|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nasveti ob menjavi službe
25.2.2010 18:22:51   
hačepsut
Pozdravljeni,

v službi nisem ravno najbolj zadovoljna, pa sem se odločila iskati kaj primernejšega - ne pod nujno. Prijavila sem se na razpis in glej ga zlomka, že dobila ponudbo na razgovor.

Sedaj sem se pa malce ustrašila, saj sem v zdajšnji službi že skoraj 10 let in sem že malce pozabila, na kaj moram biti pozorna in o katerih stvareh je pomembno, da si pridemo na čisto na razgovoru.

Vsekakor se mi zdi pomemben natančnejši opis dela, delovni čas, zaposlitev za nedoločen čas,  dopust (trajanje in možnosti koriščenja) ter seveda plača. Kaj je še pametno vprašati?

V primeru, da bi en drugega izbrali, kakšen je postopek? Dobiti moram pisno, da sem izbrana. Najbrž je fino, če imam tudi osnutek pogodbe. Ko imam pisno zagotovilo, da me bodo zaposlili, grem do sedanjega delodajalca in se poskusim dogovoriti o sporazumni prekinitvi pogodbe. Kaj če delodajalec vztraja pri polnem odpovednim rokom? Da si zaposlen neprekinjeno, kako morajo biti zaključeni datumi?

Zelo vam bom hvaležna za kakršenkoli nasvet, na kaj je dobro biti pozoren.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nasveti ob menjavi službe
25.2.2010 19:46:50   
vanilla
Jaz sem bila nedavno v tej situaciji. Med porodniško sem našla drugo službo in dala sporazumno odpoved v sedanji službi (tu sem bila zaposlena za nedoločen čas).

Na razgovoru bodi čimbolj sproščena, samozavestna... Ne imej treme, pa tudi razloga nimaš zanjo, ker službo le imaš in imaš še vedno neko zaledje (nisi torej brezposelna). Zato lahko prideš tja dobre volje, pozitivna.... to ful pomeni.

Na začetku ti ne sprašuj ničesar, tako ali tako bodo oni tebe vprašali, da se podrobneje predstaviš. Izpostavi tiste lastnosti, ki bodo ključne tudi na novem delovnem mestu. Moraš pokazati, da se ceniš in da bodo veseli, če te bodo dobili. Nekako tako nastopaj ves čas.

Če te bodo vprašali, katera so tvoja vprašanja NIKAKOR ne omenjaj plače... Oz. si to prihrani za konec oz. naj bo to bolj zadnje vprašanje. Razen, če te bodo oni vprašali kakšno plačo pričakuješ. Če ne želiš iti na slabše kot si zdaj s plačo, potem pač odkrito povej kakšen bruto ali neto imaš sedaj. Potem pa boš vidla, kaj ti bodo rekli. Nek okvir do katerega (če bo nižja) si pripravljena it moraš imeti, ker s tem tudi pokažeš, da se ceniš. Ali pa se prej malo pozanimaj kakšna plača je približno za to del. mesto v tem ali podobnih podjetjih.

Ostala vprašanja, ki jih lahko postaviš pa so: natančnejši opis dela, v kakšnem kolektivu boš delala (je velik ali majhen oddelek)..... Za dopust jaz nisem spraševala, ker s tem glih ne bi pustila dobrega vtisa, da že na razgovoru sprašujem o dopustu in možnosti koriščenja. To boš tako ali tako dobila oz. ti bodo sami povedali, če imajo kakšne posebnosti pri koriščenju (npr. kolektivni dopust).

Kaj drugega veliko ne bi spraševala. Sploh pa ne nič o kakšnih tvojih bonitetah (jaz sem enkrat intervjuvala na razgovoru eno punco, ki me je vprašala tudi, če bo dobila garažo ali kartico za parkiranje... če gre lahko na potovanje za tri tedne itd... To niso primerna vprašanja).

Postopek potem bo, da te bodo vprašali kdaj lahko prideš. Ti poveš kakšen imaš odpovedni rok in da se boš poskušala z delodajalcem dogovoriti, da bi prišla čimprej, če te bo pustil seveda. Tvoj delodajalec načeloma ne bi smel delati težav... Če pa bi ti zelo težil pa ga lahko "stisneš" tako, da mu "zagroziš", da boš pa šla na bolniško, pa tako ali tako ne bo imel nič od tebe. Če pa moraš uvesti kakšno naslednico/ka na svoje del. mesto, potem pa je le fer, da to narediš, ampak se zmeni za razumno obdobje.
Bodočega delodajalca poprosi za osnutek pogodbe oz. za nek papir, kjer boste oboji podpisani, da boš imela črno na belem, da te bodo res izbrali. POTEM se pa pogovori s sedanjim delodajalcem.

Datumi si morajo slediti brez luknje vmes. Recimo, če imaš odpoved 5.3., mora nova pogodba bit sklenjena z datumom 6.3.
To dogovoriš oz. uskladiš z obema delodajalcema in ponavadi so oboji toliko pozorni pri tem, da res ni luknje vmes.


Huh, sem bila dolga user posted image . Upam, da ti bo pomagalo.

(odgovor članu hačepsut)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nasveti ob menjavi službe
25.2.2010 21:11:23   
hačepsut
Oj, super, hvala za napotke.

Sedaj moram le še premagat strah pred samo menjavo. Če si 10 let v isti službi, že malce poženeš korenine ...

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nasveti ob menjavi službe
25.2.2010 21:19:06   
vanilla
Jaz sm bla 5 let na firmi. Malo lažje je le blo, ker sem bila itak na porodniški in te takrat več ne pogrešajo tako user posted image .
Srečno na razgovoru! Verjemi, če izpolnjuješ pogoje in če boš nastopila pozitivno in samozavestno, imaš veliiiiike šanse, da te res vzamejo! Držim pesti!

(odgovor članu hačepsut)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nasveti ob menjavi službe
25.2.2010 21:34:53   
Ribi Bibi
Jaz bi vprašala kako je z nadurami. Ali so plačane oziroma ali se koristijo. To vprašanje lahko navežeš na delovni čas. V moji prvi službi sem namreč delala tudi do 10h zvecer, pa tudi kakšen vikend, pa ni bila nobena nadura upoštevana. SPLOH. user posted image Imela sem pa 40 urni delavnik v pisarni.

_____________________________

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
26.2.2010 13:51:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ribi Bibi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nasveti ob menjavi službe
26.2.2010 15:22:12   
Nika v službi
Glede vprašanj, ki jih postavljaš, je odvisno, kakšnega delodajalca imaš pred seboj. Vsak resen delodajalec, ki išče zaposlenega na dolgi rok, bo razumel, da je situacija pri kandidatu, ki ima službo in zatorej išče nekaj boljšega, bolj ustreznega, pač nekoliko drugačna kot pri tistem, ki je brezposeln. Žal, ampak taka so dejstva. Če zaposlitev že imaš, je logično, da pač iščeš nekaj boljšega, zato so tudi take malenkosti hudo pomembne - nagrade, udeležba pri dobičku, delovnik, nadure, koriščenje dopusta, bonitete, itd.

Jasno je, da ta vprašanja ne sodijo na začetek razgovora, najprej se moraš pozanimati o pričakovanjih s strani delodajalca in tvojih nalogah. Prisluhniti moraš, kaj ONI pričakujejo od tebe. In nato je prav tako pomembno, kaj TI pričakuješ od delodajalca. Pogodba je soglasje obeh strani in dobri zaposlovalci danes vedo, da mora biti delavec prav tako zadovoljen, če hočeš, da dela dobro, motivirano. Potem bosta obe strani zadovoljni. Seveda poveš, da ti je jasno, da določene bonitete pridejo šele kasneje, ko se dokažeš, ampak pomembno je, da veš ZDAJ, kakšne so sploh možnost napredovanja (pa s tem ne mislim zgolj finančni okvir!), ker šele potem, ko imaš vse podrobnosti, lahko narediš dejansko primerjavo med sedanjim stanjem in tistim, kar ti ponujajo. Na slabše verjetno nihče ne gre - torej, ovrednoti sama, kaj ti je pomembno in kaj manj pomembno, kje lahko narediš kompromis in zakaj.

Srečno!

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 26.2.2010 15:23:25 >


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nasveti ob menjavi službe
1.3.2010 14:58:08   
hačepsut
No, takole je bilo...
bili so zelo korektni in so o vseh stvareh, za katere naj bi vprašala več ali manj sami od sebe povedali in opisali, za plačo so rekli da je tema na razgovoru v ožjem izboru ... tako da sem sama v spraševala predvsem glede podrobnejšega opisa dela...
nadure so dobro vprašanje, katerega se nisem spomnila, pa so tudi sami od sebe povedali, da nadur praviloma ni, se pa koristijo .... khm ... imela naj bi nekaj delovnih sobot - najbrž se to šteje v nadure, ki jih potem koristiš user posted image

hvala vsem za nasvete

sedaj čakam na povabilo na ožji izbor user posted image

(odgovor članu hačepsut)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nasveti ob menjavi službe
1.3.2010 21:24:56   
Ribi Bibi
Pri fer delodajalcih se nadure koristijo kot dopust. Na žalost je takih vse manj user posted image . Poznam primere, ki so imeli tudi po 10 dni več dopusta (na letni ravni), ker ni bil problem gldee koriščenja nadur. Tako, da so ljudje ostajali vsak dan pol ure dlje v službi in si tako nabirali dodaetn dopust. Mogoče boš imela pa srečo in bo tudi pri tebi tako. Kakorkoli - držimo pesti user posted image

_____________________________

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu hačepsut)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nasveti ob menjavi službe
3.3.2010 20:06:53   
hačepsut
Spet jaz user posted image

A mi mogoče kdo ve povedati, kako pa izgleda razgovor v drugem krogu? Kaj lahko pričakujem?

lp,

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nasveti ob menjavi službe
4.3.2010 10:26:55   
vanilla
Pri meni je drugi razgovor zgledal isto kot prvi... Le da je bil še glavni direktor prisoten, kar pri prvem ni bil. Nič novega niso vprašali, še enkrat sem pač opisala kaj sem delala, da je še on slišal.
Pa o plači so potem povedali... in to je to.

