Kaj zraven repe? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:45:33)

Po nesreči sem kupila repo. Sedaj pa ne vem, kaj in kako z njo.

Vem, da se je s krvavicami, pa nam slednje sploh nič ne dišijo.

Se da narediti še kaj dobrega zraven, ali pa celo kar repa na kakšen drug način, kot pa kuhana in zabeljena, kakšen narastek,....?

Kakšna ideja?




bučkabb -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:49:54)

zraven repe dobro pašejo tudi pečenice ali krajnske klobase, če ste pa bol nemesni pa kakšen fižol tud paše zraven




Janya -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:50:07)

Pečenica ali pa matevž




TIA22 -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:51:06)

naredi pire krompir, pa repo skuhaj na mleku in naredi podmetko z kislo smetano, pa pečenice zraven...javi če boš to skuhala...se povabim na kosilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:51:15)

jaz zraven repe spečem pečenice ali krvavice zraven pa krompir v kosih ali pire, lahko pa popečeš kakšne zrezke ali hrenovke- matevža....kaj bi se še z repe naredilo pa res ne vem,......




Bonnie_RR -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:52:48)

Meni zraven najbolj pašeta pire ali fižol.

LP




Enolla -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:58:18)

Si kupila kislo repo ali gomolj repe? Kislo uporabi tako kot kislo zelje. Jota npr. je dobra tudi z repo.




vlak -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 12:59:52)

Repo skuhaj. Prepraži malo čebule. Ko je repa kuhana jo primešaj k čebuli. V slani vodi skuhaj krompir v kosih in ko je skoraj kuhan dodaj proseno kašo, ki jo prej za kakšno uro namočiš v vodo. Ko je kuhano primešaš k repi. Zraven lahko ješ pečenice, kuhano govedino... Meni je tako pripravljena repa zelo všeč. Pa dober tek vsem, ki še boste imeli kosilo




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.1.2008 13:08:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 13:16:11)

Mislila sem kupiti zelje, pa sem smotka kupila repo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image]

Tale repa s proseno kašo mi kar diši......obožujem proso. Pa tudi jota ni slaba ideja. Moram malo pobrskati po receptih za joto. Verjetno bom pa naredila kar oboje. Saj repa menda počaka nekaj dni v hladilniku.




*alja* -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 13:16:55)

al pa pečenko ( skuhaj kot bujto repo z kostjo)






Enolla -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 13:25:36)

IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Mislila sem kupiti zelje, pa sem smotka kupila repo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image]

Tale repa s proseno kašo mi kar diši......obožujem proso. Pa tudi jota ni slaba ideja. Moram malo pobrskati po receptih za joto. Verjetno bom pa naredila kar oboje. Saj repa menda počaka nekaj dni v hladilniku.



Koliko si jo pa to kupila? Ja bo počakala nekaj časa v hladilniku, ni panike. Joto se pa skuha takole: enako količino repe, krompirja in fižola skuhaš posebej. Ko je to kuhano združiš vse v enem loncu skupaj z vodo v kateri so se sestavine kuhale do primerne gostote in to zabeliš s prežganjem iz moke, česna in npr. ocvirkov in še malo pokuhaš, dosoliš po okusu in popraš če imate to radi. Jaz moke ne uporabljam zato zabelim samo z malček olja in česnom. Raje dodam manj vode ali več krompirja.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sem šla zdaj malo gledati predloge, ki smo jih dale in se mi zdi, da boš ugotovila, da so vsi tako dobri, da si jo kupila še premalo.




Anonimen -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 13:31:27)

Meni od mesa paše zraven tudi pečenka ali krmenatelci (kareji). Pa tudi npr. pečena rebra.

Od priloge pa beli žganci, v kosih ali pa pire krompir.




katra55 -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 15:06:46)

Zraven pašejo tudi pečenice, hrenavke, pečeni piščančji zrezki,  svinjska pečenka ali kremenatlci ter pire in matevž.
Lahko pa narediš bujata repo ali joto.




malecka -> RE: Kaj zraven repe? (4.1.2008 21:35:08)

mi skor vedno na repi kuhamo bravino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




tosja -> RE: Kaj zraven repe? (5.1.2008 20:41:10)

ajdova kaša




* Mateja * -> RE: Kaj zraven repe? (6.1.2008 17:28:02)

repa v mineštri. Drgač pa lahko narediš toplo repo kot prilogo zraven klobas in krompirja, lahko jo narediš kot solato  zraven mesa in krompirja.
Pjma nimam več, tako jo mi naredimo običajno. čene pa naj počaka v shrambi na bolše čase!




Barbs -> RE: Kaj zraven repe? (6.1.2008 17:47:10)

IZVIRNO SPOROČILO: malecka

mi skor vedno na repi kuhamo bravino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]


Malecka, jaz imam tudi še en kos bravine, pa me zanima, ker nisem še nikoli kuhala na repi (do zdaj vedno le na tradicionalen belokranjski način s sladkim zeljem), a daš repo v vodo kuhat, pa začiniš in bravino čez pa kuhaš do mehkega ( verjetno kar traja ), še kakšna zelenjava zraven, krompir al kako?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Recept plis[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj zraven repe? (6.1.2008 19:59:12)

Jaz pa še nikdar nisem slišala za bravino....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




katra55 -> RE: Kaj zraven repe? (6.1.2008 20:42:29)

Mene tudi zanima kaj je to bravina.




Lia25 -> RE: Kaj zraven repe? (6.1.2008 21:58:18)

Skuhaš lahko tudi joto.
Tule imaš odličen recept:  http://www.mojirecepti.com/recept/jota-s-kislo-repo.html




Barbs -> RE: Kaj zraven repe? (7.1.2008 6:44:32)

Katra in nefretiti, bravina je ovčje meso, ne jagenjček, zato jo je treba znat prav pripravit (začinit, pokuhat, popečt), ker ima bolj izrazit vonj in okus ( velika je razlika - predvsem po vonju, mastnosti in žilavosti mesa med jagnjetino, mlado bravino in staro bravino). Predvsem v državah naše bivše domovine so pravi mojstri za pripravo specialitet iz bravine. Meni osebno ustreza v zelo majhnih količinah in res dobro in pravilno začinjena in dovolj dolgo kuhana v primernem "okolju" ( sladko zelje, očitno tudi repa, pravi malecka). Moj vsejedec in njegovi frendi (belokranjci - tu je to meso v Sloveniji najbolj uporabljano) , pa ob gurmanskih sobotah eksperimentirajo tudi z golaži, pečenko itd...seveda iz bravine. Jaz se modro umaknem (smrdi pol kilometra naokrog)  in se delam, da imam delo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




buči -> RE: Kaj zraven repe? (7.1.2008 8:08:17)

Če kdaj kupite surovo repo, jo narežite na velike kose, date kuhat skupaj s krompirjem (tega naj bo malo več kot repe) in ko je kuhano, odlite skoraj vso vodo (malo jo raje prihranite), zmečkajte - kot za pire, potem pa zabelite. Najbolje je z ocvirki, kdor tega ne mara pa s čim drugim. Moja tašča temu reče toučije. Meni je fajn, je se pa to samo, brez prilog, pač malo več, da si sit.




Stran: [1]