|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Psihično motena učiteljica - kako postopati?
13.11.2021 10:33:48   
Breeze5
Pozdravljeni,

imam otroka v drugi triadi (razredni pouk, zaradi anonimnosti ne bom napisala točnega razreda) in imamo velike težave z učiteljico, ki velja na splošno za zelo strogo, to pa še zdaleč ni vse. Njen od nos do otrok je obupen, sploh ne vem, kje bi začela. Pogovarjam se z marsikom, ki je že imel otroka v njenem razredu in slišim zelo hude zgodbe. Številni so ji že pošiljali inšpekcije, ravnatelj se dela nemočnega. Ženska je po vedenju sodeč huje duševno motena osebnost (za to ne rabiš biti ravno psiholog, da ugotoviš), na otroke se spravlja hinavsko, maščevalno, poniževalno, da o ocenjevanju ne govorim (to je sicer v tej zgodbi manj pomembno). Primer: otrok odgovori pravilno, kot piše v knjigi, ona reče "narobe". Jo drugi otroci vprašajo, kako je lahko to narobe, če točno tako piše, gre za evidentno pravilno stvar, vsi učenci v razredu so priče temu... Ne prizna, se izgovarja, da pač po njeno ni prav in pika. Dobesedno. En fant je enkrat polil vodo po garderobi, se mu je maščevala tako, da je ostalim otrokom naročila, naj se z njim 2 dni ne pogovarjajo. To je bilo lansko šolsko leto. Mama tega otroka te učiteljice 2 dni ni mogla priklicati, ni ji odgovarjala na emaile, šele po posredovanju svetovalne službe jo je dobila na tel. Takrat je hinavsko vse zanikala, češ, kaj takega pa res ne bi naredila otroku. Se pa ne spravlja samo na "poredne". Primer: zelo dobremu učencu (ki je res vse delal po "reglcih", bojda res najbolj vesten učenec v razredu), je zabrusila, naj si ne domišlja, da je pametnejši in kaj boljši od ostalih. Kakšna je to komunikacija? Po zvezkih čečka obtožbe s klicaji (!!!). Otroka brez slabe vesti obtoži, da se izgovarja, ko nalogo naredi narobe, da je to je izgovor. Kako to vpliva na otrokovo samopodobo? Številni otroci se je bojijo že od prvega dne, nekateri obiskujejo samo zaradi nje psihologe, med spraševanjem imajo številni velike težave s koncentracijo. Če se določene besede ne spomni zares takoj, mu reče, da ne zna. Pika in gremo dalje. Tako je v razredu samo ena učenka, ki ima odlične ocene, zaradi česar jo drugi zafrkavajo (boli jih v bistvu, da so oni krivično ocenjeni), ampak je učiteljica ne brani pred njimi. Da ne govorim o tem, da mi je do sedaj še vsak povedal, da so otroci imeli tako v 3.r. kot tudi kasneje v 5.r. in dalje lepše ocene, kot pri njej. Te stvari so evidentne, pa jih ravnatelj ignorira. S tem, da ona že na prvem roditeljskem sestanku nonšalantno obelodani, da bo pri njej padlo povprečje ocen v razredu za 1,5 ocene, vsi starši smo priče temu! in tako potem tudi je. Da ne govorim, da poznam žensko, ki je priznala, da ji je po dveh mesecih maltretiranja otroka na govorilno uro nesla klobase in je otrok imel potem ljubi mir v razredu. Naj tako rešujemo? Mislim, da jo mora nekdo ustaviti in mi smo pripravljeni. Problem je, da ne vemo, kako.

Poznam eno družino, ki so ji pred par leti 2x inšpekcijo poslali, ker je kršila vsa možna pravila, se spravljala na otroka, ga pred celim razredom zgrabila za vrat (ne za ušesa ali za roko - za vrat!) in potem vse zanikala, zmanipulirala vse okoli sebe... Zato pravim, da človek ne rabi biti strokovnjak za duševno zdravje, da oceni, da gre za hudo obliko sociopatije ali celo psihopatije. Starši niti z inšpekcijo niso dosegli nič. Ravnatelj se je menda sam boji, pravijo vsi, ki so zaradi nje poiskali pri njemu pomoč. Verjetno ga ima v šahu, saj tudi on ni brez grehov (kdo pa je?).

Da si krajšam pot.. Katerih orodij se še lahko poslužimo starši, razen inšpekcije in ravnatelja? Otroku ne upam narediti škode, ker kakor bomo dvignili prah, se bo spravila na otroka na osebni ravni. Na to smo bili opozorjeni z več strani. Ženska sredstev ne izbira. Razmišljam o anonimni prijavi na policijo, CSD, pa ne vem, če je vse to dovolj? Kako naj dokažem in obrazložim, da je ženska očitno nezdravljen psihični bolnik, ki se spravlja na otroke? Lahko dosežem, da sprožijo preiskavo, koliko pritožb je bilo čez njo zadnja leta, kako starši nič ne dosežejo? Ali pa morda kakega novinarja, ki bi šel na šolo in začel brskati, če sploh lahko zahteva podatke o prijavah, na podlagi katerih bi ona morala že zdavnaj izgubiti službo? Kako bi dosegli, da se obelodani, koliko staršev se zaradi nje bori z mlini na veter, misleč, da so sami? Vem, da se v našem razredu spravlja na več učencev, ampak seveda v dobro otrok se nihče ne bo izpostavil. Torej edina pot je anonimna prijava.

Ima kdo nasvet, izkušnjo, karkoli? Zapis ni pretiran, zares imamo veliko težavo, kako otroke zaščititi.

Hvala v naprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...