cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Gripa s pljučnico

clock-img

27.01.2011, 17:02

clock-img

Anonimen

Danes je zdravnica potrdila da ima hčerka stara 2leti gripo z pljučnico,včeraj sem jo peljala na pregled pa je imala vneto uho dobili sva Hikoncil ter naju je poslala na slikanje pljuč in danes mi pravi da ima gripo z pljučnico dobila je drugi antibiotik Sumamed.
Zanima me kako poteka zdravljenje tako malih otrok pri pljučnici?kajti naša danes že ves dan spi malo se zbudi pojoka si malo čaja popije jedla še danes ni nič je to normalno,da toliko spi?

clock-img

27.01.2011, 17:05

clock-img

misa4

pencil-img

637

Naš mali je imel pljučnico pri 4mes, ostal je na infekcijski, vsake 2-3 ure inhalacije in bil je na kisiku. pa antibiotik, samo ne vem kateri, mislim da amoksiklav,že pozabila

< Sporočilo je popravil misa4 -- 27.1.2011 17:06:29 >

clock-img

27.01.2011, 17:14

clock-img

Anonimen

Kdaj pa vem,da ji primanjkuje kisika v krvi? se to lahko hitro zgodi?

clock-img

27.01.2011, 18:00

clock-img

misa4

pencil-img

637

Plitvo, hitro dihanje, otrok ne more, do sape. kisik pa sestra zmeri, da na prstek tako belo, ki ga objame, ne vem kako se reče in na napravi potem pokaže količino, opazuj otroka in če se ti ne zdi ok, ne čakaj

clock-img

27.01.2011, 18:05

clock-img

aprilčica07

pencil-img

4130

Naša 16 mesečnica je imela pred 4 tedni tudi pljučnico. Bli sva v bolnici 5 dni. Antibjotik direktno v žilo, mislim, da je bil Medrol, inhalacije in en dan infuzije. Je bla pa res bogica. Zdaj je že ok (trkam), je pa trajalo dobra dva tedna, da je postala spet "stara " Julija.user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

clock-img

27.01.2011, 18:23

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

moj fant, 4,5 let pravkar preboleva bakterijsko pljučnico. Začelo se je z malo smrkavim nosom, zato ga naslednji dan nisem poslala v vrtec. Čez dan je bil čist ok, zvečer pa ful sprememba,, kar naenkrat je tako bogo dihal. Piskal je in zelo plitvo dihal. Komaj sva dočakala jutro, ker sploh ni mogel prav spat, tako je plitvo dihal in suho kašljal. Vsako uro sem ga preverjala. Prej čez dan pa mu ni bilo nič!
Da ne bom predolga, tako hitro kot je prišla, je tudi odšla. Sploh si ne bi mislil, da je otrok na inhalatorju, ko je cele dneve doma norel od energije user posted image

Hitro okrevanje želim vsem malim bolnikom!

clock-img

28.01.2011, 08:27

clock-img

naja78

pencil-img

2169

ojej.kja ste jo staknili???
pa glih jest sem bla tista k sem rekla da ne kompliceraj,se spomniš!!!user posted image user posted image

lej dosti je tega.ni tako grozne panike ta pljučnica,sliši se pa grozno in vsi se je tako bojijo.ja včasih je bila to bolj smrtna bolezen,danes pa jo uspešno zdravijo.
otrok,oidrasel dobi ponavadi summamed in mora bit na okrevanju,doma vsaj 2-3 tedne.ja normalno je da bolj slabo je,pit mora pa ogromno in če 3 dni bolj malo je je to normalno.
vedeti pa moraš.če je virusna pljučnica-te so bolj pogoste je summamed bolj blažev žegen,predpisujejo ga bolj za preventivo.

si razmislila mogoče o pnevmokoknem cepivu????zelo priporočljivo!!!!!no,če že nisi cepila,nisem zasledila.je samoplačniško a veliko pomaga sploh pr takih komplikacijah ki jih mate vi!!!!

no pa pocajtajte se hitro!!!!

clock-img

28.01.2011, 08:30

clock-img

naja78

pencil-img

2169

IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07

Naša 16 mesečnica je imela pred 4 tedni tudi pljučnico. Bli sva v bolnici 5 dni. Antibjotik direktno v žilo, mislim, da je bil Medrol, inhalacije in en dan infuzije. Je bla pa res bogica. Zdaj je že ok (trkam), je pa trajalo dobra dva tedna, da je postala spet "stara " Julija.user posted image



ojla.ta je pa dobra!!! medrol ni atibiotik.je pa zdravilo,ki širi dihalne poti,oz je kortikosteroid.
daje se ga v obliki tablet ali IV-po žili.in samo 1x na dan.

clock-img

28.01.2011, 12:30

clock-img

Elica

pencil-img

32

Tudi pri nas se je začelo s smrkavim nosom prejšnji teden, tako da v petek ni šla več v vrtec. Potem pa je sledil suh kašelj, ki se je spremenil v produktivnega. Vročine ni imela, čez dan je bila živahna, ponoči pa se je stanje vedno malo poslabšalo, oz. je imela napade kašlja. Včeraj opolnoči je tudi bruhala sluz, zato sem se odločila, da jo peljem k zdravnici. In res ji poka in piska v pljučih .... dobili sumamed in ventolin.  Podobna zgodba je bila pri nas že lani. Aja, stara je pa 5 let.
Očitno je pa zadeva zelo nalezljiva, ker v vrtcu je cela skupina doma in  tudi obe vzgojiteljici sta zboleli.
Lepo se pozdravite vsi .......

clock-img

07.02.2011, 14:21

clock-img

Anonimen

No takole v petek sva prišle iz bolnice tam sva bile 8dni dobivala je antibiotik v žilo in inhalacije z Ventolinom na terapijo sva hodile tudi čez vikend 2x na dan.zraven gripe in pljučnice je imela je še cel kup ostalih stvari še sama ne vem več kaj vse vglavnem bilo je kar hudo to so rekli tudi zdravniki v ponedeljek imava še enkrat kontrolo krvi.

clock-img

13.02.2011, 08:29

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

En sin jo je imel pri 7 mesecih. Dobil je antibiotik, žal se ne spomnim kateri in smo jo lepo pozdravili doma. Ne spomnim se niti koliko je kašljal, spal... Vem, da je imel najprej virozo z res visoko vročino. Dva dni 40 (nismo mogli zbiti), potem pa je šlo na pljučka.

Eden pa jo je imel zdaj pri 15 mesecih. Sva bila v bolnici zaradi bronhiolitisa, nakar čez nekaj dni kar naenkrat spet vročina in ker kar ni zginila, so ga po dveh dneh slikali in videli, da ima poleg tega še pljučnico. Dobil je amoksiklav, najprej ga je dobival v žilo tam v bolnici, ko pa sva šla domov pa sirup naprej. Že prej je težko dihal in potreboval kisik in šlo je počasi že na bolje, potem zaradi pljučnice se je pa vse skupaj spet malo poslabšalo in je kar rabil, da se je pocajtal.
Ponoči je imel napade suhega kašlja, ki so potem prešli v bolj sočen kašelj, ki pa potem ni trajal dolgo.

Če spi jo pusti. Še dobro, da mirno spi. Če kašljajo, včasih sploh ne pridejo do spanca. Predvsem pazi, da bo dovolj pila. Če pa ne je, pa ni tako hudo, bo že potem nadoknadila.
Upam, da se čim prej pozdravite.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem