RE: seznam hrane po mesecih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


spelcamarelca -> RE: seznam hrane po mesecih (11.1.2010 10:37:48)

nasa puncka je stara skoraj 6 mesecev (manjka se en teden) in sem ji dala probno korenje, skuhano in spasirano,
ful ji je bil vsec okus in je veselo ustka odpirala, potem pa vse ven pljunila, prav nic ni pojedla

a ima katera kaksen nasvet, kako naj jo prepricam, da bo dol pojedla?

pa se to v kaksen stolcek ste namestile dojencka? men se zdi trip trap kar malo nevaren




britab -> RE: seznam hrane po mesecih (1.3.2010 18:40:55)

živijo!
glede rib - sladkovodne ribe (npr. postrv) lahko pri 7 mesecih, morske pa kasneje (mislim, da pri 12 mesecih)

moji dve sta vsako zelenjavo in sadje spljuvali ven, če ni bilo zmiksano in precej redko (kot kupljene kašice)

glede temperature - jaz probam z ustnicami...če mi je vroče, potem je vroče tudi za otroka....sicer je pa za sadje dovolj sobna temperatura


in še glede glutena....menda je tudi po evropi zdaj že vseeno, če gluten dajemo od 4. meseca naprej (če je otok občutljiv, bo reagiral takoj ali pa po 6. ali 8. mesecu in če ni, ne bo reagiral)...primer je kašica z gresom in vanilijo iz dm od 4. meseca dalje.....

tako kot so pisale predhodnice, delat je treba po občutku....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




britab -> RE: seznam hrane po mesecih (1.3.2010 18:42:31)

aja, še stolček....jaz sem hranila moji dve kar v lupinici dokler nista samostojno sedeli, potem pa v stolčku z večjim naslonjalom....




mancag -> RE: seznam hrane po mesecih (1.4.2010 18:31:15)

Mene pa zanima tole. Naš fant je star dobrih 6 mesecev. Zaenkrat jemo razno sadje, zelenjavo, mlečni riž..
Kmalu bomo začeli tudi z drugo hrano (meso..) in me zanima kdaj lahko otroku dajemo hrano enako kot jo pripravljamo zase? (seveda v manjši meri in le tisto, ki jo lahko je).
Sprašujem predvsem glede načina priprave hrane; torej recimo korenček iz juhice in ne kuhan posebej v vodi, pa meso iz juhice ali pečeno na olju..
Na kaj torej je potrebno posebej paziti pri pripravi hrane za otroka, ko mu začnemo postopoma pripravljati enako hrano kot nam samim?
Hvala za pomoč.




spelcamarelca -> RE: seznam hrane po mesecih (1.4.2010 22:06:23)

Patronazna sestra mi je svetovala, da lahko otrok je z odraslimi po 8. mesecu. Se pravi, da lahko je vse, seveda, ce ni na kaj alergicen. Po drugi strani sem pa slisala, da do 1. leta ne sme jesti soli, ker ledvicke se niso dokoncno razvite. Moja hcerka je sedaj stara dobrih 8 mesecev in ji se vedno posebej kuham. Sej ni tak problem, vso zelenjavico sesekljam ful na drobno in je ful hitro kuhano. Upam, da sem pomagala.




chenchen21621 -> RE: seznam hrane po mesecih (16.7.2010 7:58:03)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Razrečeno kravje mleko je kolegica pričela dajat pri 9 mes., jaz imam 7 mes. sina pa mu ne bi začela dajat, sem pa že slišala da pri nas v bolnišnici pa že pri 6mes. baje dajejo krav. mleko.
Jogurti in skutke nam je sestra svetovala že od 6 mes. dalje da lahko je te stvari.
________________________________________________________________________________________
kauf ed hardy/ed hardy shirts/

discount true religion




jolcica -> RE: seznam hrane po mesecih (26.10.2010 14:46:57)

Helllo...

imam doma starga skoraj 5.mesečnega sinčka in ker bova v začetku decembra začela z gosto hrano sm rekla se malo pozanimam kako to gre...
prosila bi za nasvet kaj začet s kom zelenjava,sadje, koliko in kako naj bo tekoče...hvala za pomoč :)
prebrala različne forume in eni pravjo zelenjava,sadje kaj ve pravite?






deveta -> RE: seznam hrane po mesecih (26.10.2010 20:43:42)

ojla jolcica, kje sem te našla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!
zakaj si tako malo pri nas majčicah, že cel mesec se pogovarjamo o gosti hrani ij jo uvajamo. In tudi pri nas je isto, ene začenjajo s sadjem, druge z zelenjavo tretje z riževo kašico, ene uvajajo srova živila (jabolka korenček...), druge kuhajo. Sama se boš mogla odločit in poskusit, pa boš videla kako bo sprejemau.

Pa veliko sreče in zadovoljstva ob tem ti želim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nadj@ -> RE: seznam hrane po mesecih (27.10.2010 13:42:00)

Jaz sem tudi že obupana. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Naš mali ima 8,5 mes in karkoli mu skuham mu moram dat zraven še frutek od korenčka+jabolka ali bilo kateri drugi frutek, ker če ne, ne bo jedu. Je zelo zbirčen pa še vse moram na fino spasirat, bog ne daj da je kakšna grudica, mu kar meče gor. Svetujejo da soli do 1 lete se ne daje, kaj lahko naredim da se bo lotu jest brez frutkov (kar tudi ni ravno poceni).




ledenaa -> RE: seznam hrane po mesecih (27.10.2010 13:44:11)

ne vem zakaj bi bila ubupana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Zato ,ker P pove da mora jesti to in to in takšno hrano?? Malo na easy. otroku tega ni treba. Ko bo lahko tudi bo. Sol mu sevda lahko daš.




nadj@ -> RE: seznam hrane po mesecih (29.10.2010 11:09:53)

ledenaa, opupana sem bolj iz tega razloga, ker mešam hrano s frutki, kar znese precej na mesec, jih gre kar dosti v promet. Bolje bi bilo če bi sam kuhano hrano jedu, samo če je tako bo pač tako ne. P pa sploh ne poslušam glede hrane, ker vsakemu pove drugače, izkušnje mamic so boljše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. Sol pa sem že začela dajat, tako da hvala.




bačinovič -> RE: seznam hrane po mesecih (22.11.2010 21:41:15)

Moja sreča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara dobrih 6 mesecev in sva z uvajanjem začela pri 5-ih mesecih...najprej z zelenjavo in nato postopom s sadjem...danes je že čisto vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...dajem mu tudi že malo skute in riževo kašico, pred kopanjem pa žitno (z glutenom)...dojim ga trikrat na dan, tri obroke sva pa že nadomestila z GH. Ponoči pa kakor kdaj, če je potreba ga tudi pristavim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Delam po občutku in okusu mojega sončka...




annchyka -> RE: seznam hrane po mesecih (4.4.2011 22:19:02)

Ojla!
Moja hčerka je te dni dopolnila 4 mesece.Mojega mleka mi počasi zmanjkuje in razmišljam,da bi ji dala že kaj GH,kakšno kašico.Kupila sem riževo kašico od milupe,zdaj pa sm v dvomih koliko ji lahko te kašice dam.Učiraj sem ji dala par žličk več ji pa nisem upala ker nism prepričana,če lahko tega veliko poje.Ona je bila sicer navdušena in je želela še,ampak sem ji kasneje raje dala malo mleka.
Hvaležna bi bila kake izkušnje ali odgovora,koliko dajete vi?




punsha -> RE: seznam hrane po mesecih (23.8.2011 10:18:56)

Pozdravljene,
tale tema o uvajanju goste hrane je že kar malo starejša, smernice se pa kar naprej spreminjajo. Je katera pripravljena ponovno napisati uvajanje goste hrane po mesecih? Bi bila zelo hvaležna...




_martina -> RE: seznam hrane po mesecih (15.3.2012 7:31:12)

Pa se še tu oglašamo.
Včeraj smo bili pri pediatru, sin je star 3,5 mesece. Vprašala sem, kdaj lahko začnem dodajati drugo hrano (kašice) in me je okregala, da pred naslednjim pregledom nič! Naslednji pregled imamo ko bo mali star 5,5 mesecev.
Povsod berem, kako mamice že prej dodajajo in ni nobenih problemov. Hotela sem po 4. mesecu začeti uvajati kakšno kašico in Plasmon piškotke (med mleko).
Zdej pa res nisem več pametna. Ali mu dat in reskiram, da me P nakrega ali čakati?
[sm=smiley13.gif]




caramel -> RE: seznam hrane po mesecih (15.3.2012 9:16:39)

Jaz sem začela z uvajanjem GH ko je imela mala nekaj dni več kot 6 mesecev. Je že lepo sedela in kazala zanimanje za hrano, uvajanje pa nama je super steklo. Glede na to, da imamo vrt in je bila jesen sem začela z uvajanjem zelenjave, ki je bila takrat na voljo sveža: zadnje bučke, korenček, koleraba, cvetača, krompir, rdeča pesa, brokoli...
Za uvajanje se mi zdi primernejša zelenjava (in sadje), kot pa piškoti, ki ne vsebujejo nekih pomembnih hranil. Tudi hitenje se mi ne zdi potrebno - če mleko otroku zadostuje, sploh pa če mama doji. Je pa seveda vse odvisno od otroka (in seveda mame).
V vsakem primeru se boš morala po zbranih informacijah in slišanih/prebranih mnenjih odločiti sama, tako kot se ti bo zdelo prav. Pa ne se preveč sekirat - do sedaj je (če izvzamemo ekstreme) večina otrok lepo zrasla, ne glede na to, kdaj in kaj so začeli jesti po žlici.
Veliko veselja pri spoznavanju novih okusov vama želim!




piastrucl -> RE: seznam hrane po mesecih (25.6.2012 14:31:09)

Jaz pa bi rada da mi poveste kako pa so naši starši preživeli z navadnim kravjim mlekom pa nobenemu nič ni blo.Poznam pa tudi eno ko je njen otrok od 3 mesecev naprej jedel razredčeno kravje mleko oziroma čokolino in podobno in je zdaj do 9 leta odličega zdravja in nima nobenih posledic zaradi alpskega mleka!!!!!




josephine27 -> RE: seznam hrane po mesecih (25.6.2012 16:40:48)


IZVIRNO SPOROČILO: piastrucl

Jaz pa bi rada da mi poveste kako pa so naši starši preživeli z navadnim kravjim mlekom pa nobenemu nič ni blo.Poznam pa tudi eno ko je njen otrok od 3 mesecev naprej jedel razredčeno kravje mleko oziroma čokolino in podobno in je zdaj do 9 leta odličega zdravja in nima nobenih posledic zaradi alpskega mleka!!!!!


1.navadno sveže karvje mleko (kakršnega so pili naši starši) in alpsko mleko še zdaleč ni eno in isto.
2. jaz nisem videla še nobene raziskave, ki bi potrdila, da so bili naši starši zaradi mleka, ki so ga bili bolj ali manj zdravi. če poznaš kako bi bila pa zelo vesela, če lahko te podatke deliš tu gor. ker je o tem veliko polemik.
3. naši starši so preživeli tudi brez interneta in mobilnega telefona. celo človeštvo teži k temu, da bi živeli bolje od svojih staršev oz. prednikov.
4. na podlagi enega primera ne moraš sklepat na celoto. posledice pa se lahko kažejo tudi dolgoročno. 9 let ni neka huda starost. fajn za fanta , da je zdrav. verjetno bi bil zdrav tudi če bi se dojil in namesto alpskega pil mamino mleko.




AnjaB83 -> RE: seznam hrane po mesecih (2.10.2012 13:18:44)

Otroci od ene mame so si lahko različni, kaj šele otroci različnih staršev. Jaz sem mnenja, da se je dobro držati nekih smernic, vseeno pa se je potrebno ravnati tudi po občutku. Naš malček je star 4 mesece in pol in sva začela pri štirih mesecih z uvajanjem zelenjave - korenček, bučke... Nisva začela z žličko, že na začetku sem mu dala toliko, kolikor je sam želel. Nobene hrane še ni izpljunil in sva mlečni obrok hitro nadomestila z zelenjavo. Uvajava že sadje, ki ga ima tudi zelo rad. Po nobeni hrani tudi ni bilo kakšne negativne reakcije.
Vsaka mama ravna po svoje in jaz ne obsojam tistih, ki takoj dajo vso hrano in ne tistih, ki odlašajo. Vsak je svojemu otroku najboljši starš.




malaaa -> RE: seznam hrane po mesecih (15.10.2012 10:23:26)

Živjo,

za vse, ki bi rade svojim najmlajšim dale sveže sadje ali kuhano zelenjavo, pa je ne žeite pasirati... Meni (naši tamali) je brat prinesel iz španije hranilček... košček olupljenega jabolčka naviješ v mrežico, mala pa jo sama prime in gricka ven jabolko. izmuzga ven celega. Pa kakšno zadovoljstvo, ker ga lahko sama drži... [sm=bravo.gif]
Zdej se ga baje dobi tudi v Sloveniji.
Mi smo bili totalno navdušeni, sploh pri najmlajših, ki še nimajo zobkov, pa se jim vsak najmanjši košček že zatakne...




zhende -> RE: seznam hrane po mesecih (15.10.2012 15:57:08)

wow, ta riba je tako velik in tako lepo, veliko bolje kot vi, ne zamudite: http://x.vu/281307




zuzika -> RE: seznam hrane po mesecih (7.2.2013 11:04:23)

Oj!

Mene pa zanima kdaj naj zacnem z gosto hrano. moja pupika je stara 4 mesence in 7 dni. S cim naj zacnem? Kaki recept. Hvala za odgovor!




skrivnost -> RE: seznam hrane po mesecih (7.2.2013 11:45:50)

oj Zuzika.. eto mis mo tudi stari 4 mesece pa pol pa bo tut pocasi treba...tudi rabim kak nasvet..sicer kukr sem brala pravijo, da je najbolje začeti s korenčkom, krompirčkom, bučkami - to je od zelenjave... sadje pa jabolko, banana in hruška! jaz sicer mislim začet z marcem... no bomo videli kako bo spau... ce se bo začel ponoci ful zbujati potem bo treba verjetno malo prej začet. sicer pa ja, se tut jaz priporočam za kak nasvet!




ziva_r -> RE: seznam hrane po mesecih (11.3.2013 22:21:29)

Moj mali je star 7 mesecev. Nam se ni pretirano mudilo z uvajanjem goste hrane, nas je pa pediatrinja prepricala, da je fino ce zacnemo pri 5 ih mesecih. In smo zaceli, pa je super sprejel vso hrano. Začela sem s korenčkom, potem s cvetačo, kolerabo, krompirjem, brokoli....potem šele sadje.
Jaz kuham na pari, ker res zelo ohrani okus in vitamine. Nisem kupila tiste mašine, ker se mi zdi škoda denarja, in kuham kar na kovinskem cedilu, pokritem s pokrovko.
Sedaj je že tudi piščanca, polento, riž, kuskus... kmalu bomo poizkusili ribico.
Kar pogumno pri preizkušanju. Pride dan, ko nočejo nič kaj jesti, potem pa toliko pojejo, da ne moreš verjeti :)




malaaa -> RE: seznam hrane po mesecih (21.3.2013 8:15:51)

Oj, če kero zanima, sem našla zadevico tudi pri nas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]... Majo jo v Baby Trgovini: www.baby-trgovina.si, pa ista cena kt v Španiji...




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>