RE: Junijke 2007 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


ŠpelaP -> RE: Junijke 2007 (13.10.2006 16:05:06)

Ne, jaz sem s Koroške. je pa moj partner iz Mb, samo že nekaj let živi na Koroškem. Naročila sem se pa v Mb na pregled, ker na Koroškem nihče ne meri NS. No vsaj vem ne za koga.




janapan -> RE: Junijke 2007 (14.10.2006 10:01:00)

da se še jaz prijavim med junijke 2007, predvideni PDP je 10.6.2007. Bila sem že na treh Uz jih...to pa zato ker sem imela v času ko naj bi dobila m rjavkast izcedek test je pokazal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] in je g rekla da me hoče videti. na prvem v  4 3/7je bla videti samo zadebeljena sluznica v 4 6/7 pikica velika 2mm in se ni moglo rečt kaj je, v 5 6/7 pa je že bla videt GV 9 mm, kar naj bi ustrezalo času nosečnosti.(beri 5 5/7)
Moj naslednji pregled je 10.11 v 10 em tednu, na NS se še nisem naročila se bom pa kmalu.
Jaz nimam nobene slabosti, nisem nič utrujena, samo prsi so napete in rahlo boleče....ni panike. 
Nič me ne špika, izcedek je minil takoj....no skratka dobro se počutim, danes sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]točno 6 tednov..... 




Valentina76 -> RE: Junijke 2007 (14.10.2006 14:25:41)

Špela P    a ti si z MB-ja?  Jaz sem z okolice.




janapan -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 8:44:29)

junijke kako kaj počutje, jaz sem super, nič slabosti, nič špikanja, nič utrujenosti....samo napete prsi in to je to.....kaj pa ve? komaj čakam naslednji pregled da bom videla dojenčka ; ).
Drugače pa sem včeraj dobila porcijo od moje svakinje.

Za mojo nosečnost zaenkrat ve samo moj dragi, moja sestra in nihče drugi...no razen ve na forumu in ginekologinja pa njena sestra. Včeraj je prišla svakinja na obisk in začela razglabljati da sta se onadva odločila za otroke ko sta dobila službe za nedoločen čas, ko je bila zgrajena hiša, ko sta že uživala malček na svojem itd...in da naj kar počakava in uživava ker enkrat ko imaš otroke so forever in ne greš več nikamor.....jaz pa sem se prav zasekirala...služba za določen čas, moram še magistrirat -do marca, hiša ni še skončana, poročena sva šele 4 mesece 5,5 let sva skupaj.....kar vidim obraze domačih ko jim bom povedala.

Aja pa še tašča, čez en teden ima rojstni dan...sem študirala če bi ji povedala, ampak je še prezgodaj, takrat bom v 8 tednu, preden poveva pa bi rada vseeno da je malo bolj gvišno....
Vam sporočim kako bo odreagirala zdi pa se mi da bo rekla ja ja zdej pa bosta vidla, kam pa ga bosta dala....trenutno živiva v stanovanju 30 m2, ...brrrr....kar ne bi jim povedala ampak kaj ko bo čez par mesecev videt.




dorina -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 11:02:58)

Mene je pa takooo strah.
V petek sem se ful sekirala zarad enih dogodkov v službi, pa pridem domov in opazim na sp. hlačah en tak majhen, zelo svetlo rjav madež.  Seveda sem bila takoj vsa panična, ker vem, da to  ni ravno dober  znak. No, na srečo  se je izcedek že zvečer ustavil- bil je le še bolj rumenkast, kot ponavadi, včeraj pa že čisto bel oz. prozoren. A se je kateri od vas tudi kaj takega naredilo?

Drugače pa mi je zelooo slabo[sm=smiley11.gif], čeprav bruham ne, so pa to celodnevne slabosti in ne samo jutranje, pa tako utrujena sem, da moram obvezno na popoldanski počitek prav vsak dan. Sicer sem pa v 6t 6/7.




ŠpelaP -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 11:29:12)

janapan, sploh se ne smeš ozirati na to, kaj drugi govorijo. Ti povem, v kakšni "riti" sva bila z mojim [sm=love.gif], ko sem prvič zanosila. Meni se je iztekala služba za določen čas, mojemu [sm=love.gif] pa status absolventa. jaz sem živela pri svojih starših na Koroškem, on pa pri svojih v MB. Prvi trenutek, ko sem se zavedala, da bomo dobili dojenčka, sem bila čisto adijo. Svoji mami in očetu sem povedala novico v plazu solz. Mama pa me je objela in rekla, da bomo že kako. In res se je vse rešilo. Če si pozitivno naravnan do problema, se vse reši. Moj je dobil službo na Koroškem, v hiši pri mojih starših sva si uredila malo stanovanje (seveda z njihovo pomočjo), jaz pa sem tudi dobila službo. V zdajšnji nosečnost pa že razmišljem, kam bomo dali kako omaro, posteljice (zaradi prostorske stiske), pa vem, da se bo tudi to rešilo. Če jih ne bomo imeli kam dati, jih pa bomo obesili s stropa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Prej sem se sekirala, da nimam službe, zdaj v tej nosečnosti, pa zopet mislim na službo - ali bom utegnila in bila fizično sposobna  spraviti skoz vse ekskurzije, tehniške dni, pridobiti čimveč ocen od učencev. Pa vem, da se bo tudi to rešilo.  Za določene "[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] gobce" pa že tudi imam pripravljene [sm=smiley34.gif] odgovore. Samo naj se me pazi, če misli kdo kaj sikati. Bo dobil kar [sm=smiley18.gif].




babajči -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 11:48:47)

Špela P, a si morda iz Prevalj?




zrak -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 11:53:42)

Jana pan, ne sekiraj se za nič...nosečnost mora biti lep dogodek in to naj tudi ostane... Če sta se vidva čutila imeti otročičke, ne glede na situacijo, je to vajina odločitev in tudi prvilna... Kaj pa drugi menijo je to njihova stvar...konec koncev na koncu se bodo vsi veselili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Če bi pa naši starši gledali, da imajo vse poštimano, predno bi nas imeli,,, še danes ne bi bila na svetu.. vedno je neki.. nikoli ni vse 100, da si lahko rečemo zdaj pa je vse poštimano... mogoče pa takrat je že prepozno in se jih ne da več narediti...

ti uživaj in pobožaj trebušček, katerega zaenkrat vidiš samo ti in tvoj [sm=love.gif]

Javi kaj, papa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Tracy -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 11:58:32)

Res je tako. Vse se lahko, če se hoče. Če imaš okoli sebe pozitivne ljudi, ljudi ki tudi pomagajo in ne samo kritizirajo....
Sploh pa je dojenček ena sama velika ljubezen.
Lepo nosečnost.




Palčica* -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 12:13:42)

Ojla,punce

Jest sem boga...sej ne da se smilim sama sebi,ampak tale slabost me spravlja že mal ob živce. Ne gre samo za jutranjo, vleče se skozi cel dan. Tko da Janapan,vesela bodi da nimaš nobenih slabosti in se počutiš super. Kajti z slabostjo prihaja brezvolja in slaba volja,razdraženost... same prima stvari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Sem sicer probala vse kar so mi priporočale punce (edino ingver sem spustila,ki mi ga je priporočila Caffe,ker ga trenutno nimam),pa kje...se mi zdi,da sem brezupen primer in bo res treba počakat do konca 3.meseca,da se stvar umiri. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kar pa se tiče filozofiranj okoli otroka... Vedno so se našli (in tako bo tudi v prihodnje) ljudje,ki vedo več in bolje od nas. Taki,ki bi vse ampak res čisto vse naredili tako kot je "prav" in ne tako kot mi,ki kiksamo sem in tja. Tudi jaz sem daleč od idealizma. Midva nisva poročena,jaz celo še študiram poleg svojega s.p.-ja,o hiši pa ta trenutek res samo na glas sanjava.
Sama imam to (sej ne vem a je to sreča ali obratno) srečo,da direktno in takoj povem kaj mi je všeč in kaj me moti.Lahko si predstavljate...nekateri so tega veseli,spet drugi pravijo,da me zaradi tega spoštujejo-sama pa vem,da jim grem prav zato na živce,ker se po svoje bojijo.Kljub vsemu moram priznati,da obstajajo momenti,ko kakšno stvar zinem prehitro in hja,včasih tudi neosnovano.Druga skrajnost so nepotrebni kregi,ki jih s tem izzovem.
Hočem reči...Janapan,če bi bila jaz na Tvojem mestu vprašanje,če ji ne bi prbila kakšno hudo nazaj,za kar bi mi bilo kasneje sigurno žal,ker nima smisla prepričevat nekoga ki stoji (in bo neglede na tvoje mnenje še neprej stal) na svojem bregu.Poleg vsega pa ni faktor v zgodbi Tvoje sreče.
Tko da Janapan...mirno stopi čez njo.Bolj kot s prepričevanjem jo ugasneš z nasmehom in dejstvom,da ve da si pač misliš svoje. To prakticiram tudi jaz.Kajti zadnje čase mi je res tako slabo,da se mi ne da kregat,če me izrecno ne vprašajo za mnenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Mal heca mora bit...

Drugače pa ja.Tudi za mojo nosečnost vejo le najbližji in včasih se prav težko zadržujem,da ne zinem.A bi tudi jaz rada počakala še nekaj časa,da bo bolj ziher vse skupaj.

Dorina kar pa se izcedka tiče.ja imela sem ga jaz,pa mislim da Janapan tudi. Lej tkole je.Lahko ni nič nevarnega a to ti ne morem garantirati ne jaz ne kdorkoli na forumu,tudi ginekolog ne ker je nabrž še prezgodaj.Prezgodaj tako za dobre kot tudi slabe napovedi. Probaj več počivat in predvsem probaj mislit pozitivno. Vem,da je to najtežje.A se da.

Se beremo,

Palčica




Kati81 -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 14:42:59)

Ja janapan  ,ne se sekirat tudi jaz imam službo za določen čas, pa si pravim, da bo že kako, sicer imam vse pogoje za nedoločen čas, a pri nas pač lahko čakaš do onemoglosti na pogodbo za nedoločen čas, jaz pa ne mislim toliko časa čakati za malčka.

Pri meni vejo le moj mož, najina kolega in moja mama, ki pa sem ji morala povedat ker dela pri moji G.
Ne misliva še povedtat okrog, ker imava slabe izkušnje od prej. Vse ob času ko se bo vedelo da je vse ok.

Le pogumno naprej. LP K




daria78 -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 18:38:33)

Ojla punce, kako lepo ste se razgovorile. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Jana, ne sekiraj se zaradi drugih, ker je v tem trenutku otročiček najpomembnejši in to, da nimata še vse pošlihtano ne prinaša samo slabosti temveč tudi prednosti. Sploh kar se vzgoje tiče, saj so naši otroci že tako ali tako preveč center vesolja. Gotovo bosta sama in s pomočjo drugih zmogla. Naj ti povem le, da sva midva prvo leto z dojenčkom živela na nekaj kvadratnih metrih, z drugimi sva delila kuhinjo in kopalnico. In danes, ko smo na svojem že prav težko razumem, da smo se pravzaprav imeli zelo, zelo lepo.
Še vedno pa nimam službe za nedoločen čas ampak vseeno sva se odločila še za enega otroka. Ne vem, tako čutiva in mislim, da bo tudi služba za nedl. slej ko prej prišla. Morda se sliši že kičasto a najbolj vesela sem, ker smo vsi trije zdravi in upam, da bo tako tudi naprej.

Dorina, upam, da je s tabo vse v redu a moram ti povedati, da se je pri meni tak svetlo rjav madež naslednji dan nadaljeval in pokazala se je kri. Vse skupaj se je stopnjevalo in julija letos sva v 7t izgubila pikico. Vendar tako zgodaj se itak ne da nič narediti in nič pomagati. Tolažim se s tem, da je narava večkrat pametnejša od nas... ni pa mi vseeno. Vendar sedaj ni čas za take misli. Misliti moramo pozitivno in se čez 8 mesecev veseliti, ko bomo poročale o naših štručkah, prav!?

Jaz sem drugače kar v redu. No ja.... ful sem utrujena, zaspana in brez volje. Včeraj pa se je pridružil še en čuden občutek v želodcu. Ni mi prav slabo a apetita  nimam nobenega. Sploh se mi je uprlo sladko. (čudno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) Telo mi je verjetno povedalo, da sedaj pa res ne rabim tega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz nisem še nikomur povedala, razen eni sodelavki, s katero sva si blizu. In tudi ne nameravam vsaj še nekaj časa. Morda nekje v decembru....ko bo vse lepo pravljično. [sm=smiley20.gif]

Punce lepo se imejte, uživajte s svojimi dragimi in se pustite razvajati.




Kati81 -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 19:45:49)

Super da boš lahko zdržala do decembra daria 78, pa tudi trebušček se mi bo že prej verjetno poznal. No pa tudi jaz imam tak čuden občutek v želodcu, sam danes sem skoz po mal jedla take lahke prigrizke pa je bilo full bolje. a vidiš meni pa bolj sladko paše, ne morem pa videt nobenega mesa, samo pomislim, da bi ga kuhala pa mi je že slabo. Ubogi možek če hoče jest meso si ga more pripravit sam, ampak je razumevajoč. Pa kakšnih kislih, vloženih zadev tudi ne prenesem, a ni točudno.




ŠpelaP -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 19:59:44)

Sem se spomnila, ko se pogovarjate, kaj se kateri lušta. Saj pravijo, da imajo nosečnice neke čudne okuse. Meni se je na primer v določenem trenutku v prvi nosečnosti ful zluštalo (pa ne me imet za noro) premoga, ali pa mivke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mi je zgleda že primanjkovalo kakega minerala ali vitamina, da sem imela take čudne želje. Že marsikatera je rekla o nenormalnih željah po kaki čudni stvari, vonju...
A se je kateri od vas že tudi kaj čudnega zluštalo.
No meni se trenutno blazno lušta kave. Se moram prav brzdati.   




daria78 -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 20:20:43)

Zdaj se boste spet smejale če vam povem, da se je meni v puberteti luštalo betona in krede. Pred mano niso bili varni vogali hiš niti šolske krede[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ob vonju sveže malte sem kar omedlevala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Verjetno mi je takrat primankovalo določenih mineralov ali nekaj podobnega. Skratka Špela, jaz te popolnoma štekam, vendar za božjo voljo, NE JEJ TEGA![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zadrži se prosim!




pika79 -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 20:53:02)

Pozdravljene,
Tudi jaz imam datum poroda junija 07, zadnjo M sem imela 7.9.06. Sem zelo vesela, srečna, vglavnem noro zadovoljna.
Danes sem imela prvi UZ, sem torej v 6. tednu pa se še ni videlo utripa, točno je 5 tednov in 4 dni od zadnje M. 
jAPAN - a se je pri tebi videl utrip v 6. tednu?

pa, pa pika




Anonimen -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 21:02:51)

Moja krvavitev, ki se je začela v soboto popoldne počasi ponehava. Včeraj sem bila v bolnici, pa mi niso mogli čisto nič pomagat. Lahko, da gre za vgnezditveno krvavitev ali za splav. Jutri zjutraj, po krvnih izvidih bom izvedela, ali sem še junijka ali več nisem... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Mislim pozitivno, vedno več upanja imam... Včeraj sem bila s čustvi na psu. Vsem okoli lažem, da mi je bolj ali manj vseeno, če bo šlo, bo pač šlo, da se ne sekiram - v resnici pa me žre in boli pri srcu. Želim si tega otroka... res si ga želim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Kati81 -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 21:25:44)

Skutica držim pesti ,saj vem kako je izgubiti željeno pikico. Mislim nate.




Jacqueline -> RE: Junijke 2007 (16.10.2006 22:44:50)

Skutica [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Jasy -> RE: Junijke 2007 (17.10.2006 7:58:15)

Skutica tudi jaz držim pesti zate in upam, da je res vse vredu s tvojo pikico.[sm=rozica.gif]

lp
jasy[sm=rozica.gif]




janapan -> RE: Junijke 2007 (17.10.2006 8:21:10)

skutica na vso moč držim pesti da bo vse ok.....[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
pika 79... UZ sem delal v 5 6/7 in če ti prav odkrito povem utripa sploh nismo iskale, g je rekla da je vse ok in da zgleda dobro...tako da več kot to tudi nisem spraševala. Sem pa prebrala na postih da se lahko vidi ali pa ne...tako da ne se sekirat. Kdaj pa imaš naslednji pregled?




janapan -> RE: Junijke 2007 (17.10.2006 8:26:22)

aja pa še to...tolk sem se nekaj hvalila glede slabosti....da jih nimam....no od včeraj popoldan pa...no povejte mi če je to to....ne vem al me boli želodec, al me za  prdnit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] al me boli trebuh...al bi jedla al ne bi jedla. Potem sem šla v trgovino da nakupim špežo in kar nisem nič kupila...ampak nič...in vse nam manjka.....saj ni ful hudo ampak tako pa mal se mi spahuje...a tako zgleda to???




Kati81 -> RE: Junijke 2007 (17.10.2006 8:35:23)

Janapan nekaj podobnega se dogaja tudi meni, evo tudi jaz sem šla včeri v trgovino in kupila same stvari ki jih ne rabimo, kruh sem pa pozabla. No tko je to




ŠpelaP -> RE: Junijke 2007 (17.10.2006 8:38:42)

Skutica- tudi jaz držim pesti, da bo vse [sm=smiley20.gif]!





pika79 -> RE: Junijke 2007 (17.10.2006 8:49:03)

jANAPAN, hvala za odgovor, naslednji UZ imam čez tri tedne 6.11., pa mislim, da se bo že kaj videlo, sej zdej ko sem eno noč prespala tudi jaz mislim, da ni panike, skoaj 100% je še prezgodaj, po napolnjenih 6 tednih se ponavadi vidi utrip, tko da pomojem ni panike,..

kar se tiče trebuha, riganja in spuščanja plinov, je pri meni zvečer obupno,..ne glede na to kaj pojem me tišči v trebuhu, se mi spahuje in še plinčke spuščam, pa pozabljiva sem kot ne vem kdo,..grozno..-.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
sem pa vesela ker sem na včerajšnjem UZ videla, da gre zares,.., sem tolk vesela, pa kar nekaj me skrbi če bo vse ok,..., pa k me nima res kej skrbet je vse v najlepšem redu, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], mogoče so krivi kakšni novi hormoni, ..al kaj?!?

no lepo se imejte,...
janapan - kdaj imaš ti naslednji pregled?
zrak - a si bila prej na forumu upajmo skupaj? a si mogoče imela umetno oploditev? Mogoče sem te pa le zamešala,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>