|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbiranje deževnice
29.5.2006 17:41:53   
taža
Ker je vedno bolj treba misliti na ekologijo (in naše otročke) smo se odločili, da bomo imeli pri novi hiši cisterno za zbiranje deževnice. Deževnico naj bi uporabljali za WC-je, pranje, zalivanje - se pravi povsod kjer ni potrebno tratiti pitne vode. Če sem bolj natančna: ena cisterna naj bi bila na podstrešju (manjša, za velikost se še nismo odločili) in ena zraven hiše vkopana v zemljo (cca. 5000 l). Zanima me ali ima že kdo vgrajen takšen sistem in kako vse skupaj povezati, avtomatizirati,...

Na netu sem našla le nekaj od podjetja Roto, na mejle pa očitno ne odgovarjajo (nimajo časa ali imajo pa že zadosti strankuser posted image ).

LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zbiranje deževnice
29.5.2006 17:47:35   
bamby
Pri nas smo še v fazi gradnje, smo pa poleg vodovoda naredili tudi štirno, ki bi jo imeli za iste potrebe kot vi. Težko bi ti kot strokovnjak odgovorila, kakšen sistem bi za to potrebovali. Kakor sem jaz mojega moža razumela, naj bi za potrebe pralnega, pomivalnega stroja, za zalivanje ipd. vlekel svoj vodovodni krog, potem pa zraven namontiral neke ventile, ki bi ob potrebi zamenjali vodo iz vodovoda. Kako točno pa naj bi to izgledalo, pa ne vem. Po moje bi bilo dobro, če bi o tem povprašala tudi kakšnega vodovodarja, če imaš priliko.

(odgovor članu taža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbiranje deževnice
29.5.2006 19:32:48   
Anonimen
midva sva tudi mislila tak tokokrog ločen naredit pa sva se premislila, ker moraš vsaj za pralni stroj pa tut za wc kr dost filtrov met da ne dobiš v stroj kake svinjarije recimo. zadeva pride kr draga tko da bova zdej v zemljo dala samo eno 100 litersko cisterno v katero se bo zbirala deževnica za zunanjo uporabo - zalivanje, pranje avta.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zbiranje deževnice
29.5.2006 19:54:43   
Anonimen
Mi smo imeli deževnico doma, pri starših, ker pač ni bilo vodovoda.

Sistem pa mislim da ni čisto nič kompliciran, vsaj pri nas ne: žlebovi, "štirna", in "posoda z ogljem in velikimi kamni.. To je tam pri tleh, kjer se deževnica zliva v štirno. Oglje in kamni prečisitijo vodo.

Starši to vodo uporabljajo za vse (umivanje, pitje,...), zbolel ni nikoli nihče - verjetno smo bili navajeni na tako vodo. 

(odgovor članu taža)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zbiranje deževnice
29.5.2006 21:40:55   
mala maja
mi jo mamo že več kot 20 let. Vsako leto je trevba kamenje ki čistijo vodo temeljito umit, pa na vsake toliko štirno spucat. Pride pa te vse skupaj s črpalko in hidroforjem okoli 200 tisoč.
Mi skoz vodo uporabljamo za pranje, umivanje, kuhanje. Edino za pitje uporabljamo ustekleničeno.

Uglavnem prav sta se odločila mislim da vama ne bo žal. Seveda pa glejta tako da če karkoli pride pri štirni narobe da lahko samo s premikom ventila spustita po ceveh vodo iz vodovoda.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zbiranje deževnice
29.5.2006 22:03:11   
dulcinea
Taža, čestitam k taki odločitvi. Čiveč je treba narediti za našo Zemljico.. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zbiranje deževnice
30.5.2006 13:03:04   
k1
kako smo mi to izvedli?

stroj je skopal jamo, zafršolali smo in zbetonirali bazen. iz strehe in žlebov se tako zbere v ta bazen 9000 litrov deževnice. narejeno imamo tako, da če je bazen poln, gre voda avtomatsko naprej skozi drenažno cev. pred bazenom smo dali nekaj filtrov, da vodo prečisti.  vse to smo prekrili z zemljo, tako da ni opazen in ne moti okolico. aja, vodo potiska črpalka (hidropak), ki jo dobiš v bauhausu ipd. trgovinah.  če sam to izvedeš - naju je prišlo cca 70 jurjev s črpalko vred, če pa kupiš roto variante ipd. pa bi za tako velik bazen zneslo dosti več.

vodo bomo imeli za pranje avtomobilov, zalivanje ipd.



(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zbiranje deževnice
31.5.2006 21:26:31   
taža
Tole z bazenom je pa zanimiva varianta... bo treba malce razmišljat v tej smeri...user posted image

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zbiranje deževnice
1.6.2006 18:52:58   
k1
taža, pa zakriti z zemljo tudi, ker če nimaš papirjev je to črnogradnja, hehe.... pa resno mislim, da ne boš mela kdaj občinarjev na dvorišču!

(odgovor članu taža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?