|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Najem avtodoma
19.6.2014 14:25:35   
malinada
Pozdravljene,
sedaj ko smo že 4članska družina razmišljamo, da bi za poletni dopust kar najeli avtodom in s seboj odpeljali celo hišo :-)
Prednost se mi zdi predvsem v tem, da si lahko res vse vzameš in samo daš v avtodom, potem ti pa ni treba še 1x vse skupaj nesti v apartma/hotel...
Je katera od vas tako dopustovala? Kaj se vam zdi? So avtdodomi čisti? Cene vidim da so cca 100-120€. Mož je tako navdušen da bi ga kar kupil, pa še preizkusili ga nismo :-)
Dobrodošla bi kakršna koli info glede kaj moramo paziti pri najemu, kaj ne smemo pozabiti ko odpotujemo...
Hvala in lep dopust
M.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Najem avtodoma
20.6.2014 11:08:36   
HHH
Potovanje z avtodomom so zame najlepše počitnice. Če ga najameš pri uveljavljenem podjetju, te načeloma nima kaj skrbeti. avtodomi naj bi bili čisti, brezhibni in vzdrževani. Zavedati pa se moraš, da ta strošek 100-120 EUR na dan še zdaleč ni edini. Vkalkulirati moraš še cestnine, parkirnine, mostnine, trajekte (vse to višje kot za osebni avto), kampe (odvisno kam greš - cene cca 25,00 EUR pa navzgor na dan), bencin, kavcijo, ki jo sicer dobiš nazaj, a dati jo je treba... na koncu pride tak dopust veliko dražji, kot če greš a apartma/hotel. Je pa kljub temu veliko boljši. Seboj pa rabiš milion stvari. Mizo, stole, kable, kemikaljije za wc cev za vodo... načeloma dobiš že z avtodomom, a velja preveriti. Fino je, če imaš, sabo kolesa (prtljažnik!!!), ker z AD vsepovsod vendarle ne moreš. Parkiraš nekje zunaj ali v kampu in greš v mesto s kolesom. kakšna kanta z vodo ne škodi, dodatna jeklenka za plin tudi ne, pizza pan ali žar, mogoče prenosna indukcijska plošča, preveri posodo, če je in kakšna je v AD in vzemi še svojo. Hudičevo prav ti pride kakšnab vrv in baterija... Se bom še kaj spomnila. Predvsem pa je AD smiselen, če imaš namen potovati. Zavleči se za 14 dni v en kamp je škoda.

(odgovor članu malinada)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Najem avtodoma
20.6.2014 15:36:19   
patrino
Poleg zgoraj naštetega je marsikje posebej treba plačati še končno čiščenje, ki tudi lahko kar nanese. Potovati z avtodomom je zanimivo , vendar se jaz v njih ne počutim ravno najbolj varno. Razne tatove vlečejo nase kot med muhe. V bolj turističnih tujih deželah ( Španija, Grčija, Francija, Italija...),te brez veliko kompliciranja nepridipravi oberejo na plačljivem javnem parkirnem prostoru, kampu, počivališču. Nas so krepko okradli sredi Barcelone ( med tem časom, ko je avtodom stal na plačljivem parkingu, mi smo pa lutali po ZOO- ju), vanj so nam vdrli na jugu Italije ( ko smo ponoči lepo spančakali v kampu) ,pa nikoli nismo stali oz. parkirali na nekih sumljivih prostorih. Kljub temu, da plačaš kamp oz. parkirnino ter zraven zavarovanje, ti to ne pomaga veliko. Razbitih ključavnic in pokradenih zadevščin, ti ne plača in ne vrne nihče.
Osebno se mi zdi takšno počitnikovanje med dražjimi, napornejšimi in nemobilnimi ( če imaš malo večjo kiblo od avtodoma, ti v različnih starih delih mest krepko na poti hodi vsak dodaten milimeter, male otroke pa pač ne moreš prevažati okrog s skuterčkom...) in raje hodimo okrog z večjim osebnim avtomobilom. Za počitnikovanje na mestu, mi je boljša prikolica, ki jo odpneš z avta ali pa šotor, ki nima veze z avtom. Ko smo šli z osebnim ali s šotorom, nismo nikoli imeli nobenih takih izkušenj. Z avtodomom, pa kar nekaj.
To je le nekaj naših izkušenj. Seveda so vmes tudi pozitivne, vendar je dobro, da ob takem potovanju ne pozabiš na to, da ni vse tako nebeško in da se ti takole na hitro lahko zgodi kaj nepredvidljivega, kar ti priskuti takšno zadevščino


