RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?Sporočilo


Žabinčica -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (15.10.2015 12:28:47)

Glede velikosti oblačil sem tudi mnenja da je za začetek 56 vredu (mogoče celo kak kos 50 ni odveč). Naš fant se je rodil 3620 in 50 cm, v prvem mesecu se je zredil okr. 1200g in kar precej zrastel, okr. 5-6 cm se mi zdi (ni mogla pediatrinja verjet) in je nosil št. 56 (nosila jo je tudi naša punca, ampak ona se je rodila s pol kg manj kot on, torej še vedno povprečnih 3100 in 51 cm). Pa pri prvem smo tudi še široko povijali, ker je še bilo obvezno (pri drugi več ne). Je pa res da se velikosti iste št. oblačilc razlikujejo tudi od proizvajalca do proizvajalca. To je tudi treba upoštevat (ene so kar velike, ene pa precej male).

Glede seznama, meni so prišli prav tudi nastavki za dojenje; ampak te lahko tudi potem dokupiš če bo potrebno (v porodnišnici jih tako dobiš če rabiš). Pa potem čaj za dojenje, da malo dodatno spodbudi nastajanje mleka. Ostalo so pa tako že druge pokomentirale. In res tudi jaz priporočam te enkratne podloge za previjanje; jaz sem jih kar na previjalni imela, ker se med previjanjem [sm=duda.gif] res večkrat polulajo in te fino vpijejo in potem ne steče vse po oblačilcih in naokrog. Sicer si pa vsaka najde potem nek svoj sistem kako in kaj ji je najlažje.

IZVIRNO SPOROČILO: matejchy
Tudi sama bom prvi mesec dojenčka široko povijala, zato bom imela povijalne plenice. s skupnimi močmi bomo nekako oblikovale pravi seznam, preden grem po nakupih [sm=smiley1.gif]

Ne vem, jaz samoiniciativno široko povijala ravo ne bi, če bi bili kolki na prvem uz vredu in za to ne bi bilo nekih zdravstvenih razlogov, ampak vsaka se tukaj po svoje odloči. Se mi zdi lažje za mamo, pa tudi dojenček je malo bolj "prost" tako kot v tistem paketu.

Hvala tudi za info o vložkih; bo kmalu treba v nabavo in bo prav prišlo [sm=smiley1.gif].
Bimbo.si -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (23.3.2016 21:55:51)

Glede na postavljeno vprašanje, ki je najbrž aktualno ne glede na starost tega vprašanja bi podal eno super stran, kjer najdete seznam kaj potrebuje vaš otrok od rojstva do prvega leta.
Bimbo
blairy -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (18.6.2016 3:19:43)

Da malo posodobim temo. Moje izkušnje, kar smo res rabili: previjalna je zakon, ker imaš blizu vse cotke in v predale lahko spraviš veliko. Zibka - se navadi spat sam ter ga lahko imaš skoz na očeh. igralni center- brezskrbno se lahko igra na tleh. Za polivanje so fajne tetra plenice od npr. tosame, malo manjše z obrobo, ni tako nerodno ogromna in je fajn mehka. Za pogrnit, senčko na vozičku itd. pa barvne plenice, ki so tanjše in obladljive. Plenic in cotk si ne delat na zalogo, ker lahko čez noč preraste številko. Glede mamice pa so mullerjevi modrci za dojenje najboljše razmerje kvaliteta/cena. Prihranit pa se da tudi pri blazinicah za dojenje iz blaga, bolj zračne so, se enostavno operejo in npr. v 3 mes se poplačajo v primerjavi z uporabo katerih izmed boljših za enkratno uporabo. Voziček se splača kupiti rabljen ali samo za probo, ker šele pri uporabi spoznavaš vse finte, so si bolj različni kot avti. Pa načeloma v porodnišnico ne rabiš velikih zalog za torbo, ker se vse dobi tam. Edino kakšne Vir80 bi nesla, ko jih sredi noči zmanjka in npr. ni nobenega, ki bi dal nove...pa osnovno za osebno higieno, ostalo lahko prinesejo kasneje. Pa flaško pitne vode:) Cotke za malega bi vsaj en komplet za iz P kupila 50, čeprav je bil dolg 52 se je v št 56 kar izgubljal še nekaj časa. To je to, morda komu pomaga, drugače pa seveda vsak po svoje, kako komu paše. Lp!
S.A. -> RE: SEZNAM - kaj potrebujem za novorojenčka (18.8.2016 22:34:29)

Zdravo, sem popolnoma nova in sramotno nevedna glede stvari, ki jih treba uzeti v porodnišnico zato želim vprašati kaj se za novorojenčka vzame? nekateri seznami dejansko opisujejo celo opremo a v resnici ni tako? ali je to odvisno od porodnišnice? Hvala za odgovoroe [sm=smiley1.gif]
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]