r1ta -> RE: December (ke/čki) 2006 (11.8.2007 22:18:51)
|
Naja3 jaz dajem Ani takšne res čisto majčkene koščke sira. Kar ta pravega, edamca, ki je že narezan na šnite. Potem ji dam pa malo kruheca (to je res drobcen košček, kako naj rečem... majhen kot pol nohta na mezinčku) in nato še enako sirčka. Tako je sama začela žvečit in to res izgleda kot da ima že vse zobe, ampak lepo po ustih premelje in "zažvaka" tako da se kruhec skoraj stopi. Zdaj sem ji začela dajati malo večje koščke. Danes je pa z nama jedla "pohani šnicl" in krompir. Ta zadnji je še šel, šnicla ji pa nisem preveč ponujala. Drugače pa piše v moji knjižici iz posvetovalnice da lahko dete v obdobju od 6-9 mesecev je naslednje: Odsvetuje se kravje mleko ker vsebuje preveč proteinov in premalo železa. V tem obdobju naj bi otroci dobivali še dodatek oz. "formulo" (aptamil ali podobno) ki vsebuje pravilna razmerja proteinov in železa. Mlečni pripravki (rižolino, keksolino ipd.) naj bi bili pripravljeni s formulo. Topel obrok naj bi vseboval malo mesa in zelenjavo. Dodajte majhen krompir (pire) ali riž ali testenine. Meso je lahko zamenjano z ribo, piščancem ali jajcem. (kaj piščanec pa ni meso?)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Do prvega leta otrokove starosti naj bi se izogibali ohrovta, pora, surove zelenjave, rdečega zelja, čebule, belega zelja. Ne dodajajte jedem soli, če želite jed narediti bolj kremasto dodajte majhno žličko margarine. Pri kruhu začnite z belim ali pol belim kruhom. Postopoma lahko začnete z uvajanjem temnejših vrst. Kruh lahko premažete z margarino. Postopoma lahko začnete tudi z jetrno pašteto, mehkim sirom, jabolčnim sirupom (ta ne vem če se dobi v Sloveniji) marmelada (jam), jabolčna omaka (??) in ostale vrste sadnih pirejev. To je ena malenkost, ki piše o hrani v tej knjižici. Bolj na hitro sem vse skupaj prevedla, tako da upam da je vsaj malo za razumet.
|
|
|
|