Olson, je ena vodilnih strokovnjakih na področju alternativnega zdravja in holistične medicine povezane z zanositvijo in zdravljenjem neplodnosti pri ženska. In tudi ona kot element zdravljenja omeni maco v svojih delih.

Tako da ne vem, jaz bom definitivno poizkusila, ampak kot sem že rekla bi mi zelo prav prišla vsa vaša mnenja.
*Kaj bi ve naredile na mojem mestu?
*Ali imate kakšne izkušnje z maco iz preteklosti?
*Ali je po vašem mnenju maca zares učinkovito sredstvo za povečanje plodnosti?
*Ali predlagate kakšno drugo rešitev, ki je delovala pri vas?

Kot zadnje vprašanje pa: Kateri položaj se vam zdi najboljši za zanositev (pri seksu). S katerim položajem ste zanosile - če se mogoče katera spomni?


Hvala vsem že v naprej, bom poročala če mi uspe :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maca – naravni način za zanositev s koren...
4.4.2020 11:05:45   
Cali90
Živjo, jaz jemljem maco približno en mesec. Edina stvar, ki sem jo opazila je bila povečana plodna sluz in zelo močna O, približno tako boleča kot pri jemanju femare s katero mi ni uspelo zanositi. Danes je dan D, morala bi priti M, tako, da čakam kaj bo.. če ne pride prej v ponedeljek delam test. Ne upam biti preveč optimistična, ker se že dolgo trudiva. 

(odgovor članu Rozica_123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Moram delodajalcu razkriti načrtovano nose...
Ali ste dolžni delodajalcu zaupati svoje načrte glede morebitnih nosečnosti, ko podaljšujete ali na novo sklepate delovn...
Ko partnerju ni do seksa: 5 najpogostejših...
Največkrat za to, da eden od partnerjev ali oba več ne čutita seksualne želje, ne tiči v tem, da je partner premalo priv...