Moj mož pa ko je mel drugi razgovor je dobil še eno nalogo za nardit. Samo on dela v prodaji in je blo logično, da so ga malo hotli preverit kako mu gre. So pač dali eno namišljeno situacijo in da bi naj on pač tu uporabil pogajalske in prodajne sposobnosti.

(odgovor članu hačepsut)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nasveti ob menjavi službe
9.3.2010 20:37:03   
malania
Jaz tudi nisem vprašala kakšna bo plača (namenoma sem bila tiho). In ko sem dobila prvo plačo - ŠOK.
Zato bom v prihodnje vedno vprašala kakšno je plačilo, pač vprašaš bolj na koncu, ko ti rečejo če te še kaj zanima ali počakaš na 2. krog intervjujev (če jih imajo) in vprašaš takrat.

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nasveti ob menjavi službe
19.3.2010 10:55:01   
Pinkyca
če ti delodajalec sam ne pove na razgovoru koliko bo plača,
je to že čudno,
zato moraš nujno sama vprašat ta podatek,
sicer izpadeš čuden,
tako pač zdaj je po novem
včasih so bila vprašanja o plači tabu

če dobiš zelo čudna psihološka vprašanja
vstani in pojdi ven
ker to so psihiči
to se ne dela
če je firma normalna ti bodo sami hiteli govoriti o vseh ugodnostih in pravicah,
ki te čakajo

pazljivo na razgovorih,
veliko je čudnih služb

če ni veza v igri potem svetujem, da si izborite
poskusen dan ali dva na delovnem mestu - tudi svoj dopust dajte
odločate se o preveč eksistenčni zadevi
da bi vrat na nos
menjale službo

srečno vsem


(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nasveti ob menjavi službe
19.3.2010 11:34:12   
anaksunamun
Tudi pri meni je bilo podobno v službi kjer sem trenutno. O plači nismo govorili, jaz pa neizkušena in tudi nisem vprašala. Pol pa še pogodbe dolgo nisem dobila v roke in ko sem videla kolikšna je dejansko plača, me je skoraj kap. Če bi že v naprej vedela, da bo plača tako mizerna, službe ne bi sprejela. Sicer sem se pol res zelo izkazala, in se je plača popravila, vendar, če že štartaš s slabim plačilom, tudi povišica ne pomaga kaj veliko, saj z njo šele prideš na dohodek, ki bi ti nekako naj dejansko pripadal že od začetka.

Tudi sama sedaj intenzivno iščem novo službo, pač hodim na razgovore. Službo imam, plača ok, vendar iščem boljšo priložnost. Vprašanje o plači ponavadi pustim za konec, sicer so mi pa do sedaj še vedno povedali sami.

Pa še nekaj bi dodala - delodajalci se, vsaj tisti, ki so dobri, za katere se bi res splačalo zamenjat službo, zavedajo, da je razgovor priložnost, da dobrega kandidata pridobiš za svoje podjetje, saj v njem vidiš kvalitete, ki bi tvoje podjetje obogatile. Zato na razgovoru vsekakor teče nek obojestransko enakovreden dialog. Konec koncev ne iščem le jaz službe, temveč tudi oni rabijo primernega, če ne odličnega kandidata, ki bo zapolnil delovno mesto v njihovem timu. Torej se tudi oni zavedajo, da jih ne poskušam o svoji usposobljenosti in primernosti prepričati le jaz, temveč tudi oni poskušajo meni delovno mesto, podjetje, tim sodelavcev predstaviti kot priložnost, ki je nikakor ne bi hotela zamuditi.


(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nasveti ob menjavi službe
25.7.2016 10:31:48   
Mirko111
Pred menjavo službe vas res naprošam, da si odgovorite na sledeča vprašanja:

Je nova zaposlitvena priložnost zares dobra ali samo bežite pred slabo?
Veste, v kaj se podajate?
Boste plačani toliko, kot ste vredni?
Kaj torej zajema celotna nova ponudba?
.......

Vir in bolj detajlno na: http://www.zaposlitev.info/kariera/menjava-sluzbe/

(odgovor članu anaksunamun)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?