|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako otroku reči ne, da ne bo vik in krik?
16.1.2020 10:23:47   
Umma3
Moj sine, 2,5 letnik je zelo vztrajno dete in nerad sliši ne. No, najbrž nisem edina. Ampak, najhujše je, da takrat ko mu odločno postavim mejo, ko sem neomajna in rečem NE, takrat doživi pravi izpad, in seveda običajno je to nekje zunaj. V teoriji je lahko reči, da pač mirno počakaš, da ga mine in si u v oporo, ampak ... pri njemu lahko to traja tudi pol ure in ... halo, a naj v trgovini pol ure sedim ob njem in mu dovolim, da ga mine. user posted image  
Kakršokoli objemanje pri njem ne pride v poštev! Doma to elegantno rešiva, da jaz pol ure sedim ob njem in počasi se mi približa in poišče moj objem. To nama gre odlično, tako da ima doma res malo izpadov, ampak ko smo zunaj ... takrat si tega ne upam storiti. 
Sem si prebrala tole: https://www.ringaraja.net/clanek/postavljanje-meja-kako-otroku-reci-ne_9256.html in se nekako strinjam, da ni prav, da ga ignoriram, da odidem, mu grozim, ampak kaj pa potem naj? Mogoče bi pa morala it na ta seminar, da bi izvedela kaj koristnega. user posted image
Prosim za kakšno idejo, kaj ti narediš v tem primeru? Kdaj (če sploh) ga bo minilo? Kaj je po tvoje najboljša rešitev? Hvala za pomoč.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako otroku reči ne, da ne bo vik in krik?
24.1.2020 16:57:51   
bamby
Jaz sem se s hčerko vnaprej pogovorila, preden sva šli v trgovino. Povedala sem ji, da ji ne bom nič kupila in naj se odloči sama, da lahko gre z mano, če bo pridna in brez izpadov izsiljevanja, drugače pač ne gre z mano, če ne zmore. Sem ji dala možnost izbire. Prvič se je odločila ostati, drugič pa iti z mano in je bila vredu.

Ne razumem pa tebe, da ob otrokovem izpadu enostavno ne primeš otroka za roko ali ga vzameš v naročje in z njim odideš ven. Seveda se moraš z njim pogovoriti, mu povedati, da je njegovo vedenje nesprejemljivo in da ne more vedno vsega dobiti kar si zamisli. Če pa to pogosto počneš, da mu zmeraj nekaj kupiš, potem ima žal naučen vzorec. 

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako otroku reči ne, da ne bo vik in krik?
29.1.2020 10:28:56   
Umma3
Ma ne, niti slučajno mu vsega ne kupim, v bistvu nikoli, ker dejansko nič ne zahteva. Sploh ne gre za to ali mu kaj kupiš ali ne, preprosto ima fazo, ko se brez posebnega razlog odloči, da se bo "spuntal" in ... niti slučajno ne dovoli, da ga primeš in odvlečeš stran. Sploh se ga ne smeš dotakniti, ker potrebuje svoj čas očitno.
Doma je tako, da se usedem na neko razdaljo, ampak še vedno v njegovi bližini in mu dam vedeti, da sem tam, če me potrebuje. Takole kot v tem videoposnetku: https://www.ringaraja.net/clanek/postavljanje-meja-kako-otroku-reci-ne_9256.html in to res deluje. Se pomiri in pride k meni v objem. Sicer zna trajati, ampak je vedno potem ok. V bistvu je doma zaradi tega tole fazo že prerastel oziroma če do nje pride zelo hitro mine in se pride stisnit k meni. Mogoče prav zato, ker sem vedno mirno odreagirala.
Ampak tega ne morem počet v trgovini. Ko se mi je to zgodilo zunaj, sem naredila tako kot doma, v trgovini pa ne gre in potem je res hudo. Zdi se mi, kot da bi se počutil, da mu ne stojim ob strani, ampak ga hočem na silo nekam zvlečt, zato se še bolj upira in kriči.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako otroku reči ne, da ne bo vik in krik?
29.1.2020 10:51:47   
bamby
Sem si ogledala posnetek, kako takle izpad izgleda. V tem primeru ne vem kaj reči. Izgleda, kot da bi bil otrok lahko utrujen in ne ve kaj bi sam s sabo. Očitno potrebuje svoj čas. Verjamem pa, da je zunaj (v trgovini npr.) to lahko zelo zoprno.

Glavo pokonci, bo že prerasel tudi to fazo, pa bo potem nova in nova... dokler ne bodo odrasli, kar bo pa zelo hitro. 

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako otroku reči ne, da ne bo vik in krik?
29.1.2020 12:44:18   
Damuš
Take izpade je hčerka imela, ko je bila fejst utrujena ali pa lačna.

Ampak je trajalo kar nekaj časa, da sva si prišla gor. In čisto pravilno postopaš, ko daš otroka na varno, se usedeš poleg njega in mu daš vedeti, da si tam za njega. To je edino, kar lahko v tistem trenutku narediš.

Glede izpadov v trgovini pa ... premisli, a je res potrebno, da gre otrok, ki je utrujen/lačen/ ... zraven tebe v trgovinp? Lahko greš v trgovino kdaj drugič in sama? Če pa se že zgodi v trgovini ... bi pa jaz otroka pobasala in šla ven iz trgovine. Zdaj ko je mrzlo, bi otroka dala v avto na zadnje sedeže, se usedla poleg njega in mirno počakala, da mine. V toplejših dneh bi otroka pustila pred trgovino (na kaki travci, mirnem kotičku in naredila enako - bila ob njem in mirno počakala, da mine.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako otroku reči ne, da ne bo vik in krik?
29.1.2020 14:19:51   
Umma3
Damuš, hvala, je dober občutek, če si vsaj približno na pravi poti in iskrena hvala za super nasvete. Zelo dobrodošli namigi. user posted image

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?