Znova atopijski dermatitis (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> AlergijaSporočilo


mala pikica -> Znova atopijski dermatitis (28.4.2008 22:10:18)

Sem prebrala kar nekaj tem v zvezi z atopijskim dermatitisom, pa sem se kljub temu odločila odpreti še eno. Upam, da bo katera toliko dobra in mi bo odgovorila na kakšno vprašanje. Moram pa priznati, da sem kar precej žalostna pa tudi zaskrbljena, ko so nam danes zjutraj povedali, da ima naš sonček atopijski dermatitis.

Zanima me predvsem, če so vaše otročke dali na alergološke teste? Koliko sem brala so skoraj vsi otročki z AD tudi na kaj alergični. Jaz sem že dvakrat izrazila željo za alergološke teste, pa me P nikakor ne da. Tudi k dermatologu me ne pošlje.
Je pa naš sonečk star 4 mesece, prvi znaki so se pojavili pri 1 mesecu, takrat sva dobila olivno olje v hladilnem mazilo in Locoidon, s katerim pa ne upam mazati, ker preveč tanjša kožo. Stvar se je za nekaj tednov umirila, zdaj pa imamo spet probleme. Koža je zelo suha in rdeča po ličkih, prsnem košu, ramenih in po hrbtu. Po prsnem košu se je zdaj tudi začel praskati. Danes sva dobila olivno olje v belobazi in Flonidan, če bi se preveč praskal. Glede kolekcij za nego kože pa smo začeli s poskušanjem A-derme za kopanje in Eucerinove kremice. Upam, da bo kaj pomagalo.

Sva na adaptiranem mleku. Z uvajanjem GH nam je P svetovala, da počakamo. Kaj naj grem samoplačniško na alergološke teste? Kdo to sploh dela? Še mi lahko kdo pove kaj več o bioresonanci?

Zanima me tudi v zvezi z dodatkom. Nekaj malega sem prebrala. Vidim, da ga odobrijo zelo različno. Kam se da vloga? Na CSD? Koliko pa znaša dodatek? Kako pa je z mlekom na recept, v primeru, da bi bil alergičen na KM?

Vem, da sem vam natrosila en kup vprašanj, pa kljub temu upam, da mi bo katera kaj odgovorila, ker sem res zelo žalostna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Hvaležna bom vsake informacije.
Natasa-6 -> RE: Znova atopijski dermatitis (28.4.2008 22:39:17)

Pred 6 mesecem so testi pri otrocih velikokrat lažno negativni, zato s testiranjem raje počakajo, vsaj pri nas. Se ti pa splača na dieto, če še delno dojiš, brez mleka in jajc, če pa sta samo na adaptiranem, ima Hipp probiotično mleko, ki preprečuje alregijo, vendar jga otroci, ki imajo dokazano alergijo ne smejo uživat. Pokliči jih, so zelo prijazni in ti bodo svetovali.
elm -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 7:53:48)

Kolikor jaz vem še mlajšim dojenčkom delajo alergološke preiskave, res pa je ,da so rezultati večkrat lahko lažno negativni. Najbolje bo, da od pediatra zahtevaš napotnico za alergologa, ki ti jo mora dati, če ima otrok takšne probleme. Potrebno bo pač vztrajati. V tej starosti je res najpogosteje problem mleko. Lahko poskusiš sama z Allernovo, če pa še dojiš pa ti črtaš mleko in mlečne izdelke iz prehrane. Tudi, če ti s testi ne dokažejo alergije in je samo sum nanjo ti lahko dajo Allernovo na recept.
thumbelina -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 8:55:51)

Samo zaradi alergije na mleko zagotovo ne dobiš dodatka, ker če imaš dokazano alergijo na KML, potem posledično dobiš mleko na recept in kao nimaš potem nobenih stroškov za otroka. Vsi vemo da je v realnosti drugače, samo krema od Mustele je 21 €, mi je včasih porabimo tudi poldrugo na mesec... Samo tako oni pač vidijo situacijo in pika. Naš je dobil zavrnjen dodatek, pa imamo resno hipotonijo, pri enem letu še vedno slabo sedi, atopični dermatitis, nedokazane alergije in vseeno nismo dobili. Medtem ko ene iz foruma s podobno prognozo (kar se tiče gibalnega razvoja) dobivajo dodatek... Kje je tu en akonstantna logika ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
mamica 1 -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 9:12:31)

