|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zelo povišan mišični tonus
16.5.2011 9:26:34   
ANISA11
Pozdravljeni,
Pišem vam v upanju, da je še kje kdo, ki ima podoben problem…
Pred letom dni sem rodila dvojčici, ki sta veljali za »zdravi«: Pri dveh mesecih smo ugotovili povišan mišični tonus in pristali v razvojni ambulanti in neurofizioterapijah. Pri eni se je stanje z terapijami in pravilnim hendlingom takoj izboljšalo, pri drugi pa se je zakompliciralo…. Pri starosti petih mesecev smo začeli s terapijami kar pet krat na teden(privat) in jih obdržali do danes. Punčka se ni do starosti desetih mesecev nič premikala – samo ležala je. Sedaj pa je v treh mesecih pričela napredovati. Se prevali v levo in desno stran (sicer na svoj – prav poseben način in dosti truda). Začela je puzati ( sicer ritke še ne dvigne – z nogicami pa lepo kraka v levo in desno. Se pa vleče s pomočjo komolcev – na rolice se postavlja le z našo pomočjo).  Ima zelo povišan mišični tonus v medenici in nogicah, ter povišanega v ramenskem obroču. V trebuščku je pa hipotona. Na ravni podlagi zaradi hipertonosti ne more sedeti…
Zaradi dnevnih terapij je lepo razmigana in tudi vsi sklepi so gibljivi.
Zdravniki so nama ob pričetku govorili, da bo to izzvenelo do leta dni,…. Ampak pri nas pa nekako ni tako… Težko je gledati eno hčerkico, ki se veselo postavlja na noge, medtem ko druga se le puza po trebuščku.
Kot starša naju je začelo zelo skrbeti in oba sva padla v depresijo. Pojavlja se nama vprašanje: ali bo najina punčka sploh kdaj shodila? Kaj še lahko storiva?
Je kje kdo, ki je imel podoben primer? Kako ste to reševali na osebnem – psihičnem nivoju? In kako se je razvijala vaša zgodba?
Vsakega komentarja bova zelo vesela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zelo povišan mišični tonus
18.5.2011 13:09:41   
m_o_i
kot starsa lahko najvec naredita s tem, da dvojcici obravnavata kot dve razlicni osebi.
ena je pac malo "naprej" kot druga...

tudi mi smo imeli/imamo povecani misicni tonus in ce bi sla Eliasa primerjat v njegovimi vrstniki, bi ze visela v prvi hruskiuser posted image
ga pa od rojstva obravnavam(o) kot enega in edinega Eliasa-in to je to.

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 18.5.2011 13:11:15 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu ANISA11)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zelo povišan mišični tonus
18.5.2011 14:19:55   
ares1
tudi naša je imela povišan mišični tonus, vendar ne tako hudo. Seveda ni prijetno gledati ko drugi otroci napredujejo, tvoj pa ne. Navadiš se, da pač potrebuje več časa. Vendar ko doseže določen mejnik, je prav enaka kot ostali otroci. Moja je shodila pri 16 mesecih, pa nič zato, danes teka kot ostali otroci, čeprav je sprva tekala kot bi imela lesene nogeuser posted image
Je tak poseben otrok, potrebuje več časa in nege pa je klub vsem težavam tak sončekuser posted image . Tudi ta dvojčica bo napredovala, le več časa potrebuje. Zdravniki seveda povedo v kakšnem času bi naj otrok napredoval, pa vendar so skrajne meje v obe strani. Nič več ne obupujte morda bo kar čez noč bolje. Želim vam da čimprej napredujete in se izkopljete iz temačnih misli 

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zelo povišan mišični tonus
31.5.2011 21:33:15   
latris
Pozdravljena,
kot prvo, ne obupat. Otroci so ful učljivi in res lahko veliko ali vse nadoknadijo. Poznam veliko otrok s povišanim mišičnim tonusom (sama imam otroka s cerebralno paralizo), ki so shodili pri 2,3 letih in zelo dobro hodijo. To če tvoja punčka pri 1 letu še ne sedi brez opore, še nič ne pomeni in ni nič izgubljeno. Pri teh otrocih je tako, da dolgo ni nič, potem pa kar na enkrat velik napredek. Kot si tudi že sama ugotovila.  Prijatelčina hčerkica, ki je bila rojena veliko prezgodaj, prav tako do devetega meseca ni zmogla nič, potem pa napredovala tako hitro, da je pri treh letih ujela vrstnike.
Moj sonček ima zelo veliko možgansko poškodbo. Seveda ni zmogel ničesar, kar so njegovi vrstniki. Pri 2 letih je začel sedeti brez opore. Zdravniki so rekli, da ne bo nikoli hodil, imel slab spomin, ne bo imel logike, bo zelo težko govoril, če sploh bo... Shodil je pri 4 letih, gre sam po stopnicah gor in dol, govori kot "raztrgan dohtar", da sem ga včasih že prav sita, spomin ima odličen, edino logike ima malo manj, ampak pravijo da bo to še pridobil.

Pomembno je, da se z otrokom veliko ukvarjaš in delaš vaje ki ti jih pokažejo na nevrofizioterapiji. Drugače pa ja, seveda da si šokiran in te prizadane ko vidiš da tvoj otrok ne napreduje tako kot bi moral, ampak kot sem že rekla, ti otroci rabijo več časa. Pri enem letu je še prekmalu za obupovati, prehiteti nimaš kaj in več kot toliko tudi ne moreš narediti. Ne se obremenjevat kaj bi lahko naredila še več.

Želim ti veliko uspehov z obema punčkama in kot je že predhodnjica napisala, sta različni in taki jih sprejmi.

(odgovor članu ares1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?