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Najem avtodoma
22.6.2014 8:52:09   
HHH
Prekrižarili smo Italijo, Španijo, Portugalsko, Grčijo..., nikoli nismo imeli slabe izkušnje kar se tiče kraj in vandalizma. Upam, da tako tudi ostane.
Če je namen potovanja - bolj kot ne - ogled mest, potem je res bolj smiselno potovati z avtom in poiskati prenočišča. Če pa se želiš malo odmakniti od mestne gužve, če želiš uživati v naravi, če želiš svojo posteljo 2m od morja, potem pa je avtodom prava rešitev.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Najem avtodoma
23.6.2014 11:07:44   
malinada
Vse se nekako zavedamo, to je luksuzni dopust (cenovno gledano).
Glede pribora, krožnikov, kozarcev pa se konec koncev lahko vzame tudi plastiko, da ni toliko pomivanja.
Pa pomivate posodo v AD ali zunaj v pomivalnici?
Uporabljate tuš in WC? Malo me skrbi ker sta otroka še majhna in bo WC verjetno v uporabi... Je čiščenje težavno ?

Hvala za pomoč...

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Najem avtodoma
23.6.2014 13:33:27   
HHH
Kadar smo v kampu, posodo pomijem v pomivalnici. Kadar nismo, pa seveda v AD. Pač malo bolj varčuješ z vodo kot doma. Tudi plastiko smo že uporabili, ampak nisem pristaš tega. WC uporabljamo v AD. Ravno zaradi otrok mi je to super, ker vem, da je čist. Praznjenje wc kasete ni noben bav-bav. sama je sicer res ne znam sprazniti, ker to dela mož, a pravi, da ni noben problem. Res ima to en-dva-tri narejeno. To ti itak pokažejo tam, kjer vzameš AD. Tuširamo se najraje na plaži, ker tuširanje v AD običajno pomeni v celoti mokro kopalnico, razen, če je zaprta kabina. Zavesa pomeni ravno toliko kot nič. Lahko pa potegneš tuš cev skozi okno in se stuširaš zunaj. Odvisno kje sin :)

(odgovor članu malinada)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Najem avtodoma
23.6.2014 15:07:56   
malinada
Mi si ogledujemo avtodom, ki ima čisto ločeno tuš kad, ni zavese pravi lastnica, tuš ima plastično steklo.
No tudi jaz rada kuham in to tudi na dopustu, imamo zunanji žar s kuhalnikom (drugače pravijo, da nam lahko tudi posodijo), kuhali bi zunaj, pomivala pa res ne bi v avtodomu ker imajo vsi majhne kuhinje user posted image
Mož tudi pravi da bi praznil brez problema, da ne more biti bav bav. Koliko vode pa imaš na razpolago za tuširanje in pomivanje, koliko nosi cisterna?
Rezervirate parcele, ki imajo na parceli vodo, ali je to odvečen strošek?
Ne poznamo ravno kampov, zaenkrat smo bili samo v mobilnih kučicah.
Avtodomi so kar zasedeni, nekateri so tudi precej stari, pa pravi mož da raje da 10€ na dan več, kot pa da se kaj pokvari in imamo uničen dopust. Cene novih pa tudi niso drastično višje. Vidim da imate izkušnje, se da dobiti še kakšen % popusta v visoki sezoni? S tistimi najemodajalci, katerimi sem imela pogovor nekako ne popuščajo user posted image

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Najem avtodoma
24.6.2014 8:42:52   
HHH
Običajno ne ostanemo v kampu več kot dve noči in za toliko je vode dovolj. Preden greš jo dofilaš. Voda na parceli ni vedno. Odvisno od kampa. Parcele z vodo so ponavadi dražje, oziroma je dražji kamp, ki je tako urejen. O popustih nimam pojma, ker smo do sedaj vedno najeli kakšnega lastniškega, za katerega si je lastnik pač želel malo povrniti stroške. Cena je bila cca 10-15% nižja kot preko agencij. Res pa je boljše dati malo več in vzeti novejši AD, saj če se ti pokvari imaš precejšnje sra***. Prerdstavljaj si, da ga moraš pustiti in nekako oditi domov. Z vso kramo, ki jo imaš notri in po vsej verjetnosti brez ene potovalke. Tega me je vedno strah. Kuhinje so res majhne, a za 4 člansko družino se z malo domišljije in improvizacije da pripraviti vse. Večerjo s 5 hodi si pa privoščiš v gostilni.

(odgovor članu malinada)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Najem avtodoma
24.6.2014 10:02:12   
Neca1313
Meni je pa pri AD všeč ravno to, da si v veliki meri neodvisen. Ko si lačen, se ustaviš, skuhaš, pomiješ in greš naprej. Pomivanje ni nobena težava, je dovolj prostora, čeprav je kuhinja majhna. Na WC in pod tuš greš kadarkoli in kjerkoli. Zato se mi kampov izogibamo, če se le da. Gremo raje na PZA, kjer sicer ni elektrike, lahko pa natočiš vodo in sprazniš WC, da ne govorim o ceni. Nekateri PZA-ji so zastonj, ponekod je treba nekaj malega plačat, ampak ni primerjave s ceno kampa. In glede na to, da imaš vse potrebno v AD, od tuša do kuhinje, se mi zdi kamp nepotreben strošek. Je pa res, da so cene AD zasoljene, sploh v visoki sezoni. Ampak se splača vzet vzdrževan in novejši AD, da potem nimaš težav. Nam se je enkrat na poti pokvaril akumulator, tisti dodatni za hladilnik in podobne zadeve. Smo potem kupili novega, ga zamenjali in nam je lastnik AD povrnil stroške. Razen te težave, drugih slabih izkušnj nimamo. Tako da zelo priporočam potovanje z AD, pa čim manj kompliciranja s kuhanjem, pomivanjem, umivanjem ipd.

_____________________________

N&N

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Najem avtodoma
24.6.2014 10:12:23   
malinada
Ker je ponudnikov ogromno, bi prosila če mi lahko (HHH in Neca) pogledata tega ponudnika avtodoma (www.avtodom-najem.si) in svetujeta, če je primeren za otroka. Nima namreč pograda ima pa zaščito na obeh posteljah-nekakšno mrežo. Lastnica pravi, da lahko vmes daš kakšno blazino za dojenje, da sta otroka malo ločena. Kakšne izkušnje imate vidve glede postelj za otoke?
Vse ostalo se mi zdi super in mislim, da ga bomo najeli. Malo nam tudi časovno teče voda v grlo....

(odgovor članu Neca1313)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Najem avtodoma
28.6.2014 22:04:17   
monica12
No mi smo ga za september najeli ravno pri njih, ker se nam zadeva z mrežo zdi odlična. Pograd smo tudi 2x že preizkusili in je bilo tudi ok.
Njihov AD je res vrhunski (ogledali smo si ga pred najemom, ko smo se vračali iz morja). Po moje nimaš kaj zgrešiti.

(odgovor članu malinada)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Najem avtodoma
30.6.2014 15:02:46   
HHH
Odličen. Glede spanja otrok naj te ne skrbi. Tista mreža je ok. fajn je, ker ima velik prtljažnik. Uživajte.

(odgovor članu monica12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Najem avtodoma
4.9.2014 10:50:06   
malinada
Pozdravljene,
moram vam povedati, da se je dopust z avtodomom odlično izšel! Cela družina je navdušena in mogoče bomo res šli v nakup. No nekaj smo se z lastnico avtodoma, ki smo si ga sposodili pogovarjali še za krompirjeve počitnice, da še 1x testiramo da bomo ziher :-)
Žal si tako luksuznega kot ga imajo oni ne bomo mogli privoščiti, mogoče pa kakšnega rabljenega....
Mislim da je to za družine zakon!
Žal nam je le, da ga nismo že prej najeli. Pa tudi cenovno ni tako drago.
Lepo jesen vsem

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Najem avtodoma
3.11.2014 0:07:12   
marijagrcar
Pozdravljeni družba.
Tudi mi som bili z družino letos na dopustu in moram reči, da nas je potovanje z avtodom navdušilo! Otroci so bili zelo veseli, pograd je bil kot narejen za njih. Midva z možem sva že tako bolj avanturistične narave, pred tem smo hodili v kampe, sedaj pa smo sprobali še to. In super. Se vseeno nekako bolj varnega počutiš z otroci v avtodomu kot v šotoru v primeru kakšnega neurja itd. Poleg tega, da samo prideš postaviš tendo in to je to. Kamorkoli greš si "doma" in vidiš veliko več stvari kot v nekem apartmaju.Avtodom je bil nov, letošnji letnik skratka vse tako kot more biti. In še za razliko od večine ostalih imajo super spletno stran, (slike, videi...) in koledar zasedenosti, tako da takoj vidite ali avtodom prost v terminu ko si želite na dopust.
Skratka celoten dopust je bila zelo pozitivna izkušnja, zagotovo tudi mi ponovimo. Zato tudi drugim priporočam da če še niste probali, le dajte. ;)


< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 8.11.2014 18:48:05 >

(odgovor članu malinada)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Najem avtodoma
26.11.2014 15:32:34   
gulica
Marijagrcar če ni skrivnost bi prosila za kontakt, lahko kar na zs.
Mi smo v oktobru zaradi hvale zgornjega avtodoma iz Primorske najeli kar pri njih. Moram povedati, da smo se super imeli, ker smo lahko poleg avtodoma najeli še veliko opreme: za podvodni ribolov, kolesa, gumenjak. Skratka jesenski dopust smo si lepo popestriliuser posted image .
Aprila ko imamo dopust je žal že zaseden zato iščemo drugi primerljiv AD.

(odgovor članu marijagrcar)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Najem avtodoma
12.4.2016 13:10:36   
matej009
Pomoje je najbolje, da pogedate na http://najemi.net/ lahko preprosto primerjate ponudnike in res izberete najugodnejšega, priporočam :)

(odgovor članu gulica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Najem avtodoma
20.7.2017 12:02:17   
mpritr1
Najem avtodoma je super odločitev, je pa res, da nujno to, kar si ljudje predstavljajo. Nekaj obveznega branja za vse, ki razmišljate o najemu avtodoma: http://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/avtodom/najem-avtodoma-kar-morate-vedeti/

(odgovor članu malinada)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Najem avtodoma
22.8.2017 15:23:48   
robista
Pozdravljeni vsi skupaj, mene pa samo zanima koliko od vas je vzel najem avta, namreč odpravljamo se v septembru na morje in ker je naš mesti avto malenkost premali, razmišljava z mojo, da bi najela avtomobil, trenutno jih gledava tu http://www.agio.si/najem-avtomobila/ A ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem podjetjim ali mogoče priporočate še kaj drugega kar bi bilo ugodno?

(odgovor članu mpritr1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Najem avtodoma
12.2.2018 11:09:14   
bravoo
Pozdravljeni! Jaz in moja družina smo bili zelo zadovoljni z najemom avtodoma, ki smo ga našli tu. Vredno ogleda!
https://poizvedi.si/dejavnost/storitve-za-vas-avto/najem-avtodoma/ user posted image

(odgovor članu robista)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Najem avtodoma
26.5.2020 14:59:16   
mpritr1
Definitivno poglejte tale članek https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/najem-avtodoma/najem-avtodoma-cena-povprecne-cene-najema-avtodoma/ kjer so analizirali cene za najem avtodoma ter odgovorili na pogosta vprašanja glede tega... Notri so tudi prednosti in slabosti različnih tipov avtodomov...

(odgovor članu malinada)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...
Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?