|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.12.2020 11:39:52   
*snowflake*
Ja, v posteljici še vedno ne spi, samo po rokah in z nama v veliki postelji 😁 nekako sem se sprijaznila, da verjetno še nekaj časa ne bo..verjetno potrebuje bližino in občutek varnosti tako da bo to tudi dobil. Pa upajmo, da bo enkrat kakšna prelomnica na tem področju 😆 ja, sem zelo neprespana, ampak nimam kaj. Biti mama ne pomeni dopust, ampak služba 24 ur na dan.. to pomeni tudi odrekanje.. vsakič bo nekaj.. 

Drugače je pa neprecenljivo ga stiskat, poslušat njegovo brbljanje in ga gledat..❤ smo pa že en mesec stari, no že več v bistvu.. jutri bo 5 tednov..imamo pa ta teden že prvi redni pregled pri pediatru...kako ste kaj ve punce? 

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.12.2020 14:55:00   
tuttifrutti
Pozdravljene punce!
Najprej iskrene čestitke vsem ob rojstvu vaših otrok. user posted image user posted image

Čas res hitro beži, naš mali je star že dva meseca in sploh ni več tako majhen (rodil pa se je res lahek - imel je manj kot 2500 g), po tehtanju doma ima že blizu 5 kg. user posted image Je dojen in dodajamo adaptirano mleko. Najin sicer spi v svoji posteljici, a večinoma ne zaspi tam - zaspi pri nama v naročju. Očitno rabi bližino in ja zaradi tega je težje nam staršem, včasih komaj gledam, ko ga uspavam, a je vredno. Ob njegovem naasmehu pozabim na vse neprespane noči.
Raste hitro in se pozna tudi drugače - že kar dviguje glavo, opazuje okolico, se dotika igrač (verjetno še bolj nenamerno) in malo manj spi.
Imel je nekaj krčev in sva imela nekaj noči, ko sva bila pokonci do jutra. Zdaj pa nekako zaspi okrog 1h ponoči in spi cca. 4 ure, nato dobi za jest in spi še nekaj ur. Se ne pritožujem user posted image
Veselim se praznikov, da bomo vsi skupaj doma in bomo uživali naše prve praznike kot družina. Malo bomo šli tudi k dedkom in babicam, da bo malo bolj pestro. :) Drugače obiskov nimamo, se držimo zase, a vseeno upam, da bo kmalu boljše in bomo lahko tudi kam šli.

Vsem vam želim lepe praznike in obilo crkljanja z vašimi user posted image

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: NOVEMBERKE 2020
30.12.2020 11:34:20   
*snowflake*
Najprej ene lepe praznike vsem! Upam, da zelo uživate in se crkljate! Novo leto 2021 pa naj bo predvsem polno socialnih stikov z vsemi, ki jih imate radi, brez strahu pred virusi. Torej, naj izgine ta virus že enkrat, da spet normalno zaživimo. Leto 2020 pa naj ostane v najlepšem spominu na naše male zakladke❤Tuttifrutti, ja, ne govori, naš ima danes 6 tednov in je že marsikaj novega, ampak so baby steps... glede spanja je še vedno enako, ni šans, da spi v svoji postelji.. ampak sem se pač sprijaznila in se crkljam dokler se lahko, ker bo še prehitro spal sam.. uzivam skratka v njegovi družbi neizmerno.. Smo pa še vedno v izolaciji, nismo se videli še z nobenim od družine, ker so v drugi regiji, pa tudi strah nas je zaenkrat še korone... se pazimo... bomo videli kaj bo prinesel čas, ker se že zelo pogrešamo z družino in tudi želijo si videti svojega novega družinskega člana. Nosecka30*, Sara, kje se vidve skrivata s svojo štručko? En topel objem vsem štručkam🥰

(odgovor članu tuttifrutti)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: NOVEMBERKE 2020
3.1.2021 8:48:17   
nosecka30*
Tudi. Asm vsem srečno, ctkljanja polno in pa ZDRAVO novo leto! ❤️ Čas gre noro hitro, moj ima jutri 6 tednov. Je zelo firbčen, vse ga zanima in vsaka stvar ga zmoti, tako da čez dan se zadnje dni precej namatrava da ga podnevi uspavava, ponoči je zaenkrat uredu, prespi 5 ur skupaj. Edino na sprehodu zunaj trdno spi, tako da svak dan vozičkam vsaj kašno uro. Smo pa imeli nekaj težav pred prvim obiskom pediatra, ker je veliko jokal 2 dni skupaj in nisva vedela kaj bi bilo, kar naprej je hotel jesti, če pa ni bil na joški je pa jokal. Zaključek je bil, da je precej požrešen in se preveč napoka, potem pa ga vse boli - izbruhne pa nikoli nič in vse dol pogoltne kar mu nazaj pride pri podiranju kupčka🙈 tako da od takrat naprej si črpam mleko in nu po flaški odmerjam obroke, in je veliko veliko bolje. Sem pa sama malo žalostna ker ga ne dojim in pogrešam to crkljanje 🥰 Mi smo nekaj malega obiskov imeli - babici in dedka in stric so ga prišli pogledat, tega nisem mogla odreči, ampak z maskami pa tudi vem da so vsi bolj doma in so kolikor je le možno v izolaciji od sveta. Tudi jaz upam da bo tole leto 2021 spet življenje vrnilo čim bolj na stare tire! *snowflake* si se uspela kaj naspat? 

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: NOVEMBERKE 2020
4.1.2021 23:40:53   
Sara92
Pozdravljene, najprej srecno, veselo in predvsem zdravo novo leto 😊Cas dobesedno leti odkar sem rodila, v sredo bo ze 7 tednov 😍 vsak dan se cudim kako hitro se vizualno spreminja, kako pridobiva na moci, opazuje in raziskuje na pouno.. vsak dan me tudi preseneti s cim novim.. npr danes je ob podiranju kupcka z nogicami plezala po meni.. jo je prav zanimivo za gledat 😂 smeji se tudi ze na pouno in vedno bolj je zgeckljiva 😂😍  za nami je tudi ze 8 prespanih noci, tudi na sprehodu vedno trdno spi. Nekaj casa nazaj smo imeli malo problemov s prebavo, dan, dva jo je napenjalo in takrat sem nehala jemati sirup za slabokrvnost pa se je uredilo (v porodnisnici so mi sicer povedali, naj nadaljujem s sirupom, da to nima vpliva na dojenje in otroka...) :) dojim zelo malo, tako da je vecinoma na formuli, ma vazno da pridobiva na tezi :) Med prazniki pa smo bili na obisku pri mojih starsih na obali.. joj kako so jo razvajali, sva si tudi midva s partnerjem odpocila, je kr pasalo 😁 pa tudi na obali je vse bolj sprosceno kot v LJ, se da normalno zivet 😌

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: NOVEMBERKE 2020
8.1.2021 11:42:15   
*snowflake*
Ojla punce! Evo, ravnokar je zaspal, na meni in dojki spet. Ga po nekih ''pravilih'' lepo podojim, podremo kupčka, mogoče še malo podojim in še budnega dam v zibko in ni šanse... jok... spet ponovi vajo in isto... ga poskusim samo malo potolazit, dam notri, spet jok... tako da zdaj spi na meni, jaz sem pa že kar precej utrujena. Ponoči je spal v prvo tri ure, potem pa zbujanje na eno uro, tarnanje, poskusim vse, on spet čez eno uro... sem kar neprespana, moj pa tudi težko potem dela. Tako traja zdaj že kak teden.. nazadnje je dobro spal ponoči iz starega na novo leto.. tako da pri meni ni ravno v rožicah to spanje.. sem že kar polomljena, hrbet ubija😂 bom kar iskrena in povedala tako kot je kljub temu, da vmes pa uzivam v njegovih nasmehih, raziskovanju in ljubkosti🥰🥰 ko vozičkava pa lepo in trdno spi, ampak seveda ko je vreme, da lahko greva ven, danes spet pada sneg in ne moreva nikamor. Me veseli, da vsaj vi spite. Sej nekako se navajam na to, da ni niti malo lahko😂 do mature bo že boljše 😂 dojenje nama pa dobro gre, je tudi nama lepo steklo in mali je pravi požeruh, v dojenju uživava, končno so me nehale boleti bradavice, očitno so se malo navadile 🙂 a mi poveste prosim svoje izkušnje kako dajete svoje štručke spat? Podnevi in ponoči? Da tako lepo brez težav spijo..☺

(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: NOVEMBERKE 2020
12.1.2021 10:00:50   
nosecka30*
Snowflake da ne boš mislila da je pri nas vsak san glede spanja idealno 🙂 ampak če nam rata 5 od 7 dni spati v kosu 4-5 ur sem zelo vesela 🙂 da je tako se res trudim z rutino - čez dan je na cca 3 ure čim bolj isto uro vsak dan, tako da je okoli polnoči zadnji obrok in potem večinoma spi nekje do 5h. Vcasih malo vec, vcasih nalo manj. Tako ima 7 obrokov dnevno. Približno vsak dan tudi probam isto uro na sprehod, zvečer nega ... skratka čim bolj imeti nek urnik, kolikor gre seveda 🙂 je pa tako da zadnje dni ko je malo večji tudi več noče zaspat sam v posteljici. Zaspi v naročju ali pa da leži skupaj z nama. Ampak ko trdno zaspi ga prestaviva v njegovo zibko in potem lepo spi naprej. Če ga hraniš vsako uro mogoče na obrok premalo/preveč poje pa se ti zato zbudi? Moj je jedel preveč in je potem skos jokal, jaz sem mislila da je lačen ali pa da ima krčke pa sem ga skos pristavljala (ker mi je patronažna rekla, da dojen otrok nikoli ne poje preveč, da itak izbruha če bi bilo preveč, in mora imeti prvih 6 tednov neomejen dostop do prsi). No potem pa sva s pediatrinjo pa prvem pregledu ugotovili da mogoče vseeno poje preveč, ker ima tako trd trebušček in ga vse žuli, namesto da bi izbruhal pa je še tisto nazaj pogoltnil. Ko sem si prvič izčrpala mleko da sem sploh videla kok ga imam, me je skoraj kap, je bilo 2x toliko kolikor naj bi pojedel. Zato zdaj že 3 tedne črpam in mu dajem po flaški, zadnjih nekaj dni ga začenjam spet dojit 1x ali 2x na dan pa še to samo iz ene dojke, da ne bi bilo preveč. Je črpanje malo bolj zamudno ampak smo pa vsi bolj naspani in zadovoljni 🙂

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: NOVEMBERKE 2020
22.1.2021 15:22:40   
*snowflake*
Nosecka30*, hvala za izčrpen odgovor, zelo prijazno od tebe. Me veseli, da vam gre tako lepo. Pri nas se je izboljšalo spanje čez dan, ker sem ugotovila, da v pestunji zaspi takoj. Mu paše, da je zvit kot v maternici zgleda. Če ga preložim v posteljico, se takoj zbudi. Mislim, da smo kupili obposteljno posteljico za brezveze 😂 ponoči pa se še vedno zbuja prepogosto in išče tolažbo - dojko. Kdaj pa kdaj se tako razburi, da je prav pokonci in se dere, joj. Smo že malo zombiji, kave tudi precej popijemo 😂 spi seveda še vedno ob meni, čist sem zvita in spim isto kot že od začetka. Bo že boljše enkrat. Haha. Drugače pa rastemo in se debelimo ☺ 

Aja, drugače pa, mi se tudi trudimo držati nekega urnika, zvečer imamo tudi že obred, sicer prilagojen, ker še ne šteka kej dosti, ampak toliko, da je vsaj osnova postavljena pa bomo potem že prilagodili. Tako da rutina nekak teče, ampak spanje bomo pa še morali poštimat. Hehe. Vesela sem, če spravi 3 ure ponoči skupaj (če!) ☺☺Kako se kej ostale držite? 

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: NOVEMBERKE 2020
2.2.2021 12:38:23   
Sara92
Lepo pozdravljene, upam, da ste vse ok user posted image

Tudi pri nas ni vsak dan lih idealno glede spanja, naša npr trmari, ko mora spati na levem boku.. ko spi na desnem, jo malo pocrkljamo in takoj zaspi, ko pa jo damo na levi..jokanje čim jo spustimo v posteljico.. na rokah na levi strani že zaspi, čim jo preložimo konec, takoj odpre oči in se potem moramo še vsaj 30 min ukvarjati z njo in njenim obračanjem na hrbet :) ampak vseeno potem, ko zaspi spi do 7:30-8:00. Spat pa hodimo med 22-23h ko spi na desnem boku, ko je pa levi na vrsti pa med 23-00h :)

Čez dan pa probamo držati neko okvirno rutino - hranjenje na vsake 3 in pol do 4 ure, po hranjenju po cca 20 min menjamo plenico (če se polula, običajno se), in potem zaspi kr sama (vmes se seveda še malo igramo, pogovarjamo, telovadimo, masiramo,...). Imamo pa 5 obrokov dnevno po 170 ml. Pediatrinja nam je rekla, da je to premalo in naj jo budimo še ponoči.. Smo bili napoteni še k razvojni, ki pa pravi, naj je nikakor ne budimo, glede na to, da si je že izoblikovala svoj bioritem, da pa res pazimo, da je na vsake 3:30-4 ure. Slednja nam je tudi rekla, da bi morala imeti manjše obroke (glede na težo), ampak je že tako suhcana in se počasi redi, tako da raje, postopoma povečujemo obroke.

Sem pa toliko živcev izgubila zaradi njenega hranjenja.. mleka nimam, tako da je na formuli. zelo pridno je, vse kar ji daš spije, na teži pa res nekoliko počasi pridobiva (sem bila jaz ista v njeni starosti). Potem pa pridemo na pregled, pa se skoraj da kregamo s pediatrinjo, da otrok res ni lačen, se dejansko vidi na njej da je zadovoljna, močna, se vidi da napreduje.. malo mi gre na živce, da se eni držijo samo knjige in ne vidijo/ne sprejemajo odstopanj.. smo se tudi z razvojno posvetovali glede teže in pravi, da glede na to, da je po rojstvu izgubila več kot 10% teže (in glede na postavi staršev), da se sedaj redi čisto normalno in naj se ne sekiramo (razvojna pravi, da je za njo normalno 600g na mesec, pediatrinja pa 900g na mesec)... z vsakega pregleda sem se vrnila žalostna in v solzah:/

Kako ste pa ve drugače? Se dobro počutite?


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: NOVEMBERKE 2020
3.2.2021 15:01:32   
nosecka30*
Pozdravcek tudi od mene 🙂*snowflake* samo da je mali zadovoljen pa cetudi si zombi, hehe ❤️ Saj bo, majhni so se 🙂 Je pa res zanimivo kako so si nasi skratki razlicni.Sara, ne pusti se toliko razburit, da gres objokana od pediatrinje, poslusaj otroka in sebe, sama najbolj ves kako se mala pocuti. Saj dobro verjetno hoce, ampak mogoce ne zna lepo povedat. Meni sta patronazna in pediatrinja rekli da cca 120-150 g na teden v prvih mesecih je cisto ok, kar je cca 600 g na teden. Samo moj je pravi pozeruh, prvi mesec se je zredil za 1 kg, v drugem pa 1,2 kg, tako da smo ze lepo preko 6 kg in daljsi za 10 cm. K sreci pa ne izgleda bajsek 🙂 tako da je ok. Ce si kaj brala mojenprejsnje objave, smo imeli kar tezavobzaradi prenajedanja ampak zdaj pa smo res lepo ujeli rutino, nekje pol pol - dojenje, ostalobpa pumpanje in po flaski, imam svojega mleka dovolj, se zmrzujem ga za vsak slucaj.  V casu ko smo se lovili, sem precej raziskovala koliko lahko poje da je dovolj in ji prevec in sem zasledila neko formulo po kateri se zdaj ravnam in pri nas deluje. Mali se ne napoka prevec, lacen pa tudi ni. Sara ce ti bo kaj pomagalo pri manj zivciranja, gre takole: v prvih 6 mesecih mora otrok v 24urah spiti 120-150 ml na kg svoje teze. Odstopanja so lahko +-120-150 ml. Obrokov na zacetku naj bi bilo 8, potem pa se zmanjsajo na 5 (ponoci naj bi spal, zjutraj in zvecer pa naj bi dobil vecje obroke). Mi smo trenutno se kar na 8 obrokih (ponoci na 4 ure, podnevi 2-3). Vendar zadnje dni opazam da bi lahko bil pripravljen da mansje st obrokov po vec. 
Je pa drugace prav fino, ko se sedaj ze res veliko smeji, zanima ga okolica, igracke in pa crnobele slikice, res ga je lepo opazovati kako hitro napreduje in je zadovoljen ❤️❤️ Vcasih ga cez dan vsaka stvar zmoti za spanje ker je tako firbcen. Smo imeli malo hormonskih aken in pa temenc, ampak smo vse hitro pozdravili 🙂 

(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: NOVEMBERKE 2020
2.3.2021 15:53:43   
*snowflake*
Ojla punce! Evo, se končno malo javljam 😀 sem že takrat prebrala vajin tekst, ampak sem se toliko ukvarjala s svojo štručko, da nisem uspela, potem sem pa malo pozabila. 

Kako ste kaj? Vse ok?
Mi smo dobro. Jaz sem začela tako uživat s svojim fantkom, ful se smeje, pravi dobrovoljček je. Takoj, ko smo nekak prišli na neko normalno težo (ne vem, če se spomnite, se je rodil s samo 2570g in 46cm) je tudi sam ratal bolje razpoložen.. očitno je moral it skozi ta začetni boj za preživetje 😀 zdaj se baha že s svojimi 6 kg in 60 cm🤭🥰 tako ga je fajn opazovat, vedno kaj novega.. sama sem tudi pogruntala njegov ritem in se po temu ravnam, tako da nimam težav..če pa pride vmes kaj takega, da zmoti njegov spanec (kak pregled ali obisk), zna pa to tudi več kot jasno pokazat 🤣 drugače pa lepo papcamo čez dan na 2-3 ure, tudi 4 se kdaj zgodi, če trdno spi, ponoči pa podobno.. prvi del noči spi tudi 4 ure v kosu, drugi del noči pa 2-3 ure v kosu, tako da se hranimo cca 3x na noč, tudi 4x kdaj.. še vedno pančka ob meni, ampak zdaj mi vsaj malo dovoli, ko se naje, da se lahko tudi na hrbet kdaj obrnem za spremembo 🤭 sicer pa vidim, da ko se v drugi polovici noči vmes med ciklusi zbudi, samo bližino poišče in je ok.. uf, tole odvajanje od skupnega spanja bo verjetno še cel žur, tako zame kot zanjga. Samo zaenkrat ustreza to obema. Meni zaradi dojenja, ker takoj ko se pristavi, jaz zaspim nazaj 🤣 pa tudi, da ga imam blizu, da vem, da je vse ok in tudi zaradi njega, ker očitno to že od rojstva potrebuje, ker nikoli ni hotel spati sam, potrebuje bližino.. važno, da sem pogruntala metode za njegovo spanje, katere trenutno delujejo in vsi smo srečni 😊 kar se pa dojenja tiče, pa jaz polno dojim, nikoli nimam občutka koliko poje, gledam pa tako, da podnevi sprazni vsaj eno dojko do mehkega in začne mogoče celo drugo, pred nočnim spanjem pa obe..  in po tem, da je zadovoljen in po tem kako hitro teža raste, sem zadovoljna tudi jaz. Se mi pa pogosto zgodi zamašitev mlečnih vodov.. tako da s tem se ukvarjam na vsake toliko, je kar mučno, ma zaenkrat znam sanirat..hehe..sem ugotovila nekak kdaj in kako pride do tega.. Smo se pa prvič cepili in je fant to zmogel kot nič, sem tok ponosna nanj🥰 samo zajokal in v mojem objemu se umiril v nekaj sekundah. To vsekakor ni bilo nič v primerjavi z odvzemom krvi..kako je bil bogi.. 😓 Nisem pa najbolj prepričana, če smo izbrali pravo pediatrinjo.. tukaj bom še dobro razmislila.. se mi zdi vse tako brez pravega feelinga.. toliko, na hitro kako je pri nas.. aja, se pa še vedno ne mara oblačit, vozit z vozičkom in vozit z avtom, razen če spi! Upam, da se bo to še spremenilo. Ker zdaj imam cel podvig, da se spravimo ven..Kako je kaj pri vas punce? In kako se kaj ve počutite? Pa po porodu? Jaz sem kar hitro prišla k sebi, sem prav vesela. Je pri ginekologu bilo vse ok in da lahko spet normalno delam vse 😊 
Lp

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: NOVEMBERKE 2020
9.3.2021 15:11:24   
nosecka30*
Ooo snowflake super prebrati da ste ok in uzivate 🙂 mi tudi 🙂❤️ Tudi moj fantek pridno raste, je bil rojen ze pravi dec, pri 3 mesecih je bil namerjen 64 cm in 6,8 kg, tako da tvoj fantek nas je že skoraj ujel! Smo takrat tudi cepljenje dali skozi, je malce zajokal ampak je bil hitro ok, je pa imel zvečer malo vročine tako da je malo jamral in težko zaspal, ampak potem ko se je zbudil je bilo pa spet vse ok 🙂 še vedno bi pojedel vse mleko kar mu ga dam, tako da sedaj samo še črpam (zame malo bolj naporno, ker je malo več pranja in razkuževanja, ampak važno da je malo zadovoljen, jaz pa moj pa tudi). Jemo na cca 3-4 ure, prvi del noči zdaj zdrži ze tudi 5-6 ur. Uživamo neskončno, res ga je lepo opazovati kako se razvija, je dobrovoljen, se smeje, čeblja na polno, prijema stvari in vse poslini 🥰 v vozičku se že od začetka rad vozi, tako da vsak dan grem na sprehod, zdaj ko se daljšadan, včasih na 2. V avtu je rad malo manj, ampak ga malo zamotim z igračkami in pesmicami pa potem nekako gre 🙂Že kaj razmišljate kako boste uvajali gosto hrano? Jaz malo prebiram, v času nosečnosti sem bila prepričana da se bom poskusila čim bolj približati 6im mesecem, sedaj pa ker toliko papca in se z mojim mlekom komaj še izide (že porabljam tudi zalogi ki sem si jo naredila v skrinji) imam vedno bolj občutek, da bom pričela prej. Sem mnenja da bi raje dodala malo goste hrane kot da bi sedaj uvajalo adaptirano mleko potem pa kmalu že tudi gosto hrano... tu še nisem čisto prepričana, bom verjetno poklicala pediatrinjo za mnenje. Naša je super, se zelo posveti na pregledu, vendar pa do sedaj tudi nismo imeli nobene težave in je bilo vedno vse bp 🥰 Jaz sem super, sem bila tudi izredno hitro po porodu ok. Sem tudi zelo vesela da so mi več ali manj moja oblačila že prav, razen kakšne neraztegljive stvari še ne spravim gor (večje dojke in mehek trebuh). Sem mislila da bo dlje trajalo - me pa čaka kar nekaj telovadbe, da bodo mišice nazaj - no, upam da bodo 😀 sem pa zaradi proizvodnje mleka še vedno kar naprej lačna, res pojem ogromno 😀 moram pa rečt da malo pogrešam kakšno prijateljico za vozičkanje in kakšno dobro kavo v lokalu 🙂

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: NOVEMBERKE 2020
12.3.2021 10:49:43   
Sara92
Živjo punce. Joj čas kar beži, naslednji teden praznujemo že 4 mini svečko user posted image user posted image

Pri nas je vse super, končno se je pediatrinja sprijaznila s tem, da punčka počasneje dobiva na teži, da pa normalno raste in se razvija. In končno, sem tudi jaz nehala razmišljati o menjavi pediatrinje. Na zadnjem pregledu (pri 3 mesecih), jo je tako lepo pregledala, se igrala z njo, ni da ni :) kar se cepljenja tiče, sem bila ponosna na svojo kepico. Jokala celih 10 sekund in to je bilo vse, brez nobene reakcije, počutje super, kot da ne bi prejela ničesar.
Še vedno prespimo celo noč, ko je lepo vreme smo kar dosti časa zunaj, uživa na zraku. Tudi v avtu se zelo rada pelje, na polno opazuje okolico in vse, kar se dogaja okoli nje. Je pa kr dobrovoljček, skozi se smeji, "pogovarja", joka res zelo malo.

kar se tiče uvajanje goste hrane, bom poskusila pri cca 4,5 mesecih, pa bomo videli, kako se bo izšlo. Že sedaj naju kepica skozi opazuje medtem ko jeva in se oblizuje, pravi pediatrinja, da je to tudi znak, da želi probati hrano user posted image .

Moje počutje je tudi v redu, včasih mi primanjkuje energije, ampak nič hudega. Včasih, ob kakšnem naporu me brazgotina malo zateguje, tako da pri določenih opravilih moram še vedno paziti kako intenzivno jih opravljam (pospravljanjeuser posted image ). Zelo pogrešam telovadbo, ampak si ne upam prezgodaj začeti (in sama, brez nekega nadzora), tako da se trenutno zadovoljim z daljšimi sprehodi. Joj tudi meni manjka kakšna mamica za skupno vozičkanje user posted image . Imajo kr srečo tiste prijateljice, ki zanosijo ob podobnem času in se lahko družijo med porodniško user posted image


(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: NOVEMBERKE 2020
14.3.2021 10:31:33   
*snowflake*
Dragi Sara in nosecka30, me zelo veseli, da ste dobro in da otroci napredujejo. Ne morem verjeti, da smo se še pred kratkim pogovarjale o nosečnosti, danes pa že o tem kako naše kepice napredujejo 🥰 tako hitro gre čas. Biti mamica je res ena najlepša in hkrati najbolj naporna vloga v mojem življenju🥰 
Sem vesela za vaju, da veliko v kosu prespita vajina golobčka, naš je pa še vedno precej na joški in več kot v kosu 3 ure še ni spal.. pa še to je tako tako.. veliko papca.. mleka imam več kot dovolj, da se včasih pritožuje celo, ker ga je tolk, ker bi se kdaj pa kdaj on samo tolažil 😆  Na kak način pa uspavata svoje kepice čez dan in kako za nočno spanje? Se vama kaj joka pred spanjem?
Kar se tiče goste hrane, tudi naju že dobro opazuje kaj to neki mljaskava, zato bom sproti videla kako in kaj.. morda okrog 5.meseca, prej verjetno ne. Pravijo, da je do 6.meseca najboljše izključno dojenje. Ne vem, bom delala po občutku. Se bom pa začela počasi ukvarjat mal z branjem literature o tem...
Jaz pa imam dve kolegici s katerima bi lahko vozičkala, ampak me je iskreno še strah druženja glede na to korono. Zaenkrat sem samo z družino v stiku. Bom še malo počakala na kolegice. Se ne mudi.
Sara, ne govori, meni tudi naša pediatrinja ni najbolj všeč. Ne čutim je ravno. Kaj pa vem. Mogoče imava pa isto 😜 haha. Nazadnje je rekla, da je še malo rumen (sploh nisem vedela, da je kdaj bil rumen, pod lučko ga tudi nismo imeli) in morava naslednji teden se prist pokazat. Lahko si mislita, da sem živčna zaradi tega. Itak mi ni nič jasno kaj to pomeni in vsaka malenkost, ki je ne utemelji, me spravlja v negotovost. Se moram kar potrudit, da se ne sekiram in bit vesela, da je fant dobrovoljen in ješč ter da lepo napreduje 😀 se mi zdi, da prav pretiravajo ti pediatri včasih... ne vem... bomo videli. Prav tako nas je poslala v razvojno, ker ima kao povečan mišični tonus.. od kdaj je problem, če je otrok močan? Še v razvojni je rekla, da ji ni čisto jasno zakaj smo tam.. ampak ok. Zaupaš v stroko in počneš kar ti rečejo. Vidimo sproti. Zakaj so pa tebe Sara poslali v razvojno, če ti ni bad povedat? 
Lepo nedeljo vam želim! 😀


(odgovor članu Sara92)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: NOVEMBERKE 2020
15.3.2021 13:14:02   
nosecka30*
Joj kako je fajn prebrat da so vse štručke zdrave in lepo napredujejo. Ja res gre hitro čas, lani tsk čas smo zagledale +, zdaj pa imamo že polno dela z njini 🙂🥰 Glede spanja podnevi je pri mojemu tako, da ce ujamem pravi trenutek, zaspi v sekundi. Ko je čas za spanje, dobi rdeče in vodene učke in si jih mane, vmežika, se umiri in zeha. Ga dam v posteljico na bok in zaspi. Če to storim malo prekmalu je hid jok, potem ga malo vzamem v narocje (cca 10 min), se malo igrava in pogovarjava pa potem ponavadi zaspi. Vsake tolko pa nikakor noce, takrat pa zasp samo ce lezim zraven, da se malo crklja 🙂 spi pa zdaj cez dan cca 45 min, 4x, redko dlje. V zadnjih dneh se mi je zacel obracati iz trebuscka na hrbet! Ko ku je ratalo prvic sem bila visto v soku in kar malo sem bila solzna❤️Jaz sem bila skoz zato da ga dojim do 6. meseca, kot vsepovsod priporocajo, ampak glede na situacijo z njegovo lakoto pa vec nevem, bom tui delala po obcutku, ce bo le mleka dovolj, trenutno se komaj sledim 🙂sigurno pa na zacetku samo po kaksno zlicko, toliko za okus in da vidim kako gre. Bi pa rada da bi se bolj samostojno sedel preden zacneva.  naslednji teden imamo  4 mesece🎂Tudi mi se zelo izogibamo stikom, samo najozja druzina pride na obisk ali gremo mi, kaksna prijateljica pride na sprehod da smo na distanci, ampak to redko. Bi si želela več družbe, ampak ja situacija je kakršna je 😕 upam da bomo poleti sploh do morja lahko sli 🙂Upam da se uredi z pediatrinjami, drugace pa sigurno menjat, se mi zdi zelo pomembno, da jo cutita in zaupata. Imam sreco da jaz sem z mojo zelo zadovljna.Kako boste z vrtcom? Do konca meseca je treba kar oddati ze vlogo, se mi kar malo srce trga da moram pri 4 mesecih ze vlogo oddajat ... joj bom ga tezko v v vrtcu pustila🥰❤️

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: NOVEMBERKE 2020
15.3.2021 13:57:00   
*snowflake*
Nosecka30*, hvala za tvoje izkušnje. Na koliko časa pa približno spi? Moj je kar utrujen na 1,5 ure skos. Je pa tudi tako, da zeha in pa tečnari. Včasih hitro zaspi, včasih pa rabi ene 10 min. Rabi pa skos dogajanje, ukvarjanje, sicer kar protestira. So pa skos kake spremembe, noro kako hitro gre. Se tudi že obrne iz trebuha na hrbet, kar v obe smeri. Obratno pa še ne.. v usta daje pa vse kar pride pod roke 🤭 Ponoči se še vedno zbuja pogosto za hranjenje. Zbuja se pa že tako zgodaj, joj. Sem čisto gotova ponavadi 😀 pa zaspim samo kake pol ure, max uro za njim. Me kar pobere. Haha. 


Ja, jaz sem ravno razmišljala en dan... v četrtek imamo 4 mesece, zvedela sem pa 27.3. lani, da sem noseča. Sem brez besed. Kar naenkrat mamo tolk dela z njimi 😀
Ja, se strinjam, tudi jaz bom morda kako žličko nečesa poskusila dat najprej, počasi. Čeprav bo kar hitro zagrabil tale naš jedec. Sam bi res rada, da čim dlje dojiva. Dokler je mleko, se ne sekiram. 
Komaj čakam, da bo konec teh razmer... in tako kot si rekla nosečka, da bomo lahko šli kaj na morje. Prvič si lahko privoščim dlje časa morja, zdaj pa ne vemo, če bo to možno...🤦‍♀️ držimo pesti!

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: NOVEMBERKE 2020
15.3.2021 14:22:11   
*snowflake*
Aja to za vrtec še... joj, ne govori... tako zgodaj je treba že razmišljati o temu.. dejstvo pa je, da niti ni sigurno, da ga dobimo. Joj. Sem pa že dala vlogo. V tem vrtcu, kjer smo dali vlogo, so imeli do danes rok za vpis, tako da sem že poslala, zdaj pa čakamo odgovor. 


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: NOVEMBERKE 2020
23.3.2021 9:32:29   
nosecka30*
Snowflake, tudi moj rabi skos animacijo, je pa vcasih dovolj tudi da me gleda v kuhinji ali pa ko kaj pospravljam iz svojega lezalnika. Mu zraven kaj govorim pa je zadovoljen, tako da lahko vsaj kaj naredim po stanovanju 🙂😀 pa skos ze zeli biti cim bolj v pokoncnem polozaju, ceprav sedi seveda se ne sam, ga je treba pokonci nosit 😀 tudi moj je zaspan na cca 1,5 h ali 2. Sem pa res vesela da je ponoci ok, spi cca od 8h do 8h, zbudi za jest se okoli 2h-3h in potem ob 5h-6h (trkam la les, da tako ostane) 🙂 mi imamo danes 4 mesece! ❤️❤️ Res je lepo, moj ze sanja o drugem otrocku, jaz pa samo pocasi, da tega iz plenic spravimo, hehe 😀🥰Jaa res upam da bo letos kaj z daljsim morjem ... 
So mi pa v zadnjem tednu na polno zaceli izpadat lasje 😕 upam da ne bo predolgo trajalo in da mi ostane kaj las 😞

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: NOVEMBERKE 2020
28.3.2021 20:22:00   
*snowflake*
Hahaha, nosecka30*, sem se prav nasmejala temu delu za izpadanje las.. tudi jaz pri sebi opažam, da mi noro odpadajo lasje, po celi postelji jih je dost vsako jutro, vsepovsod po domu.. ko si jih umijem, pa tak šop odpade, da prav pogledam, če mi kej manjka na glavi🤦‍♀️😂 mi je frizer rekel, da so to hormončki po nosečnosti.. tako da bo treba zdržat.. hehe.. bo minilo.
Drugače pa ja, tudi pri nas je večkrat lahko tako v svojem ležalničku in gleda in posluša kaj jaz delam..samo zadnje dni je pa kar noro.. ne spi tako kot je spal.. skos se zbuja, zacne jokat in pol je žur.. čez dan se sploh ne pusti uspavat, dere se skos in komaj komaj.. zbudi se mi potem že po 30 min in čisto premalo spi.. jaz sem pa spet na minimumu z energijo.. ah nimaš kej.. enkrat bo boljše I guess 🤦‍♀️ 😁 me veseli, da ve nimate težav😊

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: NOVEMBERKE 2020
7.4.2021 12:12:50   
*snowflake*
Moram povedat, da gre spanje na boljše in upam, da bo šlo še na boljše 😃 ve ste dobro? Kako vam kaj gre? Tale sneg je naredil pravo regresijo, upam, da se sonček kmalu spet vrne 😄


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: NOVEMBERKE 2020
8.4.2021 8:59:51   
nosecka30*
Pozdravljena,potem je imel mali tudi tisto spalno regresijo pri 4 mesecih 🙂 samo da zdaj bolje spite. Mi k sreci zaenkrat (trkam!) nismo imeli, je pa 1. aprila prespal celo noc! Od 9h do 6h zjutraj! Juhuuu 🙂 zdaj smo pri 4 prespanih noceh in upam da bo slo tako lepo naprej .. (se trkam 🙂🙂) podnevi je fejst lacen, iz dojke mi noce vec piti, tako da zdaj pa samo se crpam mleko vsake 3 h da ga ne bi zmanjkalo. Mi gre, ampak je naporno, en kup pomivanja flask. Sem poklicala patronazno in se bo v naslednjem tednu oglasila, da bova sli skupaj malo cez uvajanje goste hrane, je rekla da med 4. in 6. mesecem je cisto ok da zacne poskusati po kaksno zlicko, da nekje pri 6. mesecih nadomesti en obrok, ker pri veliko dojenckih kar traja ta prehod. Je pa pravi miselinko - sem ga vceraj sama tehtala doma in ima pri svojih 4,5 mesecih 8,5 kg in 69 cm. Pri pediatrinji imamo naslednji pregled cez 14 dni. Glavico ze zelo dobro drzi, se mi pa noce vec prevaliti iz trebuscka na hrbet, pa mu je slo ze super. Samo nekaj brca in se smeje, haha 🥰 je pa drugace res dobrovoljen in firbcen otrok, vse ga zanima, ceblja kot en pticek se smeje, krohota, uzivam z njim na polno😍Lasje mi se kar na polno izpadajo, upam da se zdaj hormoni umirijo, ker imam obcutno tanjsi cop in sem kar malo zaskrbljena😟Snowflake glede vremena pa ne govori, katastrofa! Upam da se kmalu segreje, tole ni za nikamor. Nisem sla par dni na sprehod pa mi kar manjka 🙂Bomo pa sli, ko se vreme ogreje v vozicku na sportni del, ker mu je kosara komaj se prav, ima sam se kasen 1-2 cm lufta ☺️

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: NOVEMBERKE 2020
20.4.2021 15:11:15   
*snowflake*
Ojla punce, da se malo javim.. kako ste kaj?


Imamo že 5 mesecev 🤦‍♀️ tako hitro čas leti.. ja, mi imamo spet (še vedno) težave s spanjem. Očitno sem edina s temi problemi😂 sam se še ne zna uspavat, zato ga skos na dojki uspavam nekje.. no edino v vozičku mu gre res dobro in zaspi sam. Za ponoči in podnevi pa ni šans. Hoče zaspat na dojki in potem ko zaspi in se zbudi, spet išče dojko. To je lahko na 2h, na 1h, na 30 min ali že čez par min. Ni pravila. Zato se zbujamo od 5-10_x_ na noč🤦‍♀️😂 Poskušam ga navajat, da zaspi v posteljici sam, ga odlagamo dnevno, nič ne pomaga. Se dere. Pazim, da ga dajem spat pravi čas, ko pokaže da je utrujen. Nič ne pomaga, tako da sem včasih kar na robu, ampak še vedno se držim, ga mam najrajši ❤ sicer pa zelo uživava, je tako zabaven ☺ to, da bi ga dajala kasneje spat ko nekatere delajo (delate?), ne vem ob 20h, 21h ali kasneje, pri nas sploh ne pride v postev, je skos tako zaspan, da kadarkoli zaspi po 17ti uri, sploh oči noce odpret, sam išče dojko in dere se, ko se zbudi.. ne vem kako to nekaterim tako uspe, da je dojenček tok časa buden? Hm... očitno so res različni..  skratka, prespati vso noč pri nas je nemogoči cilj😂 super happy sem že, če se slučajno zgodi, da spi 2h v eno😊😊😊
Mislim, da sem se morala mal izpovedat. Hehe.
Upam, da ste ve dobro? Predvsem pa da spite. Mi smo očitno eni izmed tistih, ki nam to ne gre, overall se imamo pa zelo lepo. Zaljubljena v svojega sinčka, ki mi zjutraj s svojim velikim nasmeškom izbriše vse spomine☺🥳❣

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: NOVEMBERKE 2020
23.4.2021 12:23:13   
nosecka30*
Pozdravljena Snowflake! Uf, imate pa res tezave s spanjem 😕 tolazi se s tem ja, da ko se ti nasmehne je vse miljonlrat povrnjeno 🥰 in da so tako malo casa majhni, da tudi ce je tezko so ti trenutki taksne blizine in zelja po mamici prekratki in bos to se prehitro pogresala. Pjaz to kar malo pogresam da bi se pred spanjem stisnil k meni, ima raje svoj mir. Ga pred spanjem malo pocrkljam v narocju in potrm odlozim v posteljico in zaspi ponavadi takoj, vcasih rabi par minutk ampak spi zdaj celo noc. Od cca 20.30 do 8h - 9h zjutraj. In potem je lacen cel dan da nadoknadi 😊 ozrocki so res zelo razlicni, ni pravila kako bo s spanjem in hranjenjem.Moj je imel tudi po drugem cepljenju rahlo vrocino. Smo pa zaceli z uvajanjem goste hrane, gre pocasi, uziva in se smeji, poje pa le nekaj malega 🙂 ampak mi je cisto ok, bomo s to hitrostjo ravno pri 6 mesecih na enem obroku, pa da ne bo kaj zaprt ali pa imel kasnih prebavnih tezav 🙂 Lasje mi pa se kar na polno izpadajo, mi gre vcasih pri umivanju kar na jok 😞


(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: NOVEMBERKE 2020
23.4.2021 16:36:29   
*snowflake*
Ojla nosečka, lepo, da si se javila in mi namenila malo spodbudnih besed. Delam na tem, da se s tem sprijaznim in tudi marsikaj žrtvujem, vsem sem se odrekla tako rekoč, mi gre boljše od danes naprej, začela uživat v vsakem dotiku, ki mi ga nameni in v vsej pozornosti, ki mi jo namenja. V bistvu je tudi kar fajn občutek, ko te nekdo tako rabi in se te vedno na polno nasmeje in razveseli 🥰 je pa naporno, nimaš kej. Ampak enkrat bo minilo in kot si rekla, še pogrešala bom. Joj, sploh ne morem verjeti temu, kar praviš, da ga položiš v posteljico in zaspi☺🤦‍♀️ v našem slovarju to ne obstaja. Ampak ja, treba uživat v tem kar imamo, sicer nam bo enkrat žal. Koliko in kolikokrat pa kej čez dan spite? Pa koliko mine od zadnjega počitka do nočnega spanca? 
Mi smo tudi začeli z uvajanjem GH, gremo po žličkah, postopoma, da bi tudi nekje pri 6.mesecih osvojil en zelenjavni obrok in postopoma začeli z uvajanjem glutena..mu je zgleda všeč in zanimivo.. še vedno pa ima najraje prsa☺ pa ne piščančja 🤣
Lasje pa ja, ne govori, sem na istem 🤦‍♀️ šopi...🤧
Me pa zelo veseli, da ste dobro in zdravo ❣

(odgovor članu nosecka30*)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: NOVEMBERKE 2020
23.4.2021 20:44:06   
nosecka30*
Res uživati moramo v vsakem trenutku, tudi ko nam je težko, ker čas gre čisto prehitro. Kar 5 mesecev je že od rojstva ... tako da jaz ko je mali kaj naporen oz sitkan, ga samo stisnem k sebinin si rečem uživaj, ker bo še prehitro hotel biti sam za vse. Čez dan ima večinoma 4 počitke, nekako tako je da je cca 1,5 do 2h buden, spi cca 40-50 min, včasih tudi samo pol urce, včasih pa potegne in spi več kot 1h ampak to je zelo zelo redko. Lačen je na nekje 2 uri, tako da ko je buden jeva, se previjava in igrava, malo me iz stolčka gledam ko kaj pospravljam, večinoma pa se morava kar igrat zadnje dni, želi 100% pozornost 🙂 tudi pred večernim spanjem ni nič drugače, ga ne pustim da se muči več kot 2h ker je preveč zaspan, tako da imamo ritem skozi cel dan bolj enak. Sprehode zarnkrat še tempiram tako da je v času počitka in da spančka.Glede goste hrane tudi mi smo samo na zelenjavo, danes sem vmešala malo riževe kašice. Delam po priporočeni shemi, ki mi jo je dala patronažna in se mi zdi čisto super 🙂 mu dajem zraven ob ponujanju kašice tudi vodo za pit in mu gre voda bolj kot kašica, haha sam da je flaška, tako kot pri tebi prsa 😊 hehe Kmalu bom verjetno poskusila tudi kakšno polento z mojim mlekom ali pa proseno kašo.
Mi jenpa ful lepo, ko tako uživa ob gledanju knjigic, tako da kar veliko gledava slikice, je pa drugače zelo živahen fantek, nogice in rokice šibajo 100 na uro, ko je na trebuščku bi rad se že kar plazil in ker mu ne gre je včasih potem čisto živčen, haha 🥰

(odgovor članu *snowflake*)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?