|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nakup vozička (tri v enem komplet) - prosim z...
6.1.2008 22:23:38   
pomladno_dete
Čau,

sem nova na tem forumu in najprej vse lepo pozdravljam. Imam nekaj dilem, pri katerih bi rabila vašo pomoč :-) Za prvič bom malo daljša, da bo bolj jasno, kaj nas muči. Takole je: čez tri mesece bomo dobili dete in ogledujemo si vozičke. Po dolgem prebiranju ponudbe v živo in po spletu ugotavljam, da rabimo:

1. za prve mesece zaščiteno "gnezdo" z ravno podlago, ki se ga bo dalo prenašati in prevažati - očitno v poštev pride trda košara, ki bo služila kot prvi avtosedež, po besedah prodajalk pa je lahko tudi nadomestna posteljica (res zgleda tako) - če otrok zaspi na sprehodu, ga samo preneseš v stanovanje, brez prekladanja v lupinico. Mehka košara je nepotreben strošek, ker se ne more varno namestiti v avtu.

2. športni voziček, ki se v celoti zravna, če slučajno nismo na sprehodu s košaro. Ne rabim velikih, napihljivih koles, ne rabim trikolesnika, makadam, kjer bom hodila, je dokaj lep. Rabim tudi lahek, hitro in na majhno zložljiv voziček. Ročaj naj se obrača, da lahko otroka ali gledaš ali pa ne.

3. lupinica - ok, to recimo, da še nimam izkušenj, kako bo, ko bo otrok star ca pol leta, ali bo še hotel biti v avtu v košari, ampak ker ima košara nastavljiv hrbet tudi po višini, bi morda zneslo, če preidemo s košare takoj na tazaresen otroški avtosedež ... Če bi, potem lupinice ne rabimo, sicer pa. Ampak v kompletih, ki jih gledamo, lupinice ponavadi pridejo zraven. Če je cena celotnega kompleta ugodna, še bolje, vzamemo pač vse troje, saj po izkušnjah prijateljic menda da lupinica vseeno pride prav.

Iz tehle pogojev sva ugotovila, da bi rabila komplet, in nekaj sem jih našla, ampak ... ne vem, no, za neko "normalno" ceno, ne ceno, kakršne imajo Peg Perego, Quinny, ne vem kakšni Joggerji in Racerji, za katere moraš vse dodatke kupiti, in podobno. Saj Peg Perego mi je celo fajn in izpolnjuje tudi večino zgornjega, samo cena, cena ...

No, našla sva Chicco Trio in je res ugoden, skoraj vse vrste teh kompletov razen najnovejših so pod 500 €, nekateri tudi pod 300 - ti zadnji pri nama še najbolj pridejo v poštev, ker nisva ravno pri denarju, pa če se da dobiti za manj, zakaj ne. Poleg tega zraven kompleta dobiš še prevleko za dež, torbo za mamo in podobno, tako da skoraj nobenega dodatka ni treba več kupiti, razen morda sončnika - kar recimo pri Quinnyju nisva opazila, vse se dokupuje in za blazne denarje. Kolesa so manjša, ampak po koreninah in brezpotjih se ne bomo vozili, tudi rolali ne bomo. Ni trikolesnik, ampak štiri, s tem, da zgleda dobro vodljiv, saj se prva kolesa tudi obračajo za 360 stopinj. Zloži se na "marelo", kar je super, ker ne bi ne vem še kakšnega boga počela, da bi zadevo zložila in spravila v prtljažnik.

No, po temle dolgem uvodu me zanima, ali ima katera izkušnje s temi Chicco Trio kompleti in kje se jih splača nabaviti (je v Italiji morda kaj ceneje kot pri nas?)? Rabljenih v bistvu ne bi, ker sta dva od elementov namenjena vožnji v avtu, pa se mi zdi, da je že fajn, če je tako pomembna reč nova, ne pa morda že zaletena, česar pri rabljeni ne moreš vedeti. Poleg tega je zelo malo ponudb celotnih rabljenih kompletov in bi si ga morala sestaviti po elementih, če pa je cena novega ca 300 €, pri tem ni velikega prihranka.

Če imate izkušnje s kakršnimikoli drugimi rešitvami, ki cenovno niso tako obremenjujoče kot trenutno modne znamke in ki izpolnjujejo naše zgornje pogoje, bo tudi dobrodošlo.

Hvala že vnaprej za mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
6.1.2008 23:33:14   
Anonimen
Hojla! Jaz ti lahko odgovorim, da smo tudi mi pred dobrimi tremi leti kupili Chicco komplet, ki je vseboval košaro, športni voziček, lupinico + prevleko za dež in mali nahrbtnik in smo bili več kot zadovoljni. Takrat je stal cel komplet menda okrog 124.000 sit in je bilo nekaj malega popusta na gotovino. Ta voziček je še danes čisto OK in sploh ne bomo letos julija/avgusta kupovali novega, ko se nam pridruži novi član. Res, da menda ni najbolj modna varianta in tudi IN blagovna znamka ni, vendar mi je prav malo mar za to.  Zgolj zaradi modnega trenda pač ne bomo kupovali novega vozička, če ocenjujemo, da je obstoječi čisto v redu. Bomo za denar, ki bi ga porabili za nov voziček, s katerim bi se lahko bahali po ulicah, rajši omogočili našemu triletniku kakšno novo izkušnjo v življenju in se odpravili na kakšen zanimiv izlet po slovenskih krajih in se česa na novo naučili in kot družinica uživali na krajših popotovanjih.

Po lastnih izkušnjah ti lahko zagotovim, da ne gre za slab nakup. Za Chicco varianto sva se tudi midva odločila zaradi tega, ker je komplet odgovarjal zahtevam, katere sva želela. In razmišljanje glede zahtev je bilo zelo podobno, kakršno navajaš. Samo, ne vem kako je sedaj s sistemom pritrjevanja košare v avto? Takrat je bil nek problem, ker se ni dalo dobiti dodatnega dela za pritrditev, ki ni bil v kompletu oz. se ga pri nas sploh ni dalo naročiti....user posted image ......Ali bi ga šli iskati prav v ITA ali pa bi se znašli drugače in mi smo ga dali narediti. Skratka, dober nakup, le za ta dodaten del za pritrditrv ne pozabi vprašati, vendar pa mislim, da je sedaj že za to tudi poskrbljeno. Prijeten nakup in čestitke za prihajajočega user posted image !

(odgovor članu pomladno_dete)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 4:49:00   
pomladno_dete
o krasno, Pablo, me zelo veseli, da ste zadovoljni :-) Pri nas je trenutno najugodnejša cena 400 €, ampak gledam tule naročanje po spletu iz Italije, menda da super deluje, stane pa najcenejši komplet 268 € + 30 € poštnine: [www.bimbiweb.it]

To se mi zdi super ugodno za to, kar dobiš, ne vem, no.

Zanima me še tole, na medovernet sem tudi vprašala in ena od uporabnic pravi, da se Chiccova trda košara kot avtosedež ne obnese, da naj bi na testih dosegala porazne rezultate. Zdaj, če prav razumem, je namenjena prvim par mesecem za daljše vožnje, ker se otrok takrat v zaobljeni lupini še ne sme voziti. Ali potemtakem prvih nekaj mesecev lahko uporabljamo to košaro kot avtosedež za daljše vožnje ali ne? Ker v bistvu mi zelo radi potujemo in bi seveda tudi kam dlje šli, na primer na morje, ne pa samo do prve trgovine, ampaj malo me je strah, če res drži, da ni preveč varno ... No, ampak ležečo košaro, sicer od drugega proizvajalca (Hano ali nekaj takega), uporabljata prijatelja, tudi na daljše vožnje, pa sta več kot zadovoljna. Res pa je, da je to tvegano, saj si lahko zadovoljen, dokler se kaj ne zgodi :-)

No saj če bi se izkazalo, da bi bilo bolj varno sedeti doma, se bomo s košaro pač samo nosili in vozili z vozičkom :-) To dejstvo me zaenkrat še ni odvrnilo od nakupa - kakorkoli obračam, 300 evrov za vse skupaj, a ni to zelo ugodno za novo opremo dokaj znanega proizvajalca? Še rabljeno pride za to ceno samo voz in lupina ... Saj ne rečem, obstajajo tudi no-name variante, proti katerim nimam čisto nič in če ne bi bilo tegale Chicca, ki sem ga slučajno našla, bi izbrala nekaj takega. Ampak kar mi je pri Chicco všeč, je to, da so znani in da veš, kam se obrniti, če kaj zaškriplje, cena je pa ugodnejša kot razne fancy variante - no, ni ravno zastonj, se pa že skoraj približa tem najcenejšim ponudnikom. Ampak razlike v kakovosti so že na pogled in otip, vsaj kolikor sem lahko primerjala.

No, se priporočam za še kakšno mnenje pa vsem LP! :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 8:32:16   
Taula
Zanima me še tole, na medovernet sem tudi vprašala in ena od uporabnic pravi, da se Chiccova trda košara kot avtosedež ne obnese, da naj bi na testih dosegala porazne rezultate. Zdaj, če prav razumem, je namenjena prvim par mesecem za daljše vožnje, ker se otrok takrat v zaobljeni lupini še ne sme voziti. Ali potemtakem prvih nekaj mesecev lahko uporabljamo to košaro kot avtosedež za daljše vožnje ali ne? Ker v bistvu mi zelo radi potujemo in bi seveda tudi kam dlje šli, na primer na morje, ne pa samo do prve trgovine, ampaj malo me je strah, če res drži, da ni preveč varno ... No, ampak ležečo košaro, sicer od drugega proizvajalca (Hano ali nekaj takega), uporabljata prijatelja, tudi na daljše vožnje, pa sta več kot zadovoljna. Res pa je, da je to tvegano, saj si lahko zadovoljen, dokler se kaj ne zgodi :-)


Če je na testih dosegla slabe rezultate je tvoja odločitev kaj boš naredila. Ali boš kupila npr. kupila lupinico, ki je na testih dosegla dobre rezultate, ali pač tvegala s to. Jaz vem da imam raje slabši voziček, pa varno lupinico ker če se ti, ko se usedeš v avto pripneš in poskrbiš za svojo varnost, je logično da boš poskrbela tudi za varnost otroka. Ker če pride to prometne nesreče dobra lupinica reši user posted image  lahko, slaba lupinica oz. košara pa ga ubije. Seveda vsi upamo da se to ne zgodi, ampak je realna možnost. Glede kolegov pa...lahko si zadovoljen dokler dejansko nisi v situaciji ko sprobaš varnost košare, lupinice.user posted image
Niso vse košare namenjene vožnji v avtu, glede na to da boš rodila spomladi bi ene rekle, da košare niti ne rabiš, da kupi samo voziček ki je primeren za novorojenčke. Ali pa poišči voz ki ima mehko košaro, stanejo manj kot 300 evrov.
Torej....varnost otroka je na prvem mestu pri meni.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 8:38:51   
Strawberrie Cherrie
Otroka v košari se NE PREVAŽA!!!! Košara ni namenjena prevažanju otroka v avtu, niti iz bolnišnice domov, predvsem pa SPLOH NI VARNA!
Pa joj, no, pa kaj je z vami, ljudje? Pa saj to so vaši otroci, dejte jim namenit vsaj varnost, j**** ga, če mu v lupinici ni tolk udobno kot pa v košari, pa če ga moraš potem v posteljico prestavit. HALO?
Izbrat je potrebno lupinico, predvsem tako, ki se je dobro obnesla na testih, ker dejansko to je zaščita vašega otroka v avtu. In novorojenček, kasneje dojenček, je res nebolgjeno bitje, in NITI NOČEM vedet, kaj bi se zgodilo, če bi tisto košaro vrglo spredaj v šipo.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 9:36:24   
Pobalami
vse je odvisno od tvojih financ, okusa in potreb.

-lupinca je obvezna. Ni nujno, da se priklopi na voziček. fajn je, ni pa zelo pomembno. Jaz sem tamalega iz avta vedno polagala v voziček in se ni nikoli prebudil.
- tudi košara ni obvezna, če se da voziček totalno poleči potrebuješ samo vrečo. če pa je voziček športen potem rabiš tudi košaro. Fajn so rabljene košare - poceni in lepe.

-če boš veliko vozila po grobem terenu so velika kolesa obvezna. Če pa boš bolj po mestnih ulicah, kjer je recimo tudi malo snega pa so kolesa lahko manjša.

-če boš voziček veliko zlagala v avto - več kot 2x na teden potem vzemi lažji voziček.
Po mojih izkušnjah je bolši bolj konkreten voziček, za potem pa marela, ki je bolj lahka.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 9:41:12   
Pobalami
Sicer pa mora biti otrok tudi pri daljši vožnji v lupinici. Večkrat se ustaviš, preluftaš in je. sploh pa kolikokrat greste na daljšo vožnjo?

Včasih so res vozili otroke v košari, ker drugega niso imela. hitrosti so bile majhne (120 km/h je bila že huda brzina), tudi promet je bil bolj redek. v celi vasi sta bila dva avtomobila.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 10:01:58   
nova sloncica
Glede košare - moja je prav narejena za v avto in je zelo varna. Pa veliko bolje je ležal kot v lupini.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 10:31:50   
pomladno_dete
Punce, hvala za odgovore, zelo ste se potrudile in mi pride maksimalno prav. Ampak v zvezi s to košaro in lupinico: ustavite konje, no, tiste, ki me že kar obsojate za slabo mamo, ki sploh ne misli na varnost user posted image  in še enkrat natančneje preberite moje vprašanje. Res ne maram, da me že ob prvem oglašanju pričaka en kup klicajev in velikih tiskanih črk in najlepša hvala za upoštevanje te želje vnaprej, Strawberry Cherry. Ostalim, ki zmorete kulturni nivo komunikacije, pa seveda še toliko toplejša zahvala, ste mi najbolje pomagale pri odločitvi.

Če ponovim: moje vprašanje ni bilo "lupinica da ali ne", ampak kako zadeva funkcionira kot celota, torej kako različni elementi kompleta + kasneje tudi avtosedež pridejo časovno (po mesecih) v poštev. Zato in samo zato sem se vprašala, če lupinico "rabim" - ker pač ne vem, koliko časa "zdrži" pri vožnji košara oziroma ali sploh zdrži. Kar se tiče pa varnosti košare - povzela sem samo mnenje ene od forumovk, meni je bilo v trgovini rečeno in tudi na spletnih straneh sem prebrala, da je košara atestirana in primerna za vožnjo - glede ležanja celo bolj primerna kot lupinica, saj ima ravno dno, glede varnosti pa žal ne vem, kako se je uvrstila na testih. Vendar povsem nepreverjena tudi ni. Zdaj kako pa je z našimi zakoni, ne vem, še nisem bila v starševski šoli. Seveda bom maksimalno poskrbela za varnost, zato me ni treba nič napadat, kaj zaboga da mislim (hvala vsem, ki me niste).

Vidim pa, da nekatere zamenjujete vrste košar - dotične ne more nikamor vreči, ker je pritrjena enako kot avtosedež, s pasom ali pa po sistemu Isofix. Spodnji nastavek za pritrjevanje je kar v avtu in prenaša se samo košara - po sistemu "na klik". Če mislite na navadne košare s trdim dnom, brez možnosti vpetja, je to povsem druga stvar - ne govorim o tem. Ponudba na trgu je ogromna in že izrazoslovje je tako, da nas hitro zavede (košara za v avto, navadna trda košara, mehka košara za prenašanje, na primer), zato je morda pametno najprej razčistiti, o čem je govora.

V bistvu mi najbolj koristi odgovor, da se, če je to samo občasno, tudi parmesečni otrok lahko dlje vozi v lupinici. Zatorej s košaro v avtu sploh ne bom komplicirala in bom imela v njem lupinico, košaro pa na vozičku za prvih par mesecev. Komplet vsega trojega - košare, lupine in vozička + dežna prevleka + torba za mamo - namreč naročen prek spleta stane 300 €, kar je enako kot rabljen Peg Perego pri nas + nova lupinica oziroma 75 € manj kot nov Quinny FreeStyle itd. S to razliko, da tu dobim vse novo, zraven pa pač še to košaro. Zato, če je že košara v tako cenovno ugodnem kompletu, se je ne bom branila, naj služi kot nadomestek postelje ali pa za prve mesece prevažanja, ko rabimo ravno dno, pa mi ne bo treba vozička nikamor trogat (lahko ga pustim v veži in košaro odnesem po stopnicah v stanovanje, namesto da vlečem vse skupaj gor ali pa da otroka dajem iz vozička v naročje). Če pa se pač ne bo izkazala kot uporabna, se ne bo - eni pravijo tako, drugi imajo spet drugačne izkušnje - in bomo uporabljali samo voziček. Zato tudi nisem bila povsem prepričana, kaj je bolj "uporabno" - košara ali lupina. Če je z vidika varnosti pač lupina in če ne škodi parurna občasna vožnja v njej (s postanki, seveda) (tu mislim predvsem zelo občasne variante, kot je npr. vožnja v Dalmacijo na dopust enkrat na leto; pri nas bo to ravno v prvih mesecih), bo super.

Torej še enkrat hvala vsem za odgovore, mislim, da bomo odšli v Italijo po nakupih :-) Če ne najdemo nič pametnega v živo, pa bo prišla v poštev tale spletna varianta za 300 €.

LP

(odgovor članu nova sloncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 11:47:46   
Pobalami
pomladno_dete vidim, da si vse preštudirala user posted image .pohvalno. samo ne boš verjela, da ljudje vozijo v avtih dojenčke tudi v mehkih košarah.
Drugače pa ti bo košara, kot si napisala, po mojem zelo prav prišla.

Drugače pa še en plus za lupinico. Otrok je v lupinici vsaj do 9 meseca. Ne predstavljam si devetmesečnika, ki bi lepo mirno ležal v košarici. Že sedenje v lupinici mu zna biti dolgočasno.

Ali je otrok v teh košarah prepasan? Najbrž je, da ga ne kotalika ob močnejšem zaviranju.

(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 12:50:44   
Anonimen
No, kot vidim, so se punce kar "na grobo" razpisale. Ta košara, o kateri je govora je za naše pojme, ki vedno gledamo prvenstveno na varnost in šele nato na funkcionalnost, sledi izgled in šele na koncu ali pa sploh ne na modnost in trend, dobra košara v primerjavi nekaterih modnih muh enodnevnic. 

Pomladno_dete, nič se ne sekiraj! Počasi se boš navadila, da takšno komuniciranje na RR pač je! Punce, ki so tukaj že starine in pravi inventar, si ponavadi na ta način, da napadajo novinke ali pa sploh napadajo vse povprek, polnijo svoje baterije. Dostikrat pa v resnici sploh ne vedo o čem je pravzaprav govora!!! Jaz RR spremljam že dolgo, čeprav sem prej bila pod drugim nikom in natančno vem kako dejansko je.

Lahko povem, da se imenovana košara zelo dobro pritrdi in je močna ter udobna. Po izkušnjah pa tudi varna. Mi smo se tudi zelo veliko vozili na okrog in sva se še posebej s tega vidika odločila za to trdo košaro. Smo pa poskrbeli še dodatno za varnost po lastni presoji kot nadgradnja. Vendar tudi brez tega zadostuje varnosti. Vsak teden smo vsaj 2x prevozili več kot pol Slovenije v obe smeri  in smo bili zadovoljni. Res pa je, da te košare ne moreš uporabljati (kot je ena menda napisala user posted image ) za devet mesečnega otroka, ampak ti pride prav tam nekje od 0 do 3-4 mesece (morda celo malo dlje?). Je super, ker jo iz avta preneseš in pritrdiš kar na voziček. Po nekaj začetnih mesecih seveda nadaljuješ z lupinico. Verjamem pa, da si uporabnice trendovskih vozičkov tega sploh ne znajo in niti ne morejo predstavljati, ker teh možnosti takšni vozički nimajo!

Kar se pa tiče razno raznih testov varnosti pa bi tudi dodala user posted image tegale smajlija. Punce drage, kolikokrat pa se vprašate o verodostojnosti številnih testov??? Po izkušnjah sodeč večina kupcev sploh dejansko ne pretehta in preveri izdelka ampak se oprimejo samo enega **** Varnostnega testa in to je to. Samo eden oziroma dva izvajalca testov v EU naj bi bila nepristranska, vsi ostali testi so narejeni po naročilu proizvajalca oz. ga izvede proizvajalec sam s pomočjo inštitucije blablabla..... Toliko v razmislek. Za hec preverite lestvice najbolj varnih avtosedežev v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Italiji, Belgiji, Italiji, Španiji,.....in razlike so očitne. Sedež, ki ga v Sloveniji že leta forsirajo kot super naj nad vsemi, ga npr. v nekaterih vodilnih EU državah ni med najboljšimi......



(odgovor članu Pobalami)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 12:51:09   
muki1
Pomladno dete, če bi jaz tak pristop ubrala, bi ne zdaj že tretjega vozička drajsala....ampak to itak veš, a ne user posted image  user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 12:51:36   
pomladno_dete
 sem kr študirala, ja, pa saj vsi tako delamo, ane, samo vsak ima malo drugačne zahteve, pa je fajn prebrati in slišati več mnenj. zdaj o vsem drugem sem že brala, o chiccotih pa bolj malo piše pa sem se odločila povprašat. sicer pa, joj, toliko je tega, da se ti strga, če ne narediš malo izbora user posted image user posted image user posted image  

ja, glede košare - je prepasan, ampak na medovernetu neka forumovka pravi, da je pred časom krožil filmček s crash testom te košare, v kateri je lutko dojenčka - khm, ni za občutljive - na pol pretrgalo. Zdaj možno je, da je bila to še stara verzija teh košar, zdaj so menda boljše, ampak kot rečeno, košara ni ravno najbolj varna, vprašanje pa je tudi, ali je po slovenskih zakonih taka vožnja (košara vzdolžno pritrjena prek obeh zadnjih sedežev + v njej prepasan in pripet otrok) za take malčke sploh dovoljena (menda naj bi bila za male bebe samo v nasprotni smeri vožnje - kar je sicer logično). Pa še, kot praviš, faca,  za gledanje okrog = lupinica. Kakorkoli, za vožnjo je in bo lupinica zakon, to mi je uspelo poštekati user posted image

Da pa vozijo v mehkih košarah - verjamem, tudi nas niso nič posebej vahtali (pred ca 30 leti, hehe). Je pa res, da je danes prometa bistveno več. No, ampak drag je pa tale špas tudi - če vse skupaj sešteješ in nisi ravno pozoren na vse stroške, ma saj te lahko stane tudi 2000 ali celo več €, samo da otroka za začetek oblečeš, mu narediš nekaj osnovnega pohištva in omogočiš, da je mobilen user posted image  Saj potem je nekako jasno, da ljudje, ki že tako nimajo veliko, ne trošijo denarja še za lupine, čeprav bi ga morali za to verjetno najprej. Ampak morda sploh ne vedo, da se zdaj to uporablja, morda se zgledujejo po starših, ki niso, morda preprosto nimajo denarja.

Če pomislim, koliko zadev sem dobila naposodo že samo za nosečnost, pa tudi za otroka zdaj (oblačila, košek za spanje ipd.), sem lahko samo vesela, da bo naš skoraj edini večji strošek tale komplet. In lupinica bo v njem obvezno.


Joj sem zgovorna, se vidi, da intenzivno razmišljam o temle, no ampak  enkrat je pa dovolj user posted image

Vsem veliko veselja z deco!

LP

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 12:57:17   
altati
A lahko izvem kako izgleda varna košara za v avto, kao namesto lupiniceuser posted image user posted image user posted image

Pa njeni testi me tudi zanimajo...in to zelo!!!!!!!!!!!

ker za to res še nisem slišalauser posted image user posted image user posted image

Lahko pa da sem za luno......

(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 13:05:52   
Taula
Če se že odločiš za otroka, poštudiraš zadeve. Raje imam en star voziček za prvo silo, rabljene cunjice, rabljeno, staro posteljo...pač na tem se da prišparati. Na varnosti otroka se pa ne špara.
Za vse ki pravijo, da so testi brezveze..naj si pogledajo clipe testov..kako lahko otrok leti skozi šipo iz košare, lupine. To ni težko najti na netu.
Sicer pa....kot vem se da varno lupinico izposoditi na AMZS. Super rešitev za malo evrov. Tu so stari podatki, ampka prav dražje verjetno ni.

AMZS že nekaj let omogoča izposojo lupinic mladim staršem. Pri tem, so povedali, članstvo v AMZS za izposojo ni obvezna. Ob prevzemu sedeža starši plačajo kavcijo v višini 13.412 tolarjev. Ta vsota se ob vrnitvi nepoškodovanega sedeža povrne. Cena same izposoje pa je relativno nizka: za 3 mesece plačajo starši 26 odstotkov kavcije, kar znaša 3.487 tolarjev, najem za 6 mesecev znese 46 odstotkov kavcije, torej 6.169 tolarjev, če pa bi sedež najeli za 9 mesecev, bi plačali 64 odstotkov kavcije, torej 8.584 tolarjev. Na AMZS zagotavljajo, da sedeže, ki jih izposojajo, redno pregledujejo in po potrebi zamenjajo pasove in sponke.
Nikar ne kupujte ali si izposojajte zelo starih avtosedežev. Tako kot avtomobili napredujejo v varnosti, tako se razvija tudi tehnologija izdelave avtosedežev. Kar je bilo nekoč vrhunec varnosti, je morda zdaj že zastarelo in celo nevarno.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 13:09:27   
Lenny
Nisi za luno, nič bat user posted image  Košare, ki jih nekateri proizvajalci ponujajo tudi kot nadomestek za prvi avtosedež, niso dovolj varne in ne zadoščajo prometnim predpisom. Otroka je potrebno pettočkovno privezanega namestiti v avto v nasprotni smeri vožnje. Meni je bila hudo všeč Jane kombinacija, pa je prav zaradi tega odpadla, ker v tisti košari otroka ne bi mogla varno voziti v avtu. Jasno, odloči se vsak starš po svojem najboljšem prepričanju, nasveti pa so vedno dobrodošli. Včasih tudi tisti, ki niso najbolj vljudno napisani.
Zberita čimveč informacij, poglejta teste in se odločita.

_____________________________

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 13:14:47   
pomladno_dete
Kolikokrat pa bom morala še napisati, da se bo debata o tem nehala user posted image :  otroka bomo v avtu vozili v lupinici (ki je na Adacovem seznamu za 2007 med boljšimi), in nikakor ne v košari. Rabila sem samo še en majcen majcen podatek, ki mi je manjkal za to odločitev, in zdaj ga imam, zato glede testov in košar ne potrebujem več informacij, hvala.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 13:15:08   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: PABLO

Za hec preverite lestvice najbolj varnih avtosedežev v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Italiji, Belgiji, Italiji, Španiji,.....in razlike so očitne. Sedež, ki ga v Sloveniji že leta forsirajo kot super naj nad vsemi, ga npr. v nekaterih vodilnih EU državah ni med najboljšimi......





Odkar obstaja internet to sploh ni tako težko.
Kolikor vem pa Avtomagazin pri nas povzema teste od ADACa. Kogar zanima se bo že pozanimal. Da pa trgovcem ni za verjetje pa itak jasno. saj tudi lupinice reklamirajo kor nadomestek za košaro oz. za prve mesece, da ga voziš na sprehode.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 13:34:23   
Strawberrie Cherrie
Oh ko bi si stvari na drugačen način jemale k srcu, pa mislim, da je bil moj post jasno in glasno lepo povedan, da se otroka ne prevaža v košari. enostavno ker košara ni varna. in mislim, da so klicaji kar na mestu.ker meni je pač varnost prva, potem pa pride estetika in udobnost.  drugače, pa prav, če želite otročke prevažat v košarah in če mu naredite pri 3m za zajtrk umešana jajca, ni moj problemuser posted image in vsekakor si ne hranim baterij na komurkoli, tako da brez pretiravanja. user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 13:35:52   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: faca

IZVIRNO SPOROČILO: PABLO

Za hec preverite lestvice najbolj varnih avtosedežev v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Italiji, Belgiji, Italiji, Španiji,.....in razlike so očitne. Sedež, ki ga v Sloveniji že leta forsirajo kot super naj nad vsemi, ga npr. v nekaterih vodilnih EU državah ni med najboljšimi......





Odkar obstaja internet to sploh ni tako težko.
Kolikor vem pa Avtomagazin pri nas povzema teste od ADACa. Kogar zanima se bo že pozanimal. Da pa trgovcem ni za verjetje pa itak jasno. saj tudi lupinice reklamirajo kor nadomestek za košaro oz. za prve mesece, da ga voziš na sprehode.


tako jeuser posted image
je pa res, da se testi po državah malenkostno razlikujejo, ampak nikoli ni neke očitne razlike kar se varnosti tiče.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 13:51:51   
helimaša
malo si oglej na sončkovi strani.....vozički od Peg perega so malo čez 400 evrov....to so modeli 2007....jst sm zlo zadovolna....mamo od Peregota....je pa tudi res da morš pazit kakšnega kupiš....če je asfaltni teren so v redu manjša kolesa, če pa je makedam pa velika kolesa....včasih grem na sprehod po gozdu...in zdaj koje sneg z malimi kolesi ne prideš nikamor....
pa veliko sreče

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 14:10:34   
pomladno_dete
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie
če želite otročke prevažat v košarah in če mu naredite pri 3m za zajtrk umešana jajca, ni moj problemuser posted image


še enkrat, ekskluzivno zate user posted image : otroka bomo vozili v lupinici, ker je veliko bolj varna kot košara, kar sem zelo lepo ugotovila tudi brez tako glasnih postov, kakršen je bil omenjeni - zaenkrat še zelo dobro slišim in ne rabim, da nekdo kriči vame, da nekaj poštekam.

Tole s košarami in njihovo ne-varnostjo je očitno tema zase, zato morda ne bi bilo slabo, če se odpre kar nova debata v zvezi s tem, to je, če koga še zanima - mene ne več, ker že po načinu privezovanja te košare vidim, da prav tako zelo varno kot lupinica tudi ne more biti. Pa v naslovu bi bilo dobro dodati "košara s podstavkom za pripetje v avto", ker si zgleda ljudje pod pojmom košara predstavljamo tudi marsikaj drugega. Se pa zagotovo te košare uporabljajo tudi za prevoz, tako kot pravi Pablo, tako kot se vozijo moji prijatelji, in še kdo. Ampak verjetno je tako: če imaš še tako dobro lupinico, pa če voziš nepremišljeno, ti tudi slednja prav nič ne pomaga ... Čeprav ne voziš v košari. Poleg testov bi bila verjetno dobrodošla (čeprav se zares morbidno sliši, vem - pa vendar (da me ne bo kdo napadel, no user posted image ) kakšna statistika nesreč, v katerih so bile udeležene lupinice, in pregled njihovih znamk ... To bi znalo dati bolj realno sliko, samo tega pa verjetno nihče ne dela - bolj verjetne so druge vrste statistik, recimo o alkoholiziranosti, privezanosti s pasom ipd.

Da se vrnem raje na temo: saj jaz ne vztrajam za vsako ceno pri Chicco Trio kompletu, pa očitno tudi košara ni nujna - kar me je pritegnilo, je bilo razmerje kakovost/cena in obseg elementov, ki se za to ceno (300 €) dobi.

Če ima kdo še kakšno idejo, s kakšno drugo kombinacijo znamk ali ne-znamk, lahko tudi brez košare, se še vedno priporočam. Dobila sem že predlog rabljen Peg Perego + kakovostna nova lupinica, pa nov Peg Perego (čeprav s tole ceno ne bom skozi prišla, če je že voz 400 €), pa morda še kaj, kar sem zdajle spregledala ... Če bi se dalo ostati v rangu 300-400 € voz + lupina, bi bilo super user posted image .

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 14:16:21   
Strawberrie Cherrie
Pomladno_dete, če bi uporabila iskalnik bi ugotovila da je bilo o tem napisanih že ulala postov.  Namreč o uporabi košare vs lupinice . Ampak ker si pač ne preberete osnovnih navodil/pravil foruma, je pač in vedno bo tako.

(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 14:29:30   
pomladno_dete
Imaš zelo prav: nisem uporabila iskalnika na temo varnosti košar, ker me to v prvi vrsti sploh ni zanimalo - zanimalo me je samo, ali se lahko vozi v lupini dlje časa. In če se, potem ne rabim vedet, ali je košara varna ali ne, ker ne bom vozila v njej. To o (ne)varnosti košar si odprla sama, jaz sem samo replicirala. Pregledala sem pa vse žive teme v zvezi z izbiro vozička, že par tednov se s tem ukvarjam, pa ne samo na tem forumu, tako da mi ni treba pojasnjevati pomena iskalnika. Ma ne da se mi več. Ja, vozila ga bom v košari in to tamehki, brez pripetja kamorkoli, ves dan bo pa pripet sedel v lupinici, tako na sprehodih kot v stanovanju, da se mu bo ja skrivila hrbtenica, pa da me bo čim manj motil pri delu, ker se mi z otroci v principu ne da glih dosti ukvarjati. Če se tole bere ironično, se bere povsem prav. Ježeštana. Se poslavljam od tule, saj si z mnogimi drugimi prijazno povedanimi nasveti lahko precej bolj pomagam kot s temle prepucavanjem.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nakup vozička (tri v enem komplet) - pros...
7.1.2008 14:47:54   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: pomladno_dete


1. za prve mesece zaščiteno "gnezdo" z ravno podlago, ki se ga bo dalo prenašati in prevažati - očitno v poštev pride trda košara, ki bo služila kot prvi avtosedež,



3. lupinica - ok, to recimo, da še nimam izkušenj, kako bo, ko bo otrok star ca pol leta, ali bo še hotel biti v avtu v košari, ampak ker ima košara nastavljiv hrbet tudi po višini, bi morda zneslo, če preidemo s košare takoj na tazaresen otroški avtosedež ...



Ok tukaj sem jaz prebrala, da imaš namen voziti otroka v košari in kasneje šele preiti na lupinico, oz si se spraševala,če bi ga dala kar v avtosedež.

tako da so bili moji klicaji kar na mestu. Užaljena ali ne užaljena, dobro si se odločila za lupinico, pa verjetno še kdo drug, da košara ni primerna.


(odgovor članu pomladno_dete)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?