cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Razlogi ZA otroka v negotovih razmerah

clock-img

18.4.2021

Za protiutež trenutnim koronarazmeram smo zbrali nekaj razlogov ZA otroka tudi, ko je življenje stresno in prihodnost negotova.

Razlogi ZA otroka v negotovih razmerah

"Želiva si dojenčka, toda imeti otroka v teh čudnih časih?"

"Otroka sva načrtovala, toda sva ga zaradi teh norih koronarazmer prestavila."

"V kakšen svet bova spravila otroka? Je to sploh odgovorno?"

 

To so le nekatere od izjav parov, ki si želijo (še enega) otroka, toda zaradi trenutnih razmer in dogajanju po svetu niso prepričani, ali je odločitev za otroka res pametna in odgovorna. 

To, kdaj se bo določen par odločil za otroka, je seveda povsem njuna pravica in odgovornost. Za protiutež trenutnim koronarazmeram pa smo zbrali nekaj razlogov ZA otroka tudi, ko je življenje stresno in prihodnost negotova.

 

PREBERITE TUDI: Strahovi pred zanositvijo

 

1) Idealen svet ne obstaja

V trenutnih razmerah je prihodnost morda videti veliko bolj negotova kot v starih dobrih časih, toda to še ne pomeni, da to tudi zares drži. Morda je človeštvo prej le preveč spalo oziroma se skrivalo za potrošništvom in preveliko okupiranostjo le s svojim mini svetom. Vsekakor je bolje jasno videti resnico kot se slepiti s čudovitim slepilom.

Otrokom morda res ne bomo zapustili lepo urejenega in harmoničnega sveta, toda sedaj, ko se potencirano razkrivajo rakaste tvorbe sodobnega človeštva, bodo naši otroci točno vedeli, kaj morajo izboljšati, podreti in ponovno zgraditi. 

In tako kot ne obstaja idealen otrok ali idealen starš, prav tako ne obstaja idealen svet. Zato vam ni potrebno čakati, da bo svet dovolj urejen, varen in predvidljiv, temveč skupaj s partnerjem doma ustvarita ljubeč in varen svet, v katerem se bo lahko zdravo in sproščeno razvijal vajin otrok.


2) Otrok nama bo pomagal postati boljša človeka

Otroci so naši največji učitelji - tako osebno kot družbeno. S svojo nedolžno in čisto ljubeznijo nas odrasle vedno znova spominjajo in učijo pomembnih življenjskih lekcij.

V resnici nam vsi odnosi služijo kot ogledala, v katerih se lahko vedno znova uziramo, spoznavamo in izboljšujemo. Toda v stiku z otroki so ta ogledala najbolj čista sprenevedanja, laži, obrambnih mehanizmov in drugih zidov, ki nam onemogočajo harmonične in ljubeče odnose. 

Zato tudi v teh norih razmerah medse dobrodošlo sprejmita otroka, ki vama bo vsak dan znova pomagal pokazati vajine boleče točke, ki se jih ne zavedata ali jih morda zavestno odrivata. Pa ne pozabite - vaja dela mojstra tudi, ko gre za skrb in vzgojo otroka.

 

PREBERITE TUDI: 7 korakov, kako načrtovati nosečnost

 

3) Ljubezen je vedno dobrodošla in koristna tudi za cel svet

Ko se rodi živo bitje, je to dobesedno pravi čudež. Tisti, ki zaznavajo višje energije, poročajo o siju oziroma čarobni avri novorojenčka. Ta drobcena in povsem nebogljena bitja so še nekaj časa po rojstvu močno povezana z višjimi energijami, ki ne poznajo hudobije in zla. Zato se ljudje (in živali) ob njih tako stopimo in nam novorojenčki tako zelo dišijo. Ker nas spomnijo na stanje čiste ljubezni, iz katere vsi izviramo in v katero se vsi vrnemo.

Ustvariti takšno čudovito bitje je zato zagotovo dejanje ljubezni, ki je bo zaradi vajinega otroka na Zemlji še več. Se vam ne zdi, da trenuten svet potrebuje več iskrene, pristne in brezpogojne ljubezni? Točno takšne kot jo v starših prebudi njun otrok.  

 

4) Točno najin otrok bo morda svetovno pomemben

Kaj pa, če bo ravno vajin otrok izumil napravo, ki bo rešila težavo z globalnim segrevanjem? Ali začel gibanje, ki bo trenutne razpadajoče razmere obrnil v gradnjo novega, lepšega sveta?

V resnici ni treba biti genialni znanstvenik ali revolucionar, da bi vplivali na druge ljudi in svet. Prav vsak človek s svojim bivanjem na Zemlji sooblikuje sedanjost in prihodnost. In s tem tudi preteklost. Prav vsako živo bitje pusti svoj edinstven odtis, ki ga ne more nadomestiti noben drug.

Postati starš zato ni samo ena izmed najlepših in najbolj odgovornih življenjskih nalog, temveč tudi izjemen in časten dosežek, ki prav vedno spremeni svet. Na bolj ali manj viden in prepoznan način.  

 

PREBERITE TUDI: Ganljivi otroški odgovori - Kaj je ljubezen?

 

5) Tako lepo je biti starš in brezpogojno ljubiti sad najine ljubezni

Če vaju zgornji razlogi vendarle niso prepričali, da bi (nav)klub razmeram uresničila svojo željo po otroku, vaju bo morda prepričal razlog, ob katerem se zašibijo kolena vsem staršem, ki so se kadarkoli v zgodovini človeštva odločili za otroka.

Govorimo o občutku, ki ga začutiš v globini svojega srca, ko postaneš starš bitju, ki je nastal iz vajine ljubezni. Ki v sebi nosi tvojo ljubezen in ljubezen tvojega partnerja. Bitju, ki ti je 100% predan in te ljubi brezpogojno ter zato tudi v tebi odpre tiste dele srca, za katere sploh nisi vedel, da obstajajo. Bitju, ki ti dokončno potrdi, da ljubezen ne obstaja samo v pravljicah. In da je prav ljubezen tista najmočnejša sila, ki spreminja ljudi, življenje in svet.

news-img

Ko otrok raste, z njim tudi mi in naše skupno veselje

Otroci se v prvih letih zelo hitro razvijajo, zato moramo njihovemu razvoju posvetiti posebno pozornost. Nudimo jim varno okolje za nemoten gibalni razvoj in jih razveselimo s koristnimi igricami.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem