[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.4.2011 22:21:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




vijolica2 -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (4.7.2011 10:59:14)

Ima katera izkušnje s tem vozičkom http://www.lux4kids.si/otroski-vozicek-viper-lux-2011??




Tadea -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (7.7.2011 11:31:59)

A pozna katera tale voziček? http://www.otroska-trgovina.com/products/Otro%C5%A1ki-vozi%C4%8Dek-Drive-and-Walk-blue.html
Kako bi se odnesel, glede na to da bo januarček? Kakšna zimska vreče bi bila primerna za ta voziček?
Lep pozdrav




pikica_mala -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (7.7.2011 12:46:56)

ojla....
tudi jaz si belim lase z temi vsemi vozički...
sem našla voziček Bambino World čisto poceni...ima katera izkušnje z njim???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tins -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (1.8.2011 10:02:57)

Mi smo ravnokar kupili trikolesnika Muro:  <http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=222338> [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Uporabljala ga bom pa skupaj s košaro, ki smo jo dokupili... Sicer bomo še videli, kako se bo obnesel, zlaga se pa hitro in enostavno in je super vodljiv...




touch -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (12.9.2011 15:41:11)

voziček Bambino World je ful vredu. se splača kupit.




nejma -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (29.11.2011 15:23:24)

Pozdravljene, sem nova na tem forumu in me zanima naslednje, česar nisem izbrskala nikjer? Pričakujeva punčko v aprilu in logično pogledujem za vozičkom...seveda je kar pestra izbira, vendar sem slišala doti pozitivnih stvari o vozičkih Hauck, ki so tudi cenovno izredno ugodni. Sama se zanimam za nakup tri-kolesnika Hauck Viper 2012 po ceni 320 eur na netu. Zanima me ali katera ve kaj več o tem tipu vozička? Hvala, lp




amyZ -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (29.11.2011 15:30:40)

Jaz sem po nasvetu kolegice šla pogledati Muro 3 od Maxi-cosi-ja. In je super. Za razliko od nekaterih drugih športnih delov sedeža je ta mehak, taka super penica in tudi dovolj velik, nima nekih robov in to. Poleg tega se luštno pelje in zlaga na hitro.
Za ta voziček sem se ogrela tudi zato, ker ima velika kolesa in je res primeren za vse podlage, kar pa pri meni pomeni velik plus. Ne bi zbrala vozička z majhnimi koleščki, ker mi je grozno z njimi vozit po kakšnem pesku.

Sicer meni niso najljučši trikolesniki, ker ko sem ji probala dvigniti tako kot bi jih morala, ko bo zapeljala na robnik, je voziček, ko je samo na sprednjem kolesu precej majav. In mislim, da ne bi bila čisto prepričana v to, da se ne bo prevrnil, glede na to da je moja moč nikakršna :) Mura ma recimo spredaj skupaj dva kolesa, ki se mi zdita bolj stabilna.

Imam pa še precej časa za razmišljati. Tako, da če bo kakšna druga alternativa bo tudi ok.




lunainzvezde -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (10.3.2012 19:54:02)

Ima katera izkušnje z:
  • vozičkom dual comby
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=212850

  • freeon voziček bus
http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/vozicki-in-sistemi/freeon-voziCek-bus-31-zelen/572633830032057263

Najlepša hvala za pomoč!

Lp




LadyMa -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (8.6.2012 11:19:15)

Mi smo ob nakupu vozička kmalu doktorirali. [sm=smiley36.gif]
Na koncu sva vzela voziček Jane TRIDER http://www.jane.es/es-it#/catalogo-jane/de-paseo/carrozzine/trider
Kupila sva ga v Italiji Monfalconu, priporočila mi je kolegica, ker imajo nižje cene tako, da se splača it.
Je pa izredno lahek in lepo vodljiv. Pri nas tega modela ne prodajajo, da bi komplet vseboval lupinico, školjko in športni del.
Trgovka mi je svetovala naj bom pri nakupu vozička najbolj pozorna na težo, saj ga bomo mame tudi največ potrebovale in na zlaganje v avtu.




_Najob_ -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (22.6.2012 17:06:45)

Zdravo,

Mi smo sicer še daleč od poroda, vendar se jaz že vseeno pospešeno zanimam in študiram kaj potrebujem. Prvi otrok pa to... [sm=smiley1.gif]

Zanima me, če potrebujem košaro, za otroka rojenega proti koncu zime? To se verjetno uporablja za še čisto majhne otroke in ko je bolj mrzlo?
A rabim samo lupinico?




cilla -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (22.6.2012 17:21:43)

Lupinico rabiš le za prevoz otroka v avtu. Košara je tista, ki garantira otrokovemu razvijajočemu skeletu najbolj optimalno lego ležanja, v lupinici naj bi bili dojenci čim manj časa.




_Najob_ -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (22.6.2012 19:08:16)

Aha, hvala za odgovor. Torej je košara potem pomembnejša na začetku, kot lupinica.

Kaj pa takšna opcija, jane slalom naj bi imel neko kombinirano zadevo (košara, lupinica): http://www.bolha.com/jane-vozicki/vozicek-jane-slalom-pro-oglas1280671658




cilla -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (22.6.2012 20:06:39)

Menda naj bi bila OK. Tudi nekatere druge znamke vozov imajo košare z varnostnim pasom, da lahko dete v njih voziš v avtu (namesto lupinice). V tujini take košare priporočajo za nedonošence, ker leže dihalne poti niso ovirane, v lupinici pa.
Pa še to glede lupinic: v LJ porodnišnici so delali pred časom študijo, kako je s saturacijo kisika v krvi pri dojencih, ko so v lupinici - dalj časa kot so v bili malčki v lupinici, manj so imeli kisika v krvi. Torej še en pomemben argument, zakaj čim krajši čas v lupinici.




tix -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (22.6.2012 21:51:56)

IZVIRNO SPOROČILO: _Najob_

Zdravo,

Mi smo sicer še daleč od poroda, vendar se jaz že vseeno pospešeno zanimam in študiram kaj potrebujem. Prvi otrok pa to... [sm=smiley1.gif]

Zanima me, če potrebujem košaro, za otroka rojenega proti koncu zime? To se verjetno uporablja za še čisto majhne otroke in ko je bolj mrzlo?
A rabim samo lupinico?


prvi je bil poletni brez košare, voziček se čisto poleže, zdej je bila zimska s košaro in upam, da bo dolgo notri tudi zdej ko je poletje.




JozicaH -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (23.6.2012 8:14:45)

Tudi nekatere druge znamke vozov imajo košare z varnostnim pasom, da lahko dete v njih voziš v avtu (namesto lupinice). V tujini take košare priporočajo za nedonošence, ker leže dihalne poti niso ovirane, v lupinici pa.


Mi smo kupilli tako košaro in mislili, da nam bo nadomestila lupinico in ker naj bi bila tudi boljša zaradi lege otroka v njej. Ampak so varnostni testi pokazali, da se košara v avtu ne obnese najbolje ob raznih trkih. Ob pogovoru s tistimi, ki so imeli v šoli za starše predavanje na to temo in ogledu videa ( http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=u1wAxF0oOJg&NR=1 ali http://www.youtube.com/watch?v=L344S53qVzA ), sem šla naslednji dan kupiti lupinico.





_Najob_ -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (24.6.2012 13:51:04)

Sicer nisem mislil košare uporabljati v avtu, a vseeno dobro videti tale video.

No, hvala za informacije, verjetno bo prvo košara padla, pa kasneje avtosedež. Ampak kakor se poznam, si do takrat še 64x premislim [sm=smiley1.gif]




cilla -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (24.6.2012 14:24:05)

Najob, če boste lupinico kupovali, ko bo dete že rojeno, niti ni tako slabo. Naj dete sproba različne lupinice in ocenite, v kateri bolje sedi. Ene so globlje, druge bolj plitke, ene širše, druge ožje,... in če že imate možnost, je boljš najprej sprobat.




Lianna -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (24.6.2012 14:24:39)

IZVIRNO SPOROČILO: _Najob_

Sicer nisem mislil košare uporabljati v avtu, a vseeno dobro videti tale video.

No, hvala za informacije, verjetno bo prvo košara padla, pa kasneje avtosedež. Ampak kakor se poznam, si do takrat še 64x premislim [sm=smiley1.gif]


Ne vem, če si dobro prebrala vse objave. Košara je odlična za na voziček, da je otrok v ravnem položaju. Ampak NIKAKOR ne za v avto. Košare so se na testih slabo izkazale in ni vredno tvegati otrokovega življenje, zato da nekaj prišparate. Če si ne morete privoščit košare za na voziček in še lupinice potem bi bilo smiselno razmislit o kakšen vozičku, ki se čisto poleže in košara ni nujna.

Jaz osebno že kakšne no name lupinice ne bi upala kupit, kaj šele, da bi dojenčka prevažala v košari. Varnost je na prvem mestu.




cilla -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (24.6.2012 15:27:49)

Neki si pa pozabila napisati... Hitrost vožnje avtomobila je še veliko bolj ključna za to, ali se bo dojenc v morebitnem trku poškodoval in kam bo/če bo zletela košara/lupinica/sedežek. Testi so delani pri enih hitrostih (recimo 60 km/h), ljudje na cesti pa pogosto vozijo čisto ene druge hitrosti. Zadnjič me je na AC prehitel avto z nalepko otrok v avtu in če sem še uspela prav videt vsaj obris sedežkov na zadnjih sedežih, ki je moral peljati krepko čez 150. Pri tej hitrosti ni važno, al trčijo vate od spredaj, z boka, od zadaj, al ti trčiš, zletiš, priletiš...

Glede unega videa na zgornjem linku s košaro, ki poleti: iz tistega videa težko razberem, kako je bila košara pritrjena, predvsem ne poznam sistema za pritrjevanje tiste konkretne košare v videu. In to je bistven podatek. Tako da spremenljivk je en kup (tudi takih, ki jih crash testi ne upoštevajo - npr teža in dolžina otroka, kake postave je in kako paše v neko lupinico/sedež). Zato prisegat, da je ena stvar za sigurno naj-boljša, nima glih nekega smisla.

Sicer sem sama tudi zagovornik, da nikoli neke no-name lupinice/avtosedeža. Če ima nalepko, da je skladen z EU standardi, to še ne pomeni nič.

Mnjah. V bistvu je res težka tale [sm=smiley1.gif]. Vsaj vozičke in lupinice največkrat kupujemo preden se otrok sploh rodi. In lahko samo upamo in predvidevamo, da bo tisto, kar smo nabavili, njemu ustrezalo. Meni se je npr. zgodilo, da sta me mulca prehitela in smo zato lupinice kupovali, ko sta bila že rojena. Tako sva vsaj vedela, da morava iskati lupinico, ki bo bolj primerna za specifične potrebe nedonošenca (npr. da otrok za dobro njegovega dihanja v njej bolj leži, da ni tako sključen kot v mnogih lupinicah, itd itd).




zaspancek1 -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (25.6.2012 6:58:42)


IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

Ne vem, če si dobro prebrala vse objave. Košara je odlična za na voziček, da je otrok v ravnem položaju. Ampak NIKAKOR ne za v avto. Košare so se na testih slabo izkazale in ni vredno tvegati otrokovega življenje, zato da nekaj prišparate. Če si ne morete privoščit košare za na voziček in še lupinice potem bi bilo smiselno razmislit o kakšen vozičku, ki se čisto poleže in košara ni nujna.

Jaz osebno že kakšne no name lupinice ne bi upala kupit, kaj šele, da bi dojenčka prevažala v košari. Varnost je na prvem mestu.


Samo v pojasnilo - če zaupate ADAC ocenam glede lupinic, ne vem zakaj ne tudi glede košar. Obstajajo košare, ki so dobile zelo dobre ocene glede varnosti - Roemer/Britax baby Safe Sleeper, Bebe confort Windoo Plus in Jane Transporter:
http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1356116%2C%2C
Res pa niso najbolj praktične pri pritrjevanju v avto, prav tako zasedejo veliko prostora, so pa nedvomno najboljši možni način prevažanja novorojenčkov in najboljša rešitev za npr. nedonošenčke (in res majhne dojenčke), ki so v lupinicah precej sključen.
Seveda pa po takšni košari še vedno potrebuješ sedež, obrnjen v nasprotno smer vožnje (košare so do max. teže 10 kg, ampak to ni tak problem, bolj je velikost otroka). Potem pač moraš kupiti lupinico 0-13 kg ali avtosedež 0-18 kg.
Sicer pa se strinjam z mnenjem, da košara pri vozičku ni nujnopotrebna (kupiš voziček, ki se popolnoma poleže in uporabiš mehko košaro ali zimsko vrečo), zato bi jaz raje kupila takšnega in pa lupinico z isofix podstavkom.
K




_Najob_ -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (25.6.2012 12:16:57)


IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
Sicer pa se strinjam z mnenjem, da košara pri vozičku ni nujnopotrebna (kupiš voziček, ki se popolnoma poleže in uporabiš mehko košaro ali zimsko vrečo), zato bi jaz raje kupila takšnega in pa lupinico z isofix podstavkom.

Ja, sam se nagibam k tej opciji.
Še malo pa bom mel razčiščene pojme kaj je kaj [sm=smiley36.gif]




neno3 -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (18.7.2012 11:05:59)

Pozdravljeni vsi [sm=smiley1.gif]
Mene pa zanima, če ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem Chicco vozičkom http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicek-chicco-trio-tour-4-fuego-2011#

Nikjer ne zasledim nič o njem.
me pa zanima tudi VIPER LUX http://www.lux4kids.si/otroski-vozicek-viper-lux?%3F=, kje se ga da videti in malce testirati?





zaspancek1 -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (18.7.2012 11:55:42)

Glede tega Chicca - preveri, kako se nastavlja hrbtišče pri športnem delu - poznam en drug model, trikolesnik, kjer je to hrbtišče nastavljivo s pasovi in je bilo po dobrem letu čisto zjahano. Drugače pa - precej velik voziček, športni del ima mogoče malo preveč nagnjen nazaj[sm=zmeden.gif], pa strehica ni ravno velika.




sončki3 -> RE: DEBATE O VOZIČKIH! (26.7.2012 21:46:49)

Mi se odločujemo med dvema vozičkoma in sicer.

1. Baby spa quatro
2. Baby boom xcrosser

Ali ima katera izkušnje z zgoraj omenjenima - dobre in slabe izkušnje seveda...predvsem nas zanimajo slabe?[sm=smiley36.gif] Katerega priporočate?

LP,




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>