cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Bakterijska pljučnica

clock-img

10.07.2007, 15:24

clock-img

bajsek

pencil-img

198

oj!

No, da vam najprej povem kako je zgledal naš dopust!
Priššli smo v soboto okoli 12 (v biograd), šli na plažo za kake tri urce in mali je zelo užival. Ponoči pa mi faše vročino, ki je do jutra narasla do 39,9 (žiga ima vedno zelo visoko vročino), ker mu svečke niso nič prijele ga peljeva k zdravniku in nam da antibiotik in voltaren svečke. Visoka temp. , kašelj in smrkanje so trajali do srede zvečer, v četrtek pa kot da bi odsekal, le kašelj je ostal, pa je zdravnica rekla da gre v petek mali lahko v vodo čofotat, in tako smo izkoiristili vsaj zadnji dan dopusta za namakanje.
Potem pa ko smo že bili doma in je bil žiga že4 dni kao ok (v nedeljo je pojkedel zadnji antibiotik) je včeraj spet fasal visoko temp. Šla sva k svoji pediatrinji, ki je po pregledu krvi in poslušanju pljučk ugotovila da ima bakterijsko plučnico in ga je hotela poslat v bolnico, a ker sem tudi jaz pehlajena in ne bi mogla z njim je rekla da bomo počakal do jutri, potem pa bomo videli. Zopet pijeva antibiotik na 8 ur (zinat).
Zanima me, ali lahko kar tako brez slikanja pluč ugotovi da ima pljučnico? vem, da po krvi vidi da gre za bakterijo, samo kaj če je ta kje drugje?!
Ali ste že imele izkušnje z tovrstno plučnico?
Žiga je že danes zelo boljši, nima vročine, jke in pije normalno, le spi ogromno (včeraj je spal 16 ur, le za antibiotik sem ga zbudla in ga previla in je spal dalje).

Vem da sem se razpisala, samo moram malo pojambrati. Sem mislila da se bodo žigatu dihala malo prepucala na morskem zraku pa se je vse še poslabšalo, in to je bil edini dopust, ki smo si ga za letos privoščili!!! Sem tako razočarana!

lp

clock-img

10.07.2007, 15:27

clock-img

total

pencil-img

4453

Bogi revček,upam da se čimprej pozdravite.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

clock-img

10.07.2007, 19:33

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Strogo počivanje, pitje zadostne količine tekočin in nič skakanja naokoli!

Drugače se lahko komplicira in pusti trajne posledice.

clock-img

11.07.2007, 00:00

clock-img

alfa

pencil-img

153

Se  popolnoma strinjam s predhodnikom. Jaz sem jo imela pred leti in sem šla, bedak user posted image , prekmalu nazaj v službo, tako, da se mi je rahlo povišana temperatura vlekla še cca. pol leta.
Zato kar lepo počasi okrevajte, ostalo lahko počaka.

Lep pozdrav!

clock-img

11.07.2007, 07:38

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

Tudi brez slikanja pljuč zdravnik s poslušanjem ugotovi, ali gre za pljučnico. Splača se paziti in ne prehitro ven, da ne bo kasneje komplikacij.

clock-img

11.07.2007, 09:01

clock-img

Tiki

pencil-img

625

Ja, pljučnica se lahko ugotovi s pregledom krvi in poslušanjem pljuč. Pri vašem malčku zgleda, da je imel virozo in je prišlo potem do zapleta s pljučnico. Skoraj sigurno, če mu zdravnik prvič na morju ni vzel krvi, da bi se prepričal, če je antibiotik potreben. Ali pa se je ponovila. Pljučnica te zelo zdela, samo ležal in spal bi, ko pa antibiotiki po kakih 2-h dneh primejo, je počutje hitro veliko boljše, a je, kot so že predhodniki napisali treba biti še nekaj časa previden in čim manj telesnih naporov. Pa vročino je treba zbijat, kar verjetno že delate...
To je mnenje po mojih izkušnjah.

Pa čimprej se pozdravite.

user posted image

clock-img

11.07.2007, 10:24

clock-img

NIN@

pencil-img

397

ja s poslušanjem plučk ugotovi, sigurno!!! Pa še kri je dal to drži kot pribitouser posted image

Pazita se to ni mala šala, plučnico je treba preležat , poživat+veliko piti


lp
nin@

clock-img

11.07.2007, 14:21

clock-img

bajsek

pencil-img

198

oj!

Hvala za odgovore.
Danes sva imela kontrolo: CRP je še rahlo zvišan (48), levkociti pa so padli na normalno, tako da je že bolje in ni treba v bolnišnico, ima pa še rdeča ušesa. Vročine od včeraj nima več, tudi počuti se že bolje in je bolje razpoložen. Ja ven še ne bomo šli, mogoče jutri za 15 min in potem tako do konca tedna.

Lep pozdrav

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem