IZLET ZA VSO DRUŽINO >
Postojnska jama in Predjamski grad

Postojnska jama, ki že drugo stoletje privablja množice občudovalcev z vsega sveta, ki jih zanima nastanek jam, ogled rovov in dvoran, predvsem pa opazovanje kapnikov, ki se spuščajo s stropa ali dvigajo s tal, združujejo v stebre, gubajo v zastore ali nizajo v zaporedja domišljijskih oblik. Najmljaši uživaju tudi v vožnji z vlakom.

Na nad 100 metrov visoki skalnati steni že preko 700 let kraljuje mogočen in izzivalen Predjamski grad, ki je simbol nezavzetosti, zavetje drznega, svojeglavega in upornega viteza Erazma Predjamskega.

Cene: odrasli - 26 €, otroci (od 6. do 15. leta) - 16 €

Ključni tekmovalni podatki
LOKACIJA:
Postojna

TERMIN:
vsak dan do 31. 12. 2010

ŠTEVILO OSEB:
2 odrasla + 2 otroka do 15. leta

CENA (informativno):
94,00 €

ODDAJ
GLAS
Galerija slik

Turizem KRAS
Podjetje Turizem KRAS, destinacijski management, d. d., Postojna (do leta 2007 Postojnska jama, turizem, d. d., Postojna), je v preteklosti doživelo različne pravno-organizacijske oblike, njegova osnovna dejavnost pa je že 190 let organizacija in vodenje obiskov v Postojnski jami ter drugih jamah Postojnskega in Predjamskega jamskega sistema.

Z upravljanjem Postojnskih jam je leta 1819 pričela avstrijska državna Jamska komisija kot prva turistično-varstvena in upravna organizacija, sestavljena iz uglednih predstavnikov stroke in oblasti. Dejavnost podjetja pa že dolgo ni več samo vodenje obiskovalcev po naravnih in kulturnih znamenitostih, saj se je turistična ponudba razširila in danes podjetje upravlja z več, vsebinsko zaokroženimi, med seboj povezanimi turističnimi središči ter naravnimi in kulturnimi znamenitostmi Slovenije.

Postojnska jama je splet 20 kilometrov zakapanih rovov, galerij in dvoran, v katero so izkušeni vodniki pospremili že več kot 32-milijonsko množico obiskovalcev. To je največja jama klasičnega krasa in hkrati najbolj obiskana turistična jama v Evropi. Najzanimivejše rove je leta 1818 odkril Luka Čeč in domačini so že naslednje leto jamo uredili za turistični ogled. Pred tem so bili obiskovalcem dosegljivi le vhodni rovi, kjer so bili podpisi obiskovalcev dokumentirani od 13. stoletja dalje. Leta 1872 so bili položeni železniški tiri po jami, od leta 1884 pa je po jami napeljana elektrika.
Podatki o tekmovalcu
Naslov:
Jamska cesta 30, Postojna

Telefonske Št.:
(05) 700 01 00

E-mail:
info@turizem-kras.si

Spletna stran:
http://www.turizem-kras.si/?lang=si

Glasovanje je zaključeno!
Zmagovalci in nagrajenci bodo objavljeni jutri, 15.6.
Organizator izbora
Top družinska ponudba je:

Pokrovitelja izbora sta: