|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2023
18.5.2023 20:52:35   
pandica1
Cau punce, evo se javljam se jaz. Nuhalna in nifty so za mano, glede na rezultate je z mojim miskom/misko vse v redu 😊😊 Imam pa par vprasanj: 1.Glede na zadnjo M je na UZ bila starost 12t1d, glede na velikost ploda pa 12t4d. Kaj zdej velja??? 😅😅 2. Kar se tice morfologije... je to pregled, za katerega rabi gin licenco, kot v primeru nuhalne? Al opravi to vsak lececi ginekolog? Jaz si zaradi mojih prirojenih napak na lobanji, zelim RES RES kvalitetno opravljeno morfologijo in ne vem kako dober je v tem moj gin 🤔 kako pa je s tem da gres samoplacnisko? Kako se gibljejo cene ? Verjetno je kar draga zadeva ? 

(odgovor članu Bibika1)
Neposredna povezava do sporočila: 126
18.5.2023 20:59:43   
Pikafna
Za mano je tudi nuhalna in je vse tako kot mora biti 🥰 da bom res pomirjena, čakam še na rezultate panorame, potem pa lahko zadiham in končno začnem malo uživati v nosečnosti ☺️
Pandica, super za dobre rezultate nuhalne tudi pri tebi 😁 sicer pa tud moja pikica glede na UZ izgleda za kakšen dan večja kot je po zadnji M, mi je rekel ginekolog, da bo končni PDP potem določila ginekologinja. 
Za morfologijo se pa iz prve nosečnosti res ne spomnim, moj takratni ginekolog je tako nuhalno kot morfologijo opravljal, tako da res ne vem, ali je morfologija povsod ali samo pri nekaterih :/ sicer pa sem enkrat gledala cene za samoplačniško morfologijo, se mi zdi da je bilo povsod 100 - 140

(odgovor članu pandica1)
Neposredna povezava do sporočila: 127
19.5.2023 5:23:56   
Bibika1

Cestitke obema🤗 upam da se lahko zdaj res sprostimo in zacnemo uživat 😊 ali ste zvedele tudi spol tiste ki ste opravljale preiskave krvi? za morfologijo nisem prepričana , vendar moja G mi je pravila da mi bo dala napotnico za MB, Lj ali PT, da bom sla drugam.  Res da je bila takrat v šokantnem stresu zaradi opravljene nuhalne pri drugem, tako da nevem kaj je mislila s tem. Jo pa drugače opravlja tudi sama. 
Glede velikosti miške/miskolinka, imam jaz tudi razlicne tedne in dneve...če stejem od osebne G, dveh samoplacniskih G in G na urgenci, nista niti dva povedla iste velikosti in s tem ocene starosti. Je pa res da sem opazila da merijo razlicno plod...eden se potrudi in izmeri celotno dolzino CRL...drugi bolj površno ker plod leži kot v jajčki.  Upam da to ne predstavlja kaksen problem za kasneje...

(odgovor članu pandica1)
Neposredna povezava do sporočila: 128
19.5.2023 5:23:59   
Bibika1

Cestitke obema🤗 upam da se lahko zdaj res sprostimo in zacnemo uživat 😊 ali ste zvedele tudi spol tiste ki ste opravljale preiskave krvi? za morfologijo nisem prepričana , vendar moja G mi je pravila da mi bo dala napotnico za MB, Lj ali PT, da bom sla drugam.  Res da je bila takrat v šokantnem stresu zaradi opravljene nuhalne pri drugem, tako da nevem kaj je mislila s tem. Jo pa drugače opravlja tudi sama. 
Glede velikosti miške/miskolinka, imam jaz tudi razlicne tedne in dneve...če stejem od osebne G, dveh samoplacniskih G in G na urgenci, nista niti dva povedla iste velikosti in s tem ocene starosti. Je pa res da sem opazila da merijo razlicno plod...eden se potrudi in izmeri celotno dolzino CRL...drugi bolj površno ker plod leži kot v jajčki.  Upam da to ne predstavlja kaksen problem za kasneje...

