|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok noče jesti
27.1.2022 14:00:50   
BabyTwins
Pozdravljeni,

vem, da je na forumu glede hranjenja že veliko opisanega in napisanega ampak vseeno vas prosim za malce pomoči oz. kakšen nasvet, saj z ženo res ne veva več kaj storiti.

Imava 18 mesecev stara dvojčka, rojena v 33. tednu cca. 2kg ob rojstvu. Pri enem izmed dvojčkov so težave s hranjenjem pravzaprav od rojstva, zadnja dva meseca pa je zadeva malce bolj resn
Dvojček A je že kot dojenček večkrat zavračal hrano, imel močne kolike pa vendarle je nekako le pojedel, kar je potrebno za normalno rast. Ko sva pričela uvajat gosto hrano ga je bilo potrebno vseskozi animirat z raznimi igračami, mu ploskati, čestitati... da je nekako pojedel porcijo. Po nekem času niti igrače niso več zadostovale, zanimiva je bila le še kakšna risanka, telefon... torej, da si mu nekako odvrnil pozornost od hrane. Vse to je z veliko veliko vztrajnosti nekako šlo do 15. meseca, zadnja dva meseca pa grozaa.

Ob vsem trudu in naporu ne spravimo skoraj nič v njega. V celem dnevu poje 50g jogurta in morda kakšen kuhan fižol, tudi pije zelo malo. Posledično ima zelo slabe krvne izvide (železo, levkociti, ...) in je bil zaradi tega pred kratkim v bolnišnici, saj je bil dehidriran. Tudi ob izpustu iz bolnišnice se stanje ni spremenilo. Edino kar nekako poje/spije je sadna kašica ter morda kakšna bobi palčka.

Pred 14dnevi je staknil tudi Enterovirus kar je zadevo le še poslabšalo, saj je parkrat bruhal in driskal. Kakšnih drugih posebnosti ni opaziti. Kljub temu, da res nič ne poje je še vedno živ, navihan, trmast...
Otrok je imel 11kg v zadnjem mesecu pa je zopet prišel na 10kg in s takšnim prehranjevanjem bo zagotovo teža le še padala. Drugi dvojček zelo rad je in nimamo nikakršnih težav (razen to, da bi skos jedel).

Ne veva ali je pametno dajati več teh sadnih kašic, da se mu morda želodec malce raztegne ali je ena na dan več kot dovolj. Ali mu ko zavrne obrok ponudit kakšno kašico, keks ali ga pustit lačnega, ... Poskusila sva že ogromno stvari od tega da je bil lačen dva dni, apetito, pikovit, do menjave krožnikov, menjave mesta za hranjenje, manjše porcije, ... skratka res ne veva več kaj bi še lahko poskusila zato bova za vsak predlog zelo vesela.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok noče jesti
3.2.2022 8:51:30   
Ajanalui
Škoda, da tegale nisem prej videla.

Nas je reševala brizga. Sploh za pitje, pa pitje po slamici, pa včasih kar tista flaša vode s cucljem iz trgovine. Sicer pa ja, če ni jedel. je dobil piškot. zdaj pri dveh letih se pogajamo, najprej kosilo, potem pa tisto kar želi. Kuhamo bolj stvari, ki jih ima rad in dobi tudi kaj sladkega.
Ali pa recimo pasirana hrana na krožniku in njemu žlico v roke. Saj sem potem precej pucala a je zaleglo. Imamo tudi posvinjane plišaste igrače, ker jih je kao sam hranil. Najprej žlička mucki, potem žlička hrane sam. Na srečo se operejo. Tudi kakšnemu avtu smo dali am am:)

Vse našteto je zaleglo za nekaj časa. Ima pa pri nas fantek izjemno težavo z določeno barvo ali teksturo jedi.

Preberite morda še kaj na temo senzoričnih motenj.

Če vas še kaj zanima, mi sporočite.

(odgovor članu BabyTwins)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok noče jesti
4.2.2022 12:54:44   
BabyTwins
Hvala za predloge. Morem priznat, da se je v tem času stanje malenkost izboljšalo ampak še vedno spravimo kakšno žličko v usta le v primeru, da gleda televizijo, telefon, ... torej nekako ga je potrebno zamotiti. Vem, da to ni pravi način, niti dolgoročna rešitev ampak v tem trenutku kakšne druge rešitve res ne najdeva, pa sva poskusila nešteto reči.
Kar se tiče senzoričnih motenj nekako dvomim, saj ni važna struktura, barva, okus... bolj se gre za to, da ni apetita oz. je nek odpor do hranjenja, predvsem z žlico.

(odgovor članu Ajanalui)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?