|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
16.1.2020 9:57:31   
Umma3
Hejla punce,
prosim za vaše izkušnje, kako naj se odločim in kateri pregled naj izberem. Ker sem nosečka v poznih letih, mislim da je pametno, da opravim katerega od tesov za kromoskomske napake ploda. Nekako sem se odločila, da na amniocintezo ne grem in sem razmišljala samo o nuhalni. Potem pa sem si prebrala tale članek: https://www.ringaraja.net/clanek/katere-so-prednosti-predrojstvenega-testa-nipt_9262.html in zdaj razmišljam, da bi mogoče raje kar takoj naredila test NIPT, čeprav je kar finančni zalogaj zame. 
Je katera delala NIPT test? Naj naredim oboje, nuhalno in če bodo rezultati slabi še test NIPT? Vsak nasvet, izkušnja dobrodošel.
Zelo hvala.


< Sporočilo je popravil Admin -- 22.1.2020 10:34:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
16.1.2020 10:06:45   
Sofie



Pušenjak pravi, da je nuhalna nujna pred nifty testom. Nifty pokaže kromosomske nepravilnosti. Na NS se pa vidijo tudi druge napake. Npr. Spina bifida itd. V vsakem primeru najprej NS in šele potem nifty.

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
16.1.2020 16:25:49   
Anonimen
Nuhalna in nifty. Na nuhalni je zgodnja morfologija. Nifty pa lahko nadomesti amnio. V primeru da je katerokoli od tega zelo slabo, pa itak pripada amnio. 


(odgovor članu Sofie)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
16.1.2020 21:07:48   
MacB
Nuhalna in dvojna hormonska. Šele potem nifty, če rezultati niso taki kot bi mogli bit. Pa še to ni nujno, eni so mirni že pri 1:300, eni pa šele pri 1:5000.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
24.1.2020 9:22:06   
supermamy
Pozdravljena

Jaz sem naredila oboje in bilo je vse ok, sedaj imam veselo 10 mesečnicouser posted image

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
29.1.2020 10:19:14   
Umma3
Hvala za vse nasvete. Sem se odličla, da grem najprej na NS in po dobljenih rezultatih (zelo slabih očitno) je bila zame edina možnost horionska biopsija user posted image Opravila še to. Boleče sicer ni ne vem kako, malce me je bilo strah zaradi tiste majhne možnosti, da gre lahko kaj narobe, ker je to poseg v maternico, je pa grozno poslušati, kaj vse je lahko narobe.
Zdaj bom še vsaj 4 dni trepetala za rezultate hitrega testa, in približno 3-4 tedne (res močno upam, da bodo kaj prej), da mi povedo končne rezultate v celoti. user posted image
Se trudim biti pozitivna, ampak si ne morem pomagati, da me ne bi tudi skrbelo, sploh pa zato, ker je bila dr ob natančnem ultrazvoku, ki ti ga naredijo pred biopsijo zelo zakrbljena zaradi rokic, ki baje ne izgledajo pravilno razvite. Joj, tole je mučnoooo user posted image

(odgovor članu supermamy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
30.1.2020 10:51:19   
Lelly28 RR
Umma3 drži se, upam da bo vse ok. Sproči kako je šlo user posted image

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi
30.1.2020 22:52:20   
MacB
Umma3, vseeno je še prehitro za vse skupaj. Držim pesti, glede svojih skrbi pa poskrbi sama, saj sama najbolj veš, kaj te pomirja.

(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!