(odgovor članu pandica1)
Neposredna povezava do sporočila: 129
19.5.2023 12:23:07   
Pikafna
Jaz sicer se čakam rezultate, sem ravno včeraj dala kri, ampak sva se odločila, da bova izvedela spol šele ob rojstvu :) no, če naju ne preseneti kakšen prizor na ultrazvoku na kakšnem pregledu :D

Se pa iz prve nosečnosti spomnim, da so tudi ves čas za kakšen dan odstopale meritve, ampak mislim da nič ne komplicirajo dokler ni res hudo odstopanje, ker hitro pride tudi do napak pri meritvi :)

A ste sicer domačim že vse povedale novičko? :D

(odgovor članu Bibika1)
Neposredna povezava do sporočila: 130
22.5.2023 7:34:52   
Bibika1

Midva sva povedala bližnjim 😊 v službi pa že tako sklepajo od punkcije dalje...Jim bom pa tudi potrdila sklepanje, kaj kmalu.Ali novico o spolu tudi razkrijete ali jo rajši zadrzite zase? 🙂 

(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 131
22.5.2023 14:30:30   
Feliz*
Pozdravček srečke nosečke :) ... slabosti se končno tudi pri meni umirjajo ... zjutraj imam še malo težav, čez dan pa kar gre.
Redno spremljam vaše zapise in se veselim z vami. Čestitke vsem!
Ker pa imam rok šele konec novembra sem šele par dni nazaj opravila nuhalno in dht test, izvidov še nimam. Oboje sem opravila na napotnico. Razmišljam da bi naredila tudi NIPT test, nagibam se k Panorami. Res upam, da bo vse ok. Za spol nisva vprašala in niti ne bova, če se bo dete samo pokazalo pa nimava vpliva.

Novička je zaenkrat v izbranem krogu ljudi, postopoma pa bom povedala vsem bližnjim - itak se potem takšna novica razširi hitreje kot virusa user posted image .

Tudi pri meni so na prvem gin. pregledu ugotovili povišan sladkor ... imela sem izobraževanje o zdravi prehrani, sledi pa mi merjenje sladkorja 4x dnevno. Priznam, tega se nič ne veselim.

Priznam pa vam, da si že počasi ogledujem vozičke :)

(odgovor članu Bibika1)
Neposredna povezava do sporočila: 132
22.5.2023 15:08:30   
Bibika1
Feliz*Čestitke tudi tebi🤗Ali je kaksna razlika med Nifty in Panoramo? Jaz sprva nisem želela vedet spola, zdaj ko sem tako "daleč " si pa vedno bolj želim vedet tako da sva pri Nifty označila za podatek o spolu...in se cakam rezultate.Trenutno sem v bolniški in upam in komaj čakam da bom mimo tega da grem lahko v trgovino 😉 ...saj mi nakupi preko spleta ne gredo in boljše mi je it fizično v trgovino da probat voziček in njegovo funkcionalnost😊Imas ze nagledan kaksen dober model?Kje bosta kupila večino opreme? Si bosta kaj sposodila?Midva imava namen voziček in opremo kupit...cotke pa "podedovati"🤗😉

(odgovor članu Feliz*)
Neposredna povezava do sporočila: 133
22.5.2023 15:43:53   
Pikafna
Midva sva se glede spola odločila enako kot Feliz, če naju bo pa kdaj na ultrazvoku pričakal ta prizor, pa tudi vredu 😁

Super za vse lepe novice tudi pri tebi Feliz! Pa tudi da se slabosti umirjajo 😊 tudi jaz sem se odločila za Panoramo, ker sem večkrat pri Pušenjaku zasledila, da je najbolj Panorami naklonjen.

Mene tudi še čaka merjenje 4x dnevno, čakam še na prvi pregled, da dobim vse informacije in merilnik in potem začnem.

Bibika kdaj pa so ti rekli da dobiš rezultate Nifty, po koliko časa? jaz sem tudi prejšni teden opravila NIPT, tako da tudi še čakam 😊

Glede vozička, jaz imam še od prvega otroka Joolz in sem bila super zadovoljna, verjamem da mi bo tudi tokrat dobro služil 😁

(odgovor članu Bibika1)
Neposredna povezava do sporočila: 134
22.5.2023 16:05:17   
Bibika1
Pikafna - sem tudi dala kri prejsnji teden🤗 za Nifty so mi rekli da se čaka nekje 6 delovni dni za rezultat...kako pa tebi? Oo super da imate že stvari pri roki🤗 jaz sem upala na sorodnice - znanke vendar so vse stvari že oddale....tako da tudi vredu...se veselim teh nakupov😁

(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 135
25.5.2023 20:13:04   
Pikafna
Meni so rekli do 14 dni, ampak upam da bo prej 🙈 je pa danes en teden odkar so mi vzeli kri, pa zaenkrat še ni
Si ti že dobila rezultate? ☺️

(odgovor članu Bibika1)
Neposredna povezava do sporočila: 136
27.5.2023 8:59:14   
fracek
Zdravo punce.
Pregled v 17. tednu za mano, vse super, tako da sibava proti morfologiji, ki bo cez 1 mesec. Uff, ta mesec dni premora med pregledi je res brutalen, tako da upam, da bo se naprej vse ok in da bom ze prej kaksne gibe zacela cutit, da se malo zamotim. Nosim jo bolj zadaj, kar verjetno pomeni, da zacnes kaj kasneje cutit, ali kaksne izkusnje imate tiste, ki ste ze mamice? Zredila sem se 1kg, predvsem okoli trebuha se mi zdi, da se nabira in boki sirsi, nisem pa se nic merila. Zvecer si dajem inzulin, sladkor je sedaj pod kontrolo. Zadnja dva tedna kar precej obcutim tudi tiscanje v maternici in obcasno pikanje, tako da si mala dela prostor zgleda 😊 
Vedno sem se sprasevala, zakaj na zacetku nosecnosti, ko vse pravijo, da nonstop hodijo lulat, mene nic kaj pogosteje ne tisci 🤔 No, zdaj se je pa tudi meni zacelo hehe. Grem na wc, pa bi ze spet lahko sla. 
Isto sem zacela gledat vozicke in nimam pojma o nicem. Kupila bom rabljenega. Kaksna dodatna priporocila? Uporabno za vse terene in da bo cim dlje funkcionalen?
@Pikafna, jaz sem dobila rezultate Panorame 9. dan po odvzemu krvi, kar po mailu. Kam si sla na odvzem? V Medgen?Midva sva pa zdaj novico delila ze z vsemi, ki so bolj ali ne prisotni v vsakodnevnem zivljenju, tako da sva s tem naceloma opravila mimogrede, brez posebnih napovednikov in dogodkov. Samo da je vse ok in glavno, da sva midva srecna ❤
Dobro bodite in vse lepo naprej 🤞🍀

(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 137
30.5.2023 20:59:26   
Pikafna
Fracek, se čisto strinjam 🙈 ta čas med enim in drugim pregledom se res tako vleče vsakič
Sem pa jaz v prvi nosečnosti tudi bolj zadaj nosila in sem res bolj pozno začela čutit gibe, mislim da tam v 22./23. tednu. 
Jaz se zaenkrat nisem še nič zredila, sem pa nekaj tednov za tabo in tudi to nosečnost sem začela s kar nekaj kilogrami viška, pa se to sigurno pozna.
Bila sem na odvzemu v Medgen ja, sem pa dobila potem rezultate 11. dan, so me poklicali.
Glede vozička pa, mislim, da sem že zgoraj nekje napisala, jaz imam že od prej Joolz, sem ravno tako rabljenega kupila in nam super služi. Upam, da bo tudi tokrat do konca zdržal, bo potem že kar nekaj otrok imel za sabo 😁
Fajn bodite, upam, da se še katera kaj javi 😁

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 138
31.5.2023 16:35:00   
Bibika1

Nevem kaksne izkusnje imate vi s svojimi G ampak meni za vsak pregled prestavi datum za en teden...tako da zdaj namesto cez 14 dni pregled...zopet najmanj 3 tedne cakanja. 🫤 res se vleče. Danes sem tudi zvedela rezultate Niftya...zdaj vsaj vem v kateri barvi izbirat💙🥰Ali boste morfologijo opravile pri svojem G ali priporočate katero drugo samoplacnisko varianto?Kje ste kaj ostale? na FB kaj bolj živahno v pogovorih?😊Nevem kako je pri ostalih ampak meni se je apetit zelo spremenil...prej sem bila čisti mesojedec, zdaj pa skoraj ne morem videt mesa...sezpna piknikov je pa pred vrati. Malo mi zmanjkuje idej za kosila ker nikoli nisem tako kuhala.  Ima katera kaksne dobre ideje za kosila, večerje?  Ali kaksno dobro stran z recepti? Hvala za info.Lepo bodite 🤗

(odgovor članu Pikafna)
Neposredna povezava do sporočila: 139
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:

Tokofobija – patološki strah pred porodom
Veliko nosečnic se sooča s strahom, kako bodo rodile. Strah pred bolečinami, strah, kako porod izgleda. Za 14 % vseh nos...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Velikost prsi po dojenju.
пеперутка16

Ali so vaše dojke po dojenju ostale enake ali so manjše/večje kot pred nosečnostjo in dojenjem?