Dula Urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Umma3 Sem nekako človek, ki razmišlja, da je najbolje porod prepustiti osebju v porodnišnici, vseeno pa ob vseh teh negativnih izkušnjah razmišljam, da bi bilo dobro, da bi imela porodni načrt. Kako naj se ga lotim? Kako naj vem, kaj naj napišem? Kdaj naj ga napišem? Komu ga dam in kdaj? Ga uskladim tudi s partnerjem? Kaj če napišem kakšno "neumnost", torej nekaj neizvedljivo? Koliko vztrajati pri svojih željah, gledena to da nisem strokovnjakinja in ne vem, kaj je dobro zame, za otroka? Hvala za odgovore. Pozdravljeni❤. Želela bi poudariti, da porod ni nekaj kar se dogaja mimo vas, ampak je vaše ❤. Porodni načrt lahko napišete sami ( na netu imate primere), lahko pa ga spišete skupaj z dulo. Dule vsako poglavje posebej razložimo, vi poveste svoje želje, me povemo kaj je mogoče in varno in potem to "spravimo" na papir. Če se bojite, da bi preveč posegali v svojo varnost, predlagam, da v porodnem načrtu uporabljate zapise v smislu " če bo moje in otrokovo zdravstveno stanje dopuščalo, želim roditi v vodi" ... Porodni načrt je napisan za primer naravnega poroda, brez večjih komplikacij. V primeru, da je vaše ali otrokovo stanje ogroženo, se porodni načt več ne uresičuje. Glede tega se ne rabite bati- vaša in otrokova varnost je vedno na prvem mestu. A raje Izhajajva iz dejstva, da je porod naraven fiziološki zaključek nosečnosti. Razmislite kaj si želite zase in za vašega otroka tekom poroda. Kakšno porodno zgodbo si želite? Porodni načrt NI kompliciranje, ampak je oseben zapis o željah pri porodu do katerih ima vsaka porodnica pravico, da se jo sliši in upošteva. Vi rojevate, vaš porod je, vaš dojenček, toraj naj bo tudi porod po vaše ;). Vso srečo, če pa rabite nadaljno vodstvo, se mi lahko javite v zs ;) Lp, dula Urška
|