RE: seznam hrane po mesecih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


Barbi5 -> RE: seznam hrane po mesecih (3.4.2013 12:44:59)

Najprej hvala za super teme, marsikateri nasvet pride prav [sm=bravo.gif]

Imam punčko, staro dobrih 10 mesecev. Velika je 77-78 cm, težka pa nekje 9 kg. Meni se zdi ok, zdravnica sicer pravi, da je predrobna oz. na meji... Od začetka, nekje pri 5 mesecih ni sprejela zelenjave, zato sem začela kar mesno-zelenjavno-krompirjevo kašico. To je pa jedla kot velika, vsak dan krožniček. Seveda sem nato namesto krompirja dajala recimo testenine, riž. Vse je jedla, res bila pridna. Edino sadje ji ni šlo v promet, vendar sedaj poskusi kakšen frutek ali zmiksano sadje. Jeva tudi juhice s forflči, grisekom-to pa obožuje. Pred kakšnim mesecem je pa začela ponoči jesti na kakšne 4 ure flaško (imava adaptirano mleko) in od tedaj tudi nekje ne je več zelenjavno-mesnih kašic. Če poje juho (naredim zelo gosto, ima takšno rada) recimo okoli 9, 10 ure zjutraj, potem za kosilo noče nič! Pa ne da bi se jaz na ure ozirala, sama začne "ama-ama" govorit;)) Vendar včasih potem poje kakšen mali Frutek ali pa začne po flaški segat. Popoldan pojeva še kakšno skutico s sadjem, obožuje jogurte, Monte ipd. To mi pridna poje za en obrok.

Za kosilo sem poskusila že brez zelenjave, poskusila sem Rižolino, Frutolino, Grisolino....tralala. Karkoli je iz mleka, ki ga seveda razredčim - mi ali bruha ali sploh noče več jesti, ko poskusi eno žličko. Torej na mara tudi mlečnega griseka, riža in podobnega. Pa ne mislim ravno za kosilo, pač en topel obrok zraven bi ji rada dala.

Bojim se, da bi mi kje začela hujšati ali kaj, čeprav je v dveh mesecih pridobila 1 kilogram. Kaj še naj storim? Kaj ji še naj ponudim? Sem klicala zdravnico, no s sestro sem se pogovarjala, pa je rekla, da je vse ok, le da bi morala nekako jesti tudi zelenjavo in meso. Kot pravim - mi pa nenadoma to nehala jesti, vanjo to spravim mogoče na 14 dni enkrat... Drugače pa že "gloda" jabolko, košček kruha ima rada, kakšne slive... samo pač ne smejo biti veliki kosi, ker še nima zobkov in mi večji košček vrže ven.
Obračam se na vas, ker imate več izkušenj;)) Vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet!!
LP




FannyRae -> RE: seznam hrane po mesecih (17.12.2013 18:46:46)

Mogoče sadno-zelenjavni smoothiji? Recimo: korenje+jabolko/brokoli+avokado+jabolko/breskev+špinača. Nameso mesa pa lahko je več zdravih rib.




FannyRae -> RE: seznam hrane po mesecih (17.12.2013 19:38:52)

Aha, sedaj opazila, da je moj odgovor kakih 8 meecev prepozen [sm=smiley36.gif] Vseeno me zanima, kako si rešila problem.




marjana88 -> RE: seznam hrane po mesecih (20.2.2014 8:34:49)

Tale tema je zelo dobra, vendar si ne morem pomagat da ne pristavim svojega lončka. Imam že 1,5 let staro punčko in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] za drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... Ko je bilo treba uvajati GH nisem vedla kje začeti- zato sem naredila sistem po svojem okusu in presoji- če je hrano zavračala, sem se lotila česa drugega. Vsekakor priporočam, da hrano prvo leto kuhate same (jst sm imela Frutek samo za rezervo, če smo kam šli, pa še tistega ni marala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pravtako ne priporočam da hrano miksate- moja je niti ni hotla jest, ker z miksanjem uničite bistvo živila- samo z vilico sem jo pretlačila, surovo sadje pa se da nastrgati s strgalom za česem- keramičen...

Dilema okoli kravjega mleka- Aptamil in vse to v prahu je prilagojeno kravje mleko... Zato sem zaradi stroškov in ker mislim, da je domače mleko boljše za mojega otroka z enim razredčenim obrokom (50:50) začela pri 6 mesecih in postopoma dodajala obroke in manj redčila, tako da sva pri letu dni pili že samo nerazredčeno domače mleko- še vedno je flaša mleka pred spanjem obvezna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Vsekakor delajte po svoji pameti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in opazujte otroka kaj mu paše, kaj ne, saj mama ve kaj je za njegovega otroka najboljše.

Pa še to, vsak otrok ima obdobja večjega teka- poje več kot odrasel in obdobja, ko mu je le čaj in en majhen obrok čisto dovolj... Če ne kaže drugih znakov in je normalno živahen je vse OK. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MarjanJ -> RE: seznam hrane po mesecih (8.5.2015 16:53:38)

Zdravo,

če koga zanima je tukaj: SPLETNA RAZPRODAJA z največjimi popusti v Sloveniji.
Zaloge so omejene.

lp




Andre008 -> RE: seznam hrane po mesecih (19.6.2015 9:08:10)

I had the same dilemma, but i was in luck finding this thread! Thank u guys, u are the best.

camere de exterior




LoisBrown -> RE: seznam hrane po mesecih (21.10.2022 14:49:29)

jaz naši dam kaki za jest, samega ali v kombinaciji s skuto in ji je full doberasd




LoisBrown -> RE: seznam hrane po mesecih (21.10.2022 14:49:40)

rizeva kasica od Nestle




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]