Kar se tiče opravljanja testov pri malih otrocih naj vam povem našozgodbo. Našega sončka so testirali pri 3 mesecih in so kožni testi bili negativni, krvni so bili pa pozitivni ki so BAJE bolj točni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Dodatka po moje ne bi dobila, razen da vam (bog ne daj) najdejo cel kup alergij.
Jaz bi na tvojem mestu vztrajala za napotnico za alergologa, do takrat pa pojdita na kakšno dieto.
Lepo opravta vse skupaj. 
rose -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 9:53:04)

jaz bi samo še dodala, da ga probaj umivat oz. kopat v neklorirani vodi.
izabella1 -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 10:39:06)

Se strinjam z ostalimi, vztrajaj pri napotnici za alergologa. Škoditi ne more, lahko pa vam malo razkrije težave.

Moja je bila testirana pri 2 mesecih. V kolikor bodo testi pozitivni dobite mleko na recept. Mogoče bi za začetek vsaj poskusila iti na dieto... Sicer je drago mleko, mogoče bi poskusila tu na forumu, če katera podari/proda. (jaz sicer imam pregomin, vendar sem vse škatle za ta mesec že podarila)


Anonimen -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 10:48:23)

Naša ima AD in alergijo na KML, beljak, rumenjak, sojo, arašide in lešnike.
Prvo testiranje je imela pri nekje 7 mesecih, zdaj maja ga ima ponovno.
Je na dieti, in stanje se je zelo popravilo.

galileja -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 11:58:25)

Pri na so bili testi pri 7. mesecih negativni za vse, vendar je stanje vedno slabše, sama pa ne morem pogruntat kaj je vrzok. Ko že mislim, da je npr. jajce, ga izključim iz jedilnika pa je spet slabše itd. Zato bom ponovno zahtevala recept za alergologa, da vidim če bodo zdaj testi kaj pokazali.
Zanima pa me kje vzamejo teste za krvno analizo, ali alergolog, ali pediater? No moj pediater pa kar neki, da so verjetno konzervansi (pa itak ne vem s čim bi jih dobil) pa bo bolje po enem letu, blabla.
Anonimen -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 12:41:16)

Naju je P napotila k dermatologu, in tam so ji naredili krvni test. 
trdozimc -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 20:23:26)

Moj sin ima AD od drugega meseca življenja. Alergije sicer nikoli dokazane, ampak je vedno (dokler sem še dojila) reagiral s pikicami na jajca ali mleko, ki sem ga jaz pojedla.

Njegova P je takoj po postavitvi diagnoze AD dala napotnico za alergologa (zato vztrajaj, da jo dobiš) in preventivno meni predpisala dieto brez jajc in mleka (torej tudi obojih izdelkov ne smeš) in ker sem mu tudi dodajala, je takoj predlagala Pregomin - da se stanje med čakanjem na alergologa ne bi slabšalo.

Alergologi delajo na kliničnem v LJ (aja, vidiš, sploh nisem pogledala od kod si), pa pediatrinja alergologinja je dr. Voduškova v Dravljah LJ - dela na napotnico in samoplačniško (kar ti pa ne priporočam ker je res fuuul drago).

Glede testov. Delajo kožne in krvne. Nobeni niso zanesljivi do 6. meseca starosti, včasih pa še kasneje ne. Kot rečeno, naš ima vse teste negativne, dejansko stanje pa ni tako. Zato jaz ne vidim nekega močnega smisla v testiranju tako malih otrok. Bolj pomembno je tvoje čimprejšnje odkrivanje vzrokov, ki jih potem hitro odpraviš. Npr.: menjaš pralni prašek, perilo dvakrat spereš, ne uporabljaš mehčalca, ne mila pri umivanju, poskusiš s hranjenjem Pregomina in ne uvajaš druge hrane do 6. meseca, pa še potem eno živilo na teden......... Se mi zdi pa dobro, da da alergolog svoje mnenje in ti razloži kakšna je nega, dieta in skrb za otroka z alergijo.

Aja, Janu je najbolj koristilo navadno olivno olje. Olja v belobazi ni dobro prenašal. Koža se pa počasi popravlja (več tednov), sploh suhi lišaji.

Ma, saj zdaj imaš pa že kar obsežno čtivo. Drži se, pa naj ti ne bo nič nerodno postaviti se za svojega otroka. Pri alergijah pomaga samo odpravljanje vzrokov, ne pa mazanje, da izginejo simptomi (čeprav to tudi pomaga in lajša srbenje).

LP! Tina
izabella1 -> RE: Znova atopijski dermatitis (29.4.2008 22:03:49)

Trdozimc ima prav, bodite pozorne na spremembe. Poskusite iti s hrano "od začetka". Postopoma uvajajte vsako novo živilo. Uporabljajte flaširano vodo, bio izdelke in zalaufajte domač mikser, štedilnik in pečico. Počasi počasi, pa se bo že poznalo... Pri nas je pri vseh možnih ukrepih še vedno vsak dan nekaj novega. A kaj čemo, alergije je bolezen za detektive (in starše z mirnimi živci, veliko potrpežljivostjo in ogromno ljubezni)

Anonimen -> RE: Znova atopijski dermatitis (30.4.2008 17:58:17)

IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica


Sva na adaptiranem mleku. Z uvajanjem GH nam je P svetovala, da počakamo. Kaj naj grem samoplačniško na alergološke teste? Kdo to sploh dela? Še mi lahko kdo pove kaj več o bioresonanci?
Zakaj pa samoplačniško? Pa dr. Vodušek dela na koncesijo, ne samoplačniško, kot je ena napisala. O bioresonanci je bilo pa že ogromno napisanega. Npr
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2579834 
lp
trdozimc -> RE: Znova atopijski dermatitis (1.5.2008 9:59:14)

dr Voduškova dela na koncesijo in samoplačniško in imaš možnost it k njej tudi samoplačniško, če nimaš napotnice (kar je napisala mala pikica), sem pa tudijaz mnenja, da vztrajaj pri svoji P za napotnico
marčika -> RE: Znova atopijski dermatitis (8.5.2008 14:05:10)

Pojdi na bioresonanco,nimaš kaj zgubiti,glede AD so zelo dobri rezultati(za tiste,ki sem jaz slišala100%)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
izabella1 -> RE: Znova atopijski dermatitis (8.5.2008 16:24:51)

Ima za izgubit kar nekaj evrčkov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
trdozimc -> RE: Znova atopijski dermatitis (9.5.2008 10:55:59)

Ja res je Izabella [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!
Meni se zdi (glede na lastne izkušnje z Janom), da se z raznimi alternativnimi metodami splača počakat (če le ni prehudo) do 1 ali 1,5 leta, ko se organizem kolikotoliko oblikuje in stabilizira. Takrat že vidiš, če katera protitelesa upadajo oz. če počasi prerašča katero od alergij, pa tudi otrok je takrat bolj zrel.
izabella1 -> RE: Znova atopijski dermatitis (9.5.2008 12:02:33)

podpisek pod trdozimc! 
primacare -> RE: Znova atopijski dermatitis (7.8.2018 14:31:43)

EKOLOŠKO KONOPLJINO MAZILO S SIVKO ALI OGNJIČEM

Pa ga imamo, dolgo pričakovano, najbolj iskano mazilo na svetu!

Sestavine:
• posušeni konopljini cvetovi;
• posušeni cvetovi sivke ali ognjiča
• bio kokosovo olje;
• bio čebelji vosek;
• bio konopljino olje;
koncentrirana konopljina smola

Uporaba mazila
Mazilo je namenjeno predvsem lajšanju simptomov povezani s kožnimi boleznimi, uporabljamo pa ga lahko tudi za druge bolezni, kot so bolezni dihalnih poti, krvno-žilnega sistema in poškodbe mišic.

Kožne bolezni:
Luskavica, atopični Dermatitis, prhljaj, ogrci, kurja očesa, izpuščaji in alergije, Herpes, razpokane ustnice, Hemeroidi, glivice na nohtih, kožne rane, vreznine, opekline in bakterijske okužbe.
Uporaba: Vsaj 2x dnevno; zjutraj in zvečer, po potrebi več

Bolezni mišic, sklepov in kosti:
Tortikolis, bolečine v križu, bolečine v mišicah, menstrualni krči, zvini, nategi in zlomi.


Bolezni krvno-žilnega sistema:
Flebitis, razjedanje žil, krčne žile


Bolezni dihalnih poti:
Bronhitis, Astmatične bolezni, Kronično vnetje grla (mažete na predelu pljuč in grla)

Stran